Angiv produktpriser efter land

Ud over at angive afrundingsregler for dine produktpriser og leveringspriser og at angive prisjusteringer kan du også styre dine lokale priser ved at angive separate produktpriser for lande og områder.

Angivelse af faste produktpriser giver dig mulighed for at angive prisen for ethvert produkt i ethvert land eller område. Hvis du har et stort antal produkter, du vil angive faste produktpriser for, kan du importere priser ved hjælp af en CSV-fil. Hvis du bruger en tredjepartsapp eller -integration, kan du angive produktpriser for et land eller område ved hjælp af Shopify API'en.

Du kan se en oversigt over, hvordan hver enkelt produktpris er beregnet for hvert marked.

Vekselgebyrer

Alle ordrer i lokale valutaer pålægges et vekselgebyr, som automatisk indregnes i den omregnede pris. Hvis du angiver faste priser for et marked, skal du inkludere vekselgebyrer i dine faste priser.

Angiv faste produktpriser for et marked

Du kan angive individuelle produktpriser for hvert aktive marked på siden Markeder i din Shopify-administrator. Du kan angive faste priser for nogle af eller alle dine produkter og varianter. For markeder med flere lande kan du kun angive faste priser med markedets grundvaluta. De faste priser, du angiver, tilsidesætter automatisk de omregnede internationale priser for hvert marked, du har aktiveret.

Hvis du vil oprette faste udsalgspriser for produkter på dine internationale markeder, kan du gøre dette ved at importere priser ved hjælp af en CSV-fil. Du kan ikke oprette udsalgspriser i Shopify-administrator.

Hvis du vil angive en fast pris, skal angive den internationale pris i grundvalutaen for hvert marked. Gabriels primære marked er f.eks. USA med amerikanske dollars. Han har et marked for et enkelt land, der omfatter Canada med grundvalutaen canadiske dollars, og et marked med flere lande, der omfatter Australien og New Zealand med grundvalutaen australske dollars. Gabriel angiver faste priser for hvert marked på følgende måde:

• I det marked, der omfatter Canada, indtaster han den pris, som skal vises til kunder i Canada. Hvis et produkt f.eks. skal vises med en pris på 5 CAD, indtaster han 5.00.
  • I markedet, der omfatter Australien, angiver han den pris, som skal vises til kunder i Australien. For et produkt, som skal vises med prisen 6 AUD, indtaster han f.eks. 6.00.

Da der ikke kan angives faste priser for flere lande i det samme marked, får Gabriels kunder i New Zealand vist priser, der er omregnet fra grundprisen i australske dollars til newzealandske dollars. Et produkt med en fast pris på 6 AUD vil f.eks. blive vist til en kunde i New Zealand med en pris på ca. 6,25 NZD.

Hvis Gabriel senere beslutter, at han vil indtaste faste priser for New Zealand i newzealandske dollars, kan han oprette et nyt marked for New Zealand.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administrator.
  2. Klik på det marked, som du vil se priser for.
  3. Klik på Produkter og priser.
  4. Klik på søge- og filterikonet, og skriv derefter navnet på det produkt, du vil angive en fast pris for, i søgelinjen.
  5. Klik på prisen ud for et produkt, du vil redigere, og angiv derefter den nye faste pris. Hvis produktet har flere varianter, skal du klikke på Se priser og derefter angive faste priser for hver variant.
  6. Klik på Gem.

Hvis du ikke længere vil bruge en fast pris, skal du klikke på prisen ud for produktet og klikke på Nulstil. Prisen nulstilles til den tidligere automatisk omregnede pris.

Angiv faste produktpriser ved hjælp af CSV-filer

Hvis du har et stort antal produkter, du vil angive en fast pris for, kan du importere priser ved hjælp af en CSV-fil.

Hvis du vil tilføje produktpriser, skal du starte med at eksportere en CSV-fil for alle de produkter, du vil prissætte efter markedet. Den eksporterede CSV-fil indeholder yderligere kolonner for produktpriser og sammenligningspriser for alle dine aktive markeder (ved hjælp af navnene på de enkelte markeder). Du kan redigere CSV-filen for at tilføje dine priser og derefter importere CSV-filen til din butik.

Få mere at vide under Brug af CSV-filer.

Trin 1: Eksportér produkter med en CSV-fil

I din Shopify-administrator kan du eksportere en CSV-fil, som indeholder kolonner for priser og sammenligningspriser for alle dine aktive markeder.

Hvis du kun vil eksportere nogle af dine produkter, kan du filtrere din produktliste for at se og vælge specifikke produkter, der skal eksporteres.

Du kan få en mere detaljeret vejledning under Eksport af produkter.

Trin 2: Rediger din CSV-fil

Du kan redigere CSV-filen for produkter, som du eksporterede fra Shopify-administratoren, for at tilføje priser for markeder. Hvis du vil fjerne en eksisterende produktpris for et marked, skal du fjerne værdien fra kolonnen og derefter importere CSV-filen. Hvis du fjerner en hel kolonne for et aktivt marked, vil den eksisterende pris være uændret.

Upload dine produktpriser, præcis som du vil have, at de vises for hvert marked.

Hvis du bruger dynamiske priser inklusive skat til at inkludere eller ekskludere skatter baseret på din kundes lokation, skal du sørge for at gennemgå, hvilke lande og områder der som standard inkluderer skatter i deres priser. Hvis du har skattepligt, når du sælger til disse lande eller områder, skal du uploade dine produktpriser inklusive den lokale skatteprocent.

Dine kolonneoverskrifter i din CSV-fil skal afspejle navnene på hvert af dine markeder. Hvis du for eksempel har et marked, der hedder Nordamerika, skal kolonneoverskriften til import af priser for det marked være Pris/Nordamerika.

Du kan ikke importere forskellige faste priser for flere lande eller områder i samme marked. Hvis du skal gøre dette, skal du oprette hvert land eller område som et selvstændigt marked.

Du angiver produktpriser i din valgte grundvaluta for hvert marked. Hvis et marked omfatter flere lande eller områder, omregnes dine faste priser til hver lokal valuta ved hjælp af den aktuelle vekselkurs. Hvis du vil sælge til flere lande eller områder i ét marked, men i en enkelt valuta, kan du deaktivere lokale valutaer for dette marked.

Trin 3: Importér produkter med en CSV-fil

Når du har redigeret din CSV-fil med produkter for at tilføje eller rydde produktpriser, kan du importere filen til din Shopify-administrator. Din CSV-fil med produkter behøver ikke at indeholde alle produktoplysninger, men den skal som minimum indeholde kolonnerne Handle, Titel og Variantmulighed samt de priskolonner for markeder, du vil importere.

Du kan få en mere detaljeret vejledning under Import af produkter med en CSV-fil.

Trin 4: Se dine internationale priser

Du kan se priserne for alle dine markeder i deres grundvaluta i Shopify-administrator.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Markeder i Shopify-administrator.
  2. Klik på det marked, som du vil se priser for.
  3. Klik på Produkter og priser.
  4. Priserne vises i markedets grundvaluta. Hvis produkterne har flere varianter, skal du klikke på produkttitlen for at vise priserne for hver variant.

Hvis du vil se en forhåndsvisning af priserne for flere lande eller områder i samme marked, skal du have en understøttet landevælger, som f.eks. Geolocation-appen. Du skal også tilgå forhåndsvisningen af disse priser i dit butikslayout.

Angiv faste produktpriser ved hjælp af Shopify API'en

Hvis du bruger en app eller integration fra tredjepart, kan du angive produktpriser for et land eller område ved hjælp af PriceList API'en.