Sådan holder du styr på kundesamtaler

Når du besvarer en besked i Shopify Inbox, modtager kunden beskeden på den platform, som kunden oprindelig svarede dig fra. Hvis en kunde f.eks. sender en besked til dig fra Shop-appen, modtager vedkommende dine svar i Shop-appen.

Hvis en kunde lægger et produkt i indkøbskurven eller fjerner det, vises denne hændelse for dig i samtalen. Hvis produktnavnet består af færre end 41 tegn, inkluderes det i beskrivelsen af hændelsen. Subtotalen for kundens indkøbskurv samt antallet af produkter i indkøbskurven vises også i samtaleoverskriften, når der er en aktiv indkøbskurv.

Sådan svarer du på en besked fra en kunde

Hvis kunden aktivt er i din butik, vises indikatoren Online.

Når kunden forlader din butik, vises indikatoren Online ikke længere, og der vises i stedet en besked om, at dit svar vil blive sendt til den mailadresse, som kunden angav i starten af chatsessionen.

Foreslåede svar

Shopify Magic bruger oplysninger fra din butik til automatisk at generere foreslåede svar i samtaler med dine kunder.

Et foreslået svar vises i værktøjslinjen for en samtale, når den opfylder følgende krav:

• Der er mindst én kundebesked i samtalen.
  • Du har ikke besvaret kundebeskeden endnu.
  • Din Shopify-butik indeholder nok oplysninger til, at de kan besvare kundens spørgsmål. Dette kan omfatte følgende emner:

Når du har gennemgået et foreslået svar for nøjagtighed og tone, skal du klikke på Send for at sende svaret til din kunde.

Deaktiver foreslåede svar

Foreslåede svar aktiveres som standard, når du bruger Shopify Inbox. Hvis du ikke ønsker, at forslag til svar udfyldes i dine samtaler med kunder, kan du slå foreslåede svar fra i indstillingerne for din Shopify Inbox.

Fremgangsmåde:

1. Klik på indstillingsikonet i Shopify Inbox, og klik derefter på Beskedpræferencer.
  2. I afsnittet Automatisk genererede forslag vælger du Fra og derefter klikker du på Gem.

Emnelabels for beskeder

Shopify Inbox markerer automatisk samtalen med et emne for at hjælpe dig med at administrere og prioritere dine kundebeskeder. Alle beskeder, som sendes af en kunde, analyseres af et maskinelt indlæringssystem. Hvis der er høj tillid til, at den matcher et emne, anvendes den relevante label automatisk. Samtalelisten viser op til to emnelabels pr. samtale.

De mulige emnelabels til kundesamtaler.

Mulige emner for beskedklassificering for Shopify Inbox
Emnelabel Beskeder, der er relateret til
Betalingsproces Betalinger eller afgivelse af en ny ordre.
Rediger ordrer Annullering eller redigering af en ordre.
Ordrestatus Ordrebekræftelse, ordrestatus og betalingssaldo.
Priser/rabatter Rabatter, anvendelse af rabatter eller kampagnekoder.
Produktdetaljer Farve, størrelse, antal, vægt, volumen, lagerbeholdning , anmodninger om tilpasning eller anmodninger om produktbilleder eller -videoer.
Produktinteresse Generelle produktforespørgsler eller generel interesse.
Returneringer/Leverede ordrer Problemer med modtagne ordrer, refusioner og returneringer for modtagne ordrer.
Levering Lokal afhentning eller leveringsomkostninger.
Butiksoplysninger Kontaktoplysninger som f.eks. telefonnummer, lokation, åbningstider, generel returpolitik og markedsføringsanmodninger.
Engrossalg Engrosforespørgsler.

Hvis emnelabels til samtaler automatisk skal gælde for samtaler i mobilappen, skal du sørge for, at appen til din Shopify Indbakke er version 5.12.1 eller nyere.

Du kan dele produkter, som er tilgængelige i din webshop, i Shopify Inbox. Få mere at vide om tilgængeligheden af salgskanaler for produkterne.

Fremgangsmåde:

Send en rabatkode i en samtale

Du kan dele en rabatkode med din kunde i Shopify Inbox. Når en kunde klikker på rabatkoden, anvendes den automatisk på kundens indkøbskurv. Du skal oprette rabatkoder, før du kan dele dem.

Fremgangsmåde:

Onlinechatsessioner gemmer rabatkoden, og den gælder automatisk for kundens indkøbskurv ved betaling.

Send et billede eller en video i en samtale

Du kan sende billeder eller videoer til kunder i Shopify Inbox.

Du bliver bedt om at give Shopify Inbox adgang til dit fotobibliotek, før du kan sende en fil, første gang du sender et billede fra Inbox-appen i iOS eller Android.

Fremgangsmåde:

Oplysninger om samtale

Du kan administrere oplysningerne i en samtale fra computerversionen af Shopify Inbox eller fra mobilappen. Alle samtaleoplysninger er synlige i Shopify Inbox-kundeprofilen.

Rediger status for en samtale

Du kan administrere dine samtaler ved at ændre deres status. Samtaler kan have statussen Åben eller Lukket. Du kan ændre status for en samtale fra Åben til Lukket eller fra Lukket til Åben.

Samtaler kan ikke slettes.

Fremgangsmåde:

Søg efter samtaler

Du kan søge efter en samtale i Inbox ved hjælp af kundens navn, kundens mailadresse eller et bestemt søgeord. Du kan søge efter aktuelle samtaler eller tidligere samtaler.

Fremgangsmåde:

Administrer samtaletildeling

Du kan tildele en chatsamtale til en medarbejder, der har tilladelse til webshopchat.

Når du har tildelt en medarbejder til en samtale, er det kun denne medarbejder, der modtager beskedmeddelelser for den pågældende samtale. Hvis du vil have, at alle medarbejdere skal modtage beskedmeddelelser for en samtale, skal du fjerne tildelingen af medarbejderen fra samtalen.

Fremgangsmåde:

Hvis en medarbejders navn ikke er angivet på siden Tildel medarbejder, har medarbejderen muligvis ikke de nødvendige tilladelser til webshopchat. Få mere at vide under tilladelser til webshopchat.

Kundeprofil

Du kan få adgang til en kundes profil via åbne eller lukkede samtaler i Shopify Inbox-web- eller -mobilapp. Kundeprofilen viser oplysninger om kunden, f.eks. om vedkommende er en ny eller tilbagevendende kunde, vedkommendes lokation og tidszone samt eventuelle relevante ordreoplysninger. Du kan også skrive bemærkninger på kundeprofilen, som kun er synlige for dine medarbejdere.

Få adgang til kundeprofilen