Konfiguration af Shopify Chat til Shopify Ping

Når du aktiverer Shopify Chat til Shopify Ping, kan dine kunder starte en samtale med dig fra din webshop. Du kan læse og besvare dine kunders beskeder med Ping på din mobilenhed.

Betingelser

• Du skal bruge den nyeste version af Shopify Ping på en mobilenhed.

Installer Shopify Chat i Shopify

Fremgangsmåde:

1. Klik på Apps i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Gå til Shopify App Store.
  3. Indtast Shopify Chat i søgelinjen, og klik derefter på Shopify Chat på rullelisten.
  4. Klik på Tilføj app.

Opret forbindelse mellem Shopify Chat og Ping

Når du installerer Shopify Ping på din iOS- eller Android-enhed, aktiveres Shopify Chat automatisk og forbindes med Ping. Du kan også aktivere Shopify Chat fra Ping.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på app-ikonet på startsiden i Shopify Ping på din iOS-enhed.
  2. Tryk på Tilføj ud for Shopify Chat.

Tilpasning af Shopify Chat til din webshop

Når du installerer Shopify Chat, aktiveres der automatisk en chatknap i din webshop. Du kan tilpasse knappen og chatvinduet, så det svarer til stilen i dit webshoptema.

Bemærk: Hvis du har aktiveret Apple Business Chat, og du får vist din webshop via Safari eller en iOS-enhed, kan du ikke se knappen Shopify Chat. Besøgende i din webshop, der bruger Safari eller en iOS-enhed, får vist muligheden for at starte en samtale med Apple Business Chat.

Tilpas Shopify Chat-knappen

Kunder, der gennemser din webshop, kan klikke på en chatknap for at starte en chat med dig i browservinduet. Du kan ændre knapfarven, så den matcher din webshop, på siden med Shopify Chat.

Fremgangsmåde:

1. I Shopify skal du gå til Shopify Chat.

2. I afsnittet Knapfarve skal du indtaste en heksadecimal kode eller vælge en farve.

3. Klik på Gem.

Tilpasning af sproget for Shopify Chat

Shopify Chat vises på samme sprog som dit tema. Hvis du bruger et sprog, der ikke understøttes, vil Shopify Chat som standard være på engelsk.

Tilpas velkomstbeskeden til Shopify Chat-samtaler

Når en kunde starter en samtale med dig i Shopify Chat for første gang, modtager kunden automatisk en velkomstbesked fra din butik. Du kan tilpasse denne besked fra siden Shopify Chat i Shopify. Du kan eventuelt bruge det samme sprog, som du bruger til din webshop, i velkomstbeskeden.

Bemærk: Du kan indtaste et link i velkomstbeskeden, som en kunde kan klikke på i samtalen.

Fremgangsmåde:

1. I Shopify skal du gå til Shopify Chat.

2. Skriv den tekst, du vil have, kunderne skal se, i afsnittet Velkomstbesked.

3. Klik på Gem.

Visning og besvarelse af beskeder i Shopify Chat i Ping

Du kan se og besvare Shopify Chat-beskeder fra kunder ved hjælp af Shopify Ping-appen på en iOS- eller Android-enhed. Få mere at vide om, hvordan du kan læse og besvare beskeder i Ping.

Beskeder fra kunder, der bruger Shopify Chat, viser ikke et billede eller et navn for kunden, men Ping knytter hver enkelt anonyme kunde til en standardavatar og et unikt navn for den besøgende i din butik.

SMS-beskeder ved hjælp af Shopify Chat

Kunder kan inkludere deres telefonnummer, når de stiller et spørgsmål i Shopify Chat. Det giver dem mulighed for at modtage et svar fra dig via SMS i stedet for at vente i livechat for at få et svar. Hvis en kunde indtaster et telefonnummer, der ikke svarer til en eksisterende kunde, oprettes der en ny kunde. Svar sendes til kunden via SMS, og også i livechatten, hvis vinduet stadig er aktivt. Denne funktion er i øjeblikket tilgængelig til brug med telefonnumre fra USA og Canada. Denne funktion er gratis for shopejere, men der kan være meddelelses-og datasatser for kunder, der bruger SMS-beskeder.

Aktivér Shopify Chat i Shopify

1. Klik på Shopify Chat i din Shopify-administrator.

2. Klik på Aktivér i afsnittet Shopify Chat-knap.

3. Klik på Bekræft.

Deaktiver Shopify Chat i Shopify

1. Klik på Shopify Chat i din Shopify-administrator.

2. Klik på Deaktiver i afsnittet Shopify Chat-knap.

3. Klik på Bekræft.

Afinstaller Shopify Chat i Shopify

1. Klik på papirkurvsikonet ud for Shopify Chat.

Kundeoplevelse

Når en kunde klikker på chatknappen, åbnes en samtale i deres browser. Kunden kan fortsætte med at navigere til andre sider i din webshop – samtalen vil forblive åben, indtil de lukker den. Hvis kunden navigerer væk fra din butik, gemmes samtalen i en kort periode, så de kan fortsætte samtalen. Kunden kan også indtaste sit telefonnummer i Shopify Chat for at modtage svar og fortsætte samtalen via SMS-beskeder. Besked- og datarater kan være gældende for kunder, der bruger SMS-beskeder.

Ordreopslag

Ud over at bruge Shopify Chat til at kommunikere med shopejere kan kunderne spore status for deres ordre. Kunderne kan åbne Shopify Chat, trykke på Jeg vil have en opdatering for min ordre og derefter indtaste det ordrenummer og den e-mailadresse, der er knyttet til ordren. Kunden modtager en besked i Shopify Chat, der omfatter behandlingsstatus for ordren, et link til sporing af ordren, hvis ordren er afsendt, eller et link til ordrestatussiden, der indeholder flere oplysninger. Hvis kunden indtaster en forkert e-mailadresse eller et forkert ordrenummer, modtager vedkommende en fejlmeddelelse.