Brug af Rich Text Editor

Du kan bruge Shopifys Rich Text Editor til at formatere og tilpasse den tekst, der vises i din webshop.

Hvor kan man bruge Rich Text Editor?

Du kan bruge Rich Text Editor til at tilføje eller redigere tekst flere steder i din butik:

Tilføj HTML-indhold med Rich Text Editor

Du kan indtaste HTML-indhold til dine blogindlæg, sider, produktbeskrivelser og kollektionsbeskrivelser med Rich Text Editor.

Klik på knappen Vis HTML for at få vist HTML-koden for indholdet i Rich Text Editor:

I HTML-visningen kan du foretage mange ændringer af indholdet i Rich Text Editor. Du kan tilføje billeder, videoer eller tabeller ved hjælp af HTML, og du kan fejlfinde eller finjustere layout- og indholdsstilen.

Indlejr en mediewidget

Hvis du vil indlejre en video eller en musikwidget, skal du først hoste den på en tjeneste som YouTube, Vimeo eller SoundCloud. Disse tjenester genererer en indlejringskode, som du kan kopiere og indsætte i Rich Text Editor i din Shopify-administrator.

Trin:

1. Find indlejringskoden for det medie, du vil indlejre:

2. Vælg hele indlejringskoden ved at klikke på den og trykke på ctrl + A på en pc eller på command + A på en Mac.

3. Kopiér indlejringskoden ved at trykke på ctrl + C på en pc eller på command + C på en Mac.

4. I din Shopify-administrator skal du klikke på knappen Vis HTML i Rich Text Editor for det indhold, du redigerer.

5. Indsæt indlejringskoden ved at trykke på ctrl + V på en pc eller på command + V på en Mac:

6. Klik på Gem på den side, du redigerer, for at gemme dine ændringer.

Formatér tekst med Rich Text Editor

Med knappen Formatering kan du hurtigt oprette afsnit, overskrifter eller blokanførselstegn. Hvis du bruger den rigtige formatering og de rigtige overskriftsniveauer, er det nemmere for brugere og søgemaskiner at læse indholdet på dit website.

Hvis du vil vælge formateringen til en tekst, skal du markere teksten og derefter klikke på knappen Formatering:

Formateringsmuligheder

• Afsnit

Det meste af tekstindholdet på dit website er afsnitstekst. Afsnitstekst har normalt en skriftstørrelse på 10–12 pt, men nogle temaer bruger en anden skriftstørrelse.

• Overskrift (1-6)

Overskrifter anvendes til at strukturere indholdet. Der findes seks overskriftsniveauer. Overskrift 1 er det vigtigste niveau, og Overskrift 6 er det mindst vigtige.

• Blokanførselstegn

Et blokanførselstegn bruges til at vise tekst, som tilskrives en anden person. Det kan f.eks. være et citat eller et uddrag af en bog eller et website.

Fed tekst

Hvis du vil ændre tekst til fed, skal du markere teksten og klikke på knappen Fed:

Kursiveret tekst

Hvis du vil ændre tekst til kursiv, skal du markere teksten og klikke på knappen Kursiv:

Opret en punktopstilling

Hvis du vil oprette en punktopstilling, skal du klikke på knappen Punktopstilling:

Du kan skrive følgende for at oprette punkter til punktopstillinger:

Hvis du vil oprette nye punkter til listen, skal du trykke på enter-tasten eller på return-tasten. Du kan afslutte listen ved at trykke to gange på enter-tasten eller return-tasten.

Opret en nummereret liste

Du kan oprette en nummereret liste ved at klikke på knappen Nummereret listet:

Du kan skrive følgende for at oprette punkter på en nummereret liste:

Hvis du vil oprette nye punkter til listen, skal du trykke på enter-tasten eller på return-tasten. Du kan afslutte listen ved at trykke to gange på enter-tasten eller return-tasten.

Indryk tekst

Du kan indrykke et afsnit ved at klikke på knappen Indryk:

Hvis du indrykker et afsnit, får det en margin i venstre side.

Ophæv indrykning af tekst

Hvis du vil ophæve indrykningen af et afsnit (eller rykke det ud), skal du klikke på knappen Ryk ud:

Hvis du fjerner indrykningen af et afsnit, fjernes alle indrykkede marginer, som afsnittet har.

Juster tekst

Hvis du vil justere teksten, skal du klikke på knappen Justering og vælge Venstrejusteret, Centrer eller Højrejusteret:

Skift tekstfarve med Rich Text Editor

Trin:

1. Markér teksten, og klik på knappen Farve:

2. Klik på en farve for at ændre den markerede tekst til denne farve:

Skift baggrundsfarve for tekst

Trin:

1. Markér teksten, og klik på knappen Farve:

2. Klik på Baggrundsfarve …:

3. Klik på en farve for at ændre farven på den markerede tekst til denne farve:

Ryd formatering i Rich Text Editor

Hvis du vil fjerne formateringen for tekst eller billeder, skal du markere indholdet og derefter klikke på knappen Ryd formatering:

Indsæt tabeller med Rich Text Editor

Du kan indsætte tabeller i dine blogindlæg og på dine sider, produkter, produktbeskrivelser og kollektionsbeskrivelser med Rich Text Editor. Du kan anbringe tekst, billeder eller videoer i en tabel, når du har oprettet den.

Trin:

1. Klik på knappen Indsæt tabel i Rich Text Editor:

2. Klik på Indsæt tabel for at indsætte en tabel:

Der oprettes en tabel med én række og én kolonne.

Når du har oprettet en tabel, skal du klikke på knappen Indsæt tabel igen for at ændre tabellens rækker og kolonner:

• Indsæt række ovenfor: Placer markøren i en række, og klik på denne knap for at indsætte en ny række ovenfor.
  • Indsæt række nedenfor: Placer markøren i en række, og klik på denne knap for at indsætte en ny række nedenfor.
  • Indsæt kolonne før: Placer markøren i en kolonne, og klik på denne knap for at indsætte en ny kolonne før den aktuelle kolonne.
  • Indsæt kolonne efter: Placer markøren i en kolonne, og klik på denne knap for at indsætte en ny kolonne efter den aktuelle kolonne.
  • Slet række: Placer markøren i en række, som du vil slette, og klik derefter på denne knap.
  • Slet kolonne: Placer markøren i en kolonne, som du vil slette, og klik derefter på denne knap.
  • Slet tabel: Placer markøren et vilkårligt sted i tabellen, og klik derefter på denne knap for at slette hele tabellen.

Du kan indsætte links (hyperlinks) i blogindlæg, på sider samt i produktbeskrivelser og kollektionsbeskrivelser med Rich Text Editor. Du kan tilføje links, som fører kunder til sider i din Shopify-webshop og til andre websites. Du kan også tilføje links, som åbner e-mailbeskeder eller foretager telefonopkald, så det er nemt for kunderne at kontakte dig.

Trin:

1. Markér den tekst eller det billede, som du vil omdanne til et link.

2. Klik på Indsæt link.

3. Indtast destinationswebadressen for linket i feltet Link til:

- Hvis du vil linke til et eksternt website, som findes uden for din Shopify-butik, skal du indtaste http:// efterfulgt af webadressen, f.eks. http://www.example.com. - Hvis du vil linke til en side i din Shopify-webshop, skal du indtaste den korte webadresse, f.eks. /collections/summer-collection. - Hvis du vil oprette et link, der åbner en e-mailbesked, skal du indtaste mailto: efterfulgt af e-mailadressen, f.eks. mailto:example@example.com. - Hvis du vil oprette et link, som foretager et telefonopkald, skal du indtaste tel: efterfulgt af telefonnummeret, f.eks. tel:+0-123-456-7890.

1. Indtast en kort beskrivelse af linket i feltet Titel til link.

2. Vælg, hvordan linket skal åbnes, via menuen Åbn dette link i:

- det samme vindue: Linket åbnes på en brugers eksisterende browserfane eller i et eksisterende browservindue. - et nyt vindue: Linket åbnes på en ny browserfane eller i et nyt browservindue.

1. Klik på Indsæt link for at omdanne den markerede tekst til et link.

Links til sider i din Shopify-butik kaldes interne links. Du kan bruge korte webadresser til at oprette interne links. Webadressen /collections vil f.eks. pege på din butiks kollektionsside.

Hvis du vil linke til en bestemt side i din webshop, f.eks. en kollektions- eller produktside, skal du bruge webadresseformatet /page-type/page-handle. Hvis du f.eks. vil linke til en kollektion, du har oprettet med navnet Sommerkollektion, kan du bruge webadressen /collections/summer-collection.

Links til websites, som findes uden for din Shopify-butik, kaldes eksterne links. Eksterne links skal indtastes i hele deres længde og begynde med http://.

Når du har uploadet en fil, kan du linke den til indhold i Rich Text Editor, så den kan downloades fra en produkt- eller kollektionsbeskrivelse, en webside eller et blogindlæg.

Trin:

1. Kopiér webadressen til den fil, som du vil linke til.

2. I din Shopify-administrator skal du klikke på det produkt, den kollektion, den webside eller det blogindlæg, hvor du vil tilføje filen.

3. Indtast eller vælg linktekst i Rich Text Editor. Du kan f.eks. tilføje et link til en PDF-fil med en størrelsesoversigt fra linkteksten Click here to download our sizing chart.

4. Vælg linkteksten.

5. Klik på Indsæt link:

6. I feltet Link til skal du indsætte webadressen til den fil, som du vil linke til.

Bemærk: Webadressen skal begynde med http://cdn.shopify.com/. Hvis du ser http://static.shopify.com, skal du erstatte det med http://cdn.shopify.com.

1. Klik på Indsæt link. I Rich Text Editor vises linket tekst med blåt og er understreget.

Indsæt billeder med Rich Text Editor

Der er tre måder at indsætte et billede med Rich Text Editor på. Du kan:

• upload billeder
  • vælge mellem dine produktbilleder
  • bruge en offentlig billedwebadresse.

Upload billeder

Trin:

1. Klik på knappen Indsæt billede i Rich Text Editor:

2. Klik på fanen Uploadede billeder i dialogboksen Indsæt billede.

3. Klik på Upload fil:

4. Vælg en JPG- eller PNG-billedfil på din computer.

5. Klik på det billede, du har uploadet, og vælg det:

6. Vælg visningsstørrelsen for billedet i menuen Størrelse, der skal indsættes. Du kan vælge Oprindelig for at indsætte billedet uden at ændre dets størrelse.

7. Klik på Indsæt billede for at placere billedet i Rich Text Editor.

Vælg mellem produktbilleder

Trin:

1. Klik på knappen Indsæt billede i Rich Text Editor:

2. Klik på fanen Produktbilleder i dialogboksen Indsæt billede.

3. Klik på det billede, du vil indsætte:

Hvis du ikke kan se det produktbillede, du vil indsætte, kan du bruge piletasterne til at kigge på forskellige sider:

4. Vælg visningsstørrelsen for billedet i menuen Størrelse, der skal indsættes. Du kan vælge Oprindelig for at indsætte billedet uden at ændre dets størrelse.

5. Klik på Indsæt billede for at placere produktbilledet i Rich Text Editor.

Brug en billedwebadresse

Sådan indsætter du et billede via en offentlig webadresse:

1. Klik på knappen Indsæt billede i Rich Text Editor:

2. Klik på fanen Webadresse i dialogboksen Indsæt billede.

3. Indtast den offentligt tilgængelige webadresse for din billedfil:

4. Klik på Indsæt billede for at indsætte billedet i Rich Text Editor med dets oprindelige størrelse.

Flyt og tilpas størrelsen på et billede i Rich Text Editor

Når du har tilføjet et billede i en produkt- eller kollektionsbeskrivelse, på en webside eller i et blogindlæg, kan du flytte det til en anden placering i indholdet.

Trin:

1. I din Shopify-administrator skal du klikke på det produkt, den kollektion, den webside eller det blogindlæg, som indeholder det billede, du vil flytte eller ændre størrelsen på.

2. Klik på billedet i Rich Text Editor.

3. Foretag dine ændringer:

- Hvis du vil flytte billedet, skal du klikke på det og trække det til en anden placering i feltet Indhold. - Hvis du vil ændre størrelsen på billedet, skal du klikke på et af hjørnerne og trække i det.

1. Klik på Gem.

Rediger et billede i Rich Text Editor

Du kan ændre størrelsen, tekstombrydningen og justeringen af et billede i Rich Text Editor. Du kan også redigere billedwebadressen eller tilføje eller redigere alternativ tekst.

Trin:

1. Dobbeltklik på billedet i Rich Text Editor for at åbne dialogboksen Rediger billede.

2. Rediger billedet ved hjælp af valgmulighederne for størrelse og justering:

- Hvis du vil ændre billedets størrelse, skal du vælge en valgmulighed for størrelse. - Hvis du vil ændre billedet, skal du angive en ny billedwebadresse. - Hvis du vil forbedre din webshops SEO og tilgængelighed, skal du tilføje eller redigere alternativ tekst. - Hvis du vil tilføje afstand, skal du angive det antal pixels afstand, du vil have på hver side. - Hvis du vil ændre billedets justering, skal du vælge mellem ikonerne, der repræsenterer venstrejusteret, centreret og højrejusteret. - Markér afkrydsningsfeltet Ombryd tekst omkring billede for at tilføje tekstombrydning.

1. Klik på Rediger billede for at gemme dine ændringer.

Indsæt videoer med Rich Text Editor

Du kan indsætte eller indlejre videoer i blogindlæg, på sider, i produktbeskrivelser og kollektionsbeskrivelser ved hjælp af Rich Text Editor.

Hvis du vil indlejre en video, som du har oprettet, skal du først uploade den til et videostreamingswebsite som f.eks. YouTube eller Vimeo.

Trin:

1. Kopiér videoens webadresse ved at trykke på ctrl + C på en pc eller på command + C på en Mac.

2. Gå til Embed Responsively. Embed Responsively er et værktøj, som kan give dig forbedret indlejringskode til din video.

3. På Embed Responsively skal du klikke for at vælge det videowebsite, hvor din video er placeret.

4. Indsæt videoens webadresse, som du har kopieret, i feltet Page URL (Sidens webadresse) på Embed Responsively ved at trykke på ctrl + V på en pc eller på command + V på en Mac.

5. Klik på Embed (Indlejr). Embed Responsively opretter en indlejringskode til dig.

6. Hvis din video er fra YouTube, og du ikke ønsker at vise relaterede videoer, når den er afspillet, skal du finde videoens webadresse i indlejringskoden og derefter kopiere og indsætte ?rel=0 i slutningen i anførselstegn:

7. Kopiér al koden i feltet Embed code (Indlejringskode).

8. I din Shopify-administrator skal du klikke på knappen Indsæt video i Rich Text Editor:

9. Indsæt indlejringskoden i feltet i dialogboksen Indsæt video.

10. Klik på Indsæt video.

11. Klik på Gem, når du er færdig, for at gemme dine ændringer af den vare, du redigerede.

Indsæt lydfiler med Rich Text Editor

Du kan bruge Rich Text Editor til at indsætte eller indlejre lydfiler i blogindlæg, på sider, i produktbeskrivelser og i kollektionsbeskrivelser.

Trin:

1. Klik på Indstillinger i din Shopify-administrator, og klik derefter på Filer.

2. Klik på Upload filer for at uploade den lydfil, du vil indsætte eller indlejre i din butik.

3. Fra afsnittet Webshop skal du åbne Rich Text Editor for den side eller det blogindlæg, som lydfilen skal være en del af.

4. Kopiér <div id="player"><audio controls="controls">, og indsæt derefter koden i Rich Text Editor for at indlejre en lydafspiller på din side.

5. Kopiér følgende kode:

<source src="https://cdn.shopify.com/s/files/1/0220/2378/files/example.mp3" type="audio/mpeg" /></div>

Indsæt denne kode i Rich Text Editor efter koden for lydafspilleren, og erstat derefter https://cdn.shopify.com/s/files/1/0220/2378/files/example.mp3 med den webadresse, du oprettede for din lydfil, da du uploadede den til Shopify. Du kan til enhver tid finde din lydfils webadresse på siden Filer.

6. Klik på Gem.

7. Klik på Vis for at sikre, at din lydfil afspilles korrekt.

Tilføj eller fjern interne kommentarer i Rich Text Editor

Du kan bruge kommentartags <!-- og --> til intern tekst, som du ikke vil udgive i din butik.

Trin:

1. Klik på knappen Vis HTML i din Rich Text Editor.

2. Hvis du vil tilføje en intern kommentar, skal du indsætte den tekst, du vil holde skjult, mellem <!-- og -->. F.eks.: <!--yourtext-->.

3. Klik på Gem.

HTML-tags, som er indsat mellem kommentartags, gemmes som intern tekst. Hvis disse HTML-tags skal fungere korrekt, skal du fjerne kommentartags <!-- og --> rundt om dem.

Fjern kommentartags

Hvor kan man bruge Rich Text Editor?

Du kan i øjeblikket bruge Rich Text Editor i Shopify-appen til at føje beskrivelser til dine produkter. Hvis du vil føje tekst til sider, blogindlæg eller kollektioner, kan du gøre det i din Shopify-administrator i en webbrowser.

Formatér tekst med Rich Text Editor

Du kan bruge Rich Text Editor til at formatere din tekst på flere måder:

• Fed tekst
  • Kursiveret tekst
  • Understreg tekst
  • Juster tekst
  • Opret lister

Fed tekst

Hvis du vil ændre din tekst til fed, skal du markere teksten og derefter trykke på knappen Fed:

Kursiveret tekst

Hvis du vil ændre din tekst til kursiv, skal du markere teksten og derefter trykke på knappen Kursiv:

Understreg tekst

Hvis du vil understrege tekst, skal du markere teksten og derefter trykke på knappen Understreg:

Juster tekst

Trin:

1. Fra teksteditoren skal du markere den tekst, du vil justere.
  2. Tryk på knappen Juster:
  3. Tryk på en af valgmulighederne for justering for at vælge venstrejusteret, centreret eller højrejusteret.

Opret lister

Du kan bruge teksteditoren til at tilføje punktopstillinger og nummererede lister i din tekst.

Trin:

1. I teksteditoren skal du trykke på listeknappen for at få vist de to listemuligheder:

2. Tryk på valgmuligheden for punktopstilling eller valgmuligheden for nummereret liste for at vælge den type liste, du vil tilføje.

3. Indtast dine listepunkter. Tryk på Enter efter hvert punkt for at gå til næste linje og indtaste et nyt punkt.

4. Når du er færdig med at indtaste din liste, skal du trykke to gange på Enter.

Du kan bruge teksteditoren til at tilføje links i din tekst:

1. I teksteditoren skal du vælge de ord, som skal udgøre et link.

2. Tryk på knappen Link:

3. Indtast webadressen eller linket på skærmbilledet Indsæt link.

4. Indtast en linktitel, som skal bruges til tilgængelighed og SEO.

5. Linkets destination åbner som standard i det samme vindue. Hvis du vil indstille linket til at åbne i et andet vindue, skal du aktivere valgmuligheden Åbn linket i et nyt vindue.

6. Tryk på Gem.

Links til sider i din Shopify-butik kaldes interne links. Du kan bruge korte webadresser til at oprette interne links. Webadressen /collections vil f.eks. pege på din butiks kollektionsside.

Hvis du vil linke til en bestemt side i din webshop, f.eks. en kollektions- eller produktside, skal du bruge webadresseformatet /page-type/page-handle. Hvis du f.eks. vil linke til en kollektion, du har oprettet med navnet Sommerkollektion, kan du bruge webadressen /collections/summer-collection.

Links til websites, som findes uden for din Shopify-butik, kaldes eksterne links. Eksterne links skal begynde med http://.

Hvor kan man bruge Rich Text Editor?

Du kan i øjeblikket bruge Rich Text Editor i Shopify-appen til at føje beskrivelser til dine produkter. Hvis du vil føje tekst til sider, blogindlæg eller kollektioner, kan du gøre det i din Shopify-administrator i en webbrowser.

Formatér tekst med Rich Text Editor

Du kan bruge Rich Text Editor til at formatere din tekst på flere måder:

• Fed tekst
  • Kursiveret tekst
  • Understreg tekst
  • Juster tekst
  • Opret lister

Fed tekst

Hvis du vil ændre din tekst til fed, skal du markere teksten og derefter trykke på knappen Fed:

Kursiveret tekst

Hvis du vil ændre din tekst til kursiv, skal du markere teksten og derefter trykke på knappen Kursiv:

Understreg tekst

Hvis du vil understrege tekst, skal du markere teksten og derefter trykke på knappen Understreg:

Juster tekst

Trin:

1. Fra teksteditoren skal du markere den tekst, du vil justere.
  2. Tryk på knappen Juster:
  3. Tryk på en af valgmulighederne for justering for at vælge venstrejusteret, centreret eller højrejusteret.

Opret lister

Du kan bruge teksteditoren til at tilføje punktopstillinger og nummererede lister i din tekst.

Trin:

1. I teksteditoren skal du trykke på listeknappen for at få vist de to listemuligheder:

2. Tryk på valgmuligheden for punktopstilling eller valgmuligheden for nummereret liste for at vælge den type liste, du vil tilføje.

3. Indtast dine listepunkter. Tryk på Enter efter hvert punkt for at gå til næste linje og indtaste et nyt punkt.

4. Når du er færdig med at indtaste din liste, skal du trykke to gange på Enter.

Du kan bruge teksteditoren til at tilføje links (hyperlinks) i din tekst:

1. I teksteditoren skal du vælge de ord, som skal udgøre et link.

2. Tryk på knappen Link:

3. Indtast webadressen eller linket på skærmbilledet Indsæt link.

4. Indtast en linktitel, som skal bruges til tilgængelighed og SEO.

5. Linkets destination åbner som standard i det samme vindue. Hvis du vil indstille linket til at åbne i et andet vindue, skal du aktivere valgmuligheden Åbn linket i et nyt vindue.

6. Tryk på fluebenet for at gemme dit link.

Links til sider i din Shopify-butik kaldes interne links. Du kan bruge korte webadresser til at oprette interne links. Webadressen /collections vil f.eks. pege på din butiks kollektionsside.

Hvis du vil linke til en bestemt side i din webshop, f.eks. en kollektions- eller produktside, skal du bruge webadresseformatet /page-type/page-handle. Hvis du f.eks. vil linke til en kollektion, du har oprettet med navnet Sommerkollektion, kan du bruge webadressen /collections/summer-collection.

Links til websites, som findes uden for din Shopify-butik, kaldes eksterne links. Eksterne links skal begynde med http://.