Facebook-pixel

Når du opsætter Facebook og Instagram fra Meta, kan du tilføje en pixel til sporing af kundedata og -adfærd i din webshop. Du skal opsætte et delingsniveau for kundedata for at kunne bruge Facebook-pixelen. Du bestemmer selv, hvor meget data du vil spore ved hjælp af pixelen. Standard, sender kun kundernes adfærd. Indstillingerne Udvidet og Maksimum sender yderlige kundeoplysninger som f.eks. navn, lokation og mailadresse.

Du kan oprette en Facebook-pixel ved hjælp af Facebooks annonceadministrator eller i Facebook og Instagram fra Meta.

Hvis du tidligere har føjet en Facebook-pixel til din webshops temakode, skal du fjerne denne Facebook-pixelkode fra din webshop, når du har opsat din pixel ved hjælp af Facebook og Instagram fra Meta.

Facebook-pixels kan medvirke til at forbedre din butiks markedsføringsmuligheder og effektiviteten af Facebook-annoncer. Hvis du vil oprette Facebook-annoncer, skal du tilknytte en Facebook-annoncekonto.

Oprettelse af en Facebook-pixel

Du kan oprette en ny Facebook-pixel direkte i Facebook og Instagram fra Meta ved at klikke på Opret ny i opsætningsfeltet for pixelen. Du kan også oprette en Facebook-pixel i Facebooks annonceadministrator. Se, hvordan du opretter en pixel i Facebooks annonceadministrator i Facebooks hjælp.

Føj en Facebook-pixel til din webshop

Når du føjer en Facebook-pixel til Facebook og Instagram fra Meta, integreres pixelen med din webshop. Du kan tilføje en Facebook-pixel, når du opsætter Instagram Shopping eller Facebook Shop. Du skal aktivere datadeling i afsnittet Deling af kundedata, før du kan tilføje en Facebook-pixel.

Du kan administrere din Facebook-pixel i Indstillinger for datadeling i afsnittet Indstillinger i Facebook og Instagram fra Meta.

Du kan finde en liste over dine oprettede pixels i afsnittet Deling af kundedata under Indstillinger for datadeling i Facebook og Instagram fra. Klik på Opret forbindelse for at tilknytte en eksisterende Facebook-pixel, eller klik på Opret ny for at oprette en ny Facebook-pixel.

Når du har føjet en Facebook-pixel til din webshop, skal du sikre dig, at den fungerer, ved at bruge Facebooks annonceadministrator. Få mere at vide om, hvordan du kan se, om din Facebook-pixel fungerer, i Facebooks hjælp.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i din Shopify-administrator.

2. Klik på FacebookApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Indstillinger, og klik derefter på Indstillinger for datadeling.

5. Klik på slå til/fra for Aktivér datadeling i afsnittet Deling af kundedata.

6. Vælg Standard, Udvidet eller Maksimum i afsnittet Vælg niveau for datadeling.

7. Vælg din pixel på listen.

8. Klik på Bekræft.

Rediger eller fjern en Facebook-pixel fra din webshop

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i din Shopify-administrator.

2. Klik på FacebookApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Indstillinger.

5. Klik på Afbryd forbindelse i afsnittet Indstillinger for datadeling for at fjerne din aktuelle pixel.

6. Tilknyt en anden pixel, eller opret en ny.

Hvis du har redigeret din temafilkode for at tilføje en Facebook-pixel, skal du fjerne pixel-koden, før du kan tilføje et id for en Facebook-pixel ved hjælp af Facebook og Instagram fra Meta. Hvis du ikke fjerner pixel-koden, vil din butik indeholde mere end én pixel, hvilket kan medføre duplikerede eller forkerte data i dine rapporter.

Fjern pixelkode fra din temafil

1. Klik på Handlinger i afsnittet Aktuelt tema, og vælg Rediger kode.
  2. Klik på theme.liquid-filen for at åbne kodeeditoren.
  3. Slet Facebook pixel-koden. Du kan finde den mellem taggene <head> og </head>.
  4. Klik på Gem.

Fjern din Facebook-pixel i din webshops præferencer

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i din Shopify-administrator.

2. Klik på Online storeApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Præferencer.

5. Klik på Skift i afsnittet Facebook-pixel.

6. Slet Facebook-pixelen, og klik derefter på Gem.

Hændelser for deling af kundedata

Når du har tilføjet en Facebook-pixel i Shopify, sporer denne pixel visse hændelser i din webshop såsom, når en kunde ser på en bestemt side. Du kan få mere at vide om hændelser for deling af kundedata under Facebook – deling af data.