Facebook-pixel

Du skal have følgende for at kunne føje en Facebook-pixel til din webshop:

• Den aktuelle version af Facebook-kanalen
  • En Facebook-annoncekonto, der har brugt penge på annoncering

Gå til Facebook for at oprette en Facebook-annoncekonto. Du kan konfigurere din Facebook-pixel ved hjælp af Facebooks annonceadministrator eller oprette en pixel ved hjælp af Facebook-kanalen.

Hvis du tidligere har føjet en Facebook-pixel til din webshops temakode, skal du fjerne denne Facebook-pixelkode fra din webshop, når du har konfigureret din pixel ved hjælp af Facebook-kanalen.

Bemærk: Hvis du arbejder med et reklamebureau eller bruger en app til at administrere dine annoncer eller trafik på Facebook, skal du kontrollere, at tilføjelsen af en Facebook-pixel i din webshop ikke forårsager dublerede eller forkerte data i dine rapporter.

Du skal konfigurere et delingsniveau for kundedata for at kunne bruge en Facebook-pixel. Niveauerne kan angives til Standard, Udvidet eller Maksimal. Hvis du vælger niveauet Maksimal for datadeling, bruger din butik både Facebook Conversions API'en og en Facebook-pixel.

Oprettelse af en Facebook-pixel

Du kan oprette en ny Facebook-pixel direkte i Facebook-kanalen ved at klikke på Opret ny i konfigurationsfeltet for pixelen. Du kan også oprette en Facebook-pixel i Facebooks annonceadministrator. Se, hvordan du opretter en pixel i Facebooks annonceadministrator i Facebooks hjælp.

Før du tilføjer en Facebook-pixel

Du skal konfigurere en Facebook-konto og en Facebook Business Manager, før du kan føje en Facebook-pixel til din butik. Hvis du allerede har disse, skal du fuldføre trinnene i Tilføj en Facebook-pixel. Hvis du ikke har konfigureret disse, skal du fuldføre følgende.

Trin:

1. Klik på Kom godt i gang i afsnittet Kom i gang med Facebook.
  2. Klik på Start opsætning i afsnittet Markedsfør dine produkter på Facebook.
  3. Opret forbindelse til din Facebook-konto, din Business Manager, din Facebook-side og din annoncekonto.

Tilføj en Facebook-pixel

Når du føjer en Facebook-pixel til din Facebook-kanal, integreres pixelen med din webshop. Du kan tilføje en Facebook-pixel, når du konfigurerer Instagram, Shops eller Facebook Marketing, men den er kun påkrævet for Facebook Marketing-funktionen. Du skal aktivere datadeling i afsnittet Deling af kundedata, før du kan tilføje en Facebook-pixel.

Du kan administrere din Facebook-pixel i Indstillingerne for datadeling i afsnittet Indstillinger i Facebook-kanalen.

Du kan finde en liste over dine oprettede pixels i afsnittet Deling af kundedata under Indstillinger for datadeling i din Facebook-kanal. Klik på Opret forbindelse for at tilknytte en eksisterende Facebook-pixel, eller klik på Opret ny for at oprette en ny Facebook-pixel.

Når du har føjet en Facebook-pixel til din webshop, skal du sikre dig, at den fungerer, ved at bruge Facebooks annonceadministrator. Få mere at vide om, hvordan du kan se, om din Facebook-pixel fungerer, i Facebooks hjælp.

Bemærk: Hvis du for nylig har føjet en Facebook-pixel til din webshop, skal du vente på kundeaktivitet, før der vises data i Facebooks annonceadministrator.

Trin:

1. Klik på Facebook i afsnittet Salgskanaler i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Indstillinger, og klik derefter på Indstillinger for datadeling.
  3. Klik på slå til/fra for Aktivér datadeling i afsnittet Deling af kundedata.
  4. Vælg Standard, Udvidet eller Maksimum i afsnittet Vælg niveau for datadeling.
  5. Vælg din pixel på listen.
  6. Klik på Bekræft.

Rediger eller fjern en Facebook-pixelkode fra din webshop

Hvis du har føjet et eksisterende id for en Facebook-pixel til Facebook-kanalen, kan du erstatte den i Indstillinger for datadeling i Facebook-kanalen ved at klikke på Afbryd forbindelse.

Hvis du har redigeret din temafilkode for at tilføje en Facebook-pixel, skal du fjerne pixel-koden, før du kan tilføje et id for en Facebook-pixel ved hjælp af Facebook-kanalen. Hvis du ikke fjerner pixel-koden, vil din butik indeholde mere end én pixel, hvilket kan medføre duplikerede eller forkerte data i dine rapporter.

Fjern pixelkode fra din temafil

1. Klik på Handlinger i afsnittet Aktuelt tema, og vælg Rediger kode.
  2. Klik på theme.liquid-filen for at åbne kodeeditoren.
  3. Slet Facebook pixel-koden. Du kan finde den mellem taggene <head> og </head>.
  4. Klik på Gem.

Fjern din Facebook-pixel i din webshops præferencer

1. Klik på Webshop > Præferencer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Skift i afsnittet Facebook-pixel.
  3. Slet Facebook-pixelen, og klik derefter på Gem.

Hændelser for deling af kundedata

Når du har tilføjet en Facebook-pixel i Shopify, sporer denne pixel visse hændelser i din webshop såsom, når en kunde ser på en bestemt side. Du kan bruge dataene fra disse hændelser til at få mere at vide om, hvordan dine kunder interagerer med din butik. Få mere at vide om, hvordan du kan bruge hændelser for Facebook-pixelen til at oprette kampagner og spore konverteringer i Facebooks hjælp.

Hændelser, der sporer en ordreværdi, bruger en ordres subtotal, som ikke inkluderer skatter og leveringsomkostninger.

Når du har integreret en Facebook-pixel i din webshop, sporer pixelen automatisk følgende hændelser.

Beskrivelser af standardhændelser for Facebook-pixel
Navn på hændelse Beskrivelse af hændelse
ViewContent Når en besøgende ser en side, f.eks. en produktside
Søg Når en besøgende foretager en søgning
AddToCart Når en besøgende tilføjer et produkt til indkøbskurven
InitiateCheckout Når en besøgende klikker på betalingsknappen
AddPaymentInfo Når en besøgende indtaster betalingsoplysninger i betalingsprocessen
Køb Når en kunde gennemfører et køb og ser takkesiden i betalingsprocessen