Opret markedsføringsautomatiseringer i Shopify

Markedsføringsautomatiseringer giver dig mulighed for automatisk at udsende kommunikation til kunder på flere kanaler, som f.eks. mail, sms og pushmeddelelser. Du kan øge dit kundeengagement og skabe konverteringer ved at skabe kontakt til dine kunder på tværs af flere forskellige platforme.

Markedsføringsautomatiseringer bruger Shopify Flow og kan konfigureres på følgende måder:

• ved hjælp af en forhåndsudviklet skabelon, der tilbydes af Shopify Email eller tredjepartsapps
  • ved manuelt at oprette en tilpasset automatisering

Markedsføringsautomatiseringer er tilgængelige for butikker med Basic Shopify-abonnementet eller derover. Hvis du vil oprette markedsføringsautomatiseringer, skal du have tilladelsen Markedsføring på din butikskonto. Få flere oplysninger under Medarbejdertilladelser.

Opret en markedsføringsautomatisering

Når du opretter en markedsføringsautomatisering fra en skabelon, kan du konfigurere de specifikke indstillinger for, hvordan den fungerer. Du kan f.eks. justere tidspunktet for afsendelse af mails om forladte indkøbskurve og sende mailen på et specifikt tidspunkt efter, at kunden forlod indkøbskurven.

Når du har konfigureret en automatisering, kan du aktivere den med det samme eller gemme den som en kladde. Hvis du vil redigere workflowet for en automatisering, skal du anvende en computer.

Fremgangsmåde:

Når du har aktiveret en automatisering, kan du tilgå analyser for markedsføringsautomatiseringer for at se, hvordan automatiseringen klarer sig. Få mere at vide om, hvordan du kan bruge Shopify Email-skabeloneditoren til at tilpasse dine automatiseringsmails.

Rediger en markedsføringsautomatisering eller mailskabelon

Du kan redigere workflowet for en markedsføringsautomatisering for at ændre, hvornår en mail sendes til en kunde. Du kan også redigere den mailskabelon, der bruges i automatiseringen. Hvis du vil redigere workflowet for en automatisering eller en mailskabelon, skal du anvende en computer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Markedsføring > Markedsføring i Shopify-administratoren.
  2. I afsnittet Automatiseringer:

• Hvis du vil redigere workflowet, skal du klikke på den automatisering, du vil redigere, og derefter klikke på Rediger workflow. Foretag de ønskede ændringer, og klik derefter på Anvend ændringer.
    • Hvis du vil redigere mailskabelonen, skal du klikke på knappen på automatiseringen og derefter klikke på Rediger. Foretag de ønskede ændringer, og klik derefter på Gem.
  3. Klik på Afslut.

Deaktiver en markedsføringsautomatisering

Alle workflows i stadiet Vent annulleres, så der ikke sendes flere mails som en del af automatiseringen.

Tilgå analyser for markedsføringsautomatiseringer

Du kan tilgå analyser for dine aktiverede automatiseringer, som f.eks. konverteringsrater, der kan give dig en bedre forståelse af, hvordan markedsføringsautomatiseringer påvirker din virksomhed. Du kan bruge disse oplysninger til at forbedre dine automatiseringer og eksperimentere med forskellige konfigurationer.

Fremgangsmåde:

Shopify Email

Markedsføringsautomatiseringer bruger Shopify Email til at sende mailbeskeder til kunder, med undtagelse af tilpassede markedsføringsautomatiseringer og tredjepartsautomatiseringer. Mails, der sendes ved hjælp af markedsføringsautomatiseringer (med undtagelse af automatiserede mails om forladt betaling) tæller med i antallet af mails, du sender med Shopify Email. Få flere oplysninger under Priser for Shopify Email.

Typer af Shopify Email-markedsføringsautomatiseringer

Gennemgå følgende tabel for at få mere at vide om typerne af Shopify Email-markedsføringsautomatiseringer:

Typer af markedsføringsautomatiseringer og deres beskrivelser.
Automatisering Beskrivelse
Forladt indkøbskurv Sender en mailbesked til kunder, der lægger produkter i deres indkøbskurv, men ikke starter betalingsprocessen.
Forladt betaling Sender en mailbesked til kunder, som starter på betalingsprocessen, men som ikke fuldfører en ordre.
Forladt produktbrowsing Sender en mailbesked til kunder, som kigger på et bestemt produkt, men ikke lægger det i indkøbskurven.
Tilpasset Design dine egne mailautomatiseringer baseret på hændelser, som du vælger.
Vind kunde tilbage Sender en mailbesked til kunder, når der er gået en specifik periode efter afgivelsen af deres seneste ordre.
Mersalg efter første køb Sender en mailbesked til kunder, når de har foretaget deres første køb.
Tak efter køb Sender takkemails til kunder efter deres første og andet køb.
Mail med mersalg efter købet Sender en mailbesked med mersalg efter købet, når en kunde har foretaget et køb.
Serie med velkomstmails (brandets historie med rabat)

Sender din brandhistorie og dine links til sociale medier i tre mails til kunder, når de tilmelder sig ved hjælp af en formular i din webshop. Hvis der ikke foretages noget køb, sendes der en mail med rabat.

Denne markedsføringsautomatisering er ikke kompatibel med abonnementer fra tredjepartsformularer.Hvis du vil opsætte formularer i din webshop, som dine kunder kan bruge til at tilmelde sig mails, skal du enten bruge en formular til tilmelding med mail i dit tema eller i Forms-appen.

Serie med velkomstmails (rabat med påmindelse)

Sender en mail med en rabat til kunder, når de abonnerer ved hjælp af en formular i din webshop, efterfulgt af to brandopbyggende mails. Hvis der ikke foretages nogen køb, sendes der derefter en rabatpåmindelse.

Denne markedsføringsautomatisering er ikke kompatibel med abonnementer fra tredjepartsformularer.Hvis du vil opsætte formularer i din webshop, som dine kunder kan bruge til at tilmelde sig mails, skal du enten bruge en formular til tilmelding med mail i dit tema eller i Forms-appen.

Velkomst til ny abonnent

Sender en mail til kunder, når de abonnerer ved hjælp af en formular i din webshop.

Denne markedsføringsautomatisering er ikke kompatibel med abonnementer fra tredjepartsformularer.Hvis du vil opsætte formularer i din webshop, som dine kunder kan bruge til at tilmelde sig mails, skal du enten bruge en formular til tilmelding med mail i dit tema eller i Forms-appen.

Typer af tredjepartsmarkedsføringsautomatiseringer

Gennemgå følgende tabel for at få mere at vide om typerne af tredjepartsmarkedsføringsautomatiseringer:

Typer af tredjepartsmarkedsføringsautomatiseringer og deres beskrivelser.
Automatisering Beskrivelse
Mail, når varen kommer på lager Bruger Seguno og sender en mail til kunder, der har anmodet om en besked ved genopfyldning. Få mere at vide om Segunos genopfyldningsautomatisering og oplysninger om priser.
Browser-pushmeddelelser om specifikke produktudgivelser Bruger PushOwl til at sende browser-pushmeddelelser til alle dine PushOwl-abonnenter. Pushmeddelelsen sendes, når et nyt produkt, du tilføjer, indeholder produkttagget pushmeddelelse. Få mere at vide om PushOwls automatiserede pushmeddelelser for nye produktudgivelser.
Mail eller sms med mersalg efter købet Bruger Shopify Email og AfterShip SMS til at sende mailbeskeder eller sms-beskeder med mersalg efter købet, når en kunde har afgivet en ordre. Få mere at vide om, hvordan du sender en mail eller sms med mersalg efter købet via AfterShip SMS samt sms-priser og abonnementsordninger.