Indsamling af kundens kontaktoplysninger

Du kan bruge mail- og sms-markedsføring til at skabe vækst i din virksomhed og opbygge relationer med dine kunder. At sende nyhedsbreve til kunder, der tilmelder sig din adresseliste, er en fantastisk måde at fortælle dem om nye produkter og kommende udsalg.

Du kan få mere at vide om, hvordan du kan skabe vækst i din virksomhed med e-mailmarkedsføring på Shopifys blog.

Indsaml kontaktoplysninger fra kunder

Af hensyn til juridiske årsager og beskyttelse af personlige oplysninger skal du sørge for, at du kun sender reklameindhold til kunder, der har accepteret at modtage markedsføring fra din webshop. Kunderne kan abonnere på markedsføringsindhold ved at tilmelde sig et nyhedsbrev i din webshop med deres kontaktoplysninger, eller ved at markere et afkrydsningsfelt under betalingsprocessen. Du kan derefter sende en bekræftelsesmeddelelse til kunden vedrørende abonnementet ved at redigere dine betalingsindstillinger for mail eller betalingsindstillinger for sms.

Hvis din butik er sat op til at sende påmindelser om forladt indkøbskurv, skal du ændre de oplysninger, der vises ud for afkrydsningsfeltet til samtykke. Du kan ændre oplysningerne for tilmelding til e-mail- og sms-markedsføring i dit temas sprogeditor.

Overvej at bruge formularappen til at interagere med kunderne i din webshop og få din mailliste til at vokse.

Når en kunde accepterer markedsføring fra din webshop, vises vedkommendes mailadresse eller telefonnummer på siden Kunder i din Shopify-administrator. Hvis du kun vil have vist de kunder, der har accepteret at modtage reklameindhold via mail, kan du klikke på standardsegmentet Mailabonnenter. Du kan også oprette et nyt kundesegment for at angive de specifikke typer af kunder, som har accepteret e-mailmarkedsføring.

Indsamling af kunders mailadresser fra betalingsprocessen

Hvis du aktiverer denne indstilling, skal kunden gennemføre betalingsprocessen, hvis kundens abonnementspræference skal gemmes.

Fremgangsmåde:

Indsaml kunders telefonnumre fra betalingsprocessen

Hvis du vil indsamle kundernes telefonnumre fra betalingsprocessen, skal du sørge for, at du har aktiveret muligheden for sms-betaling under Indstillinger. Du kan finde en detaljeret vejledning under Opsæt muligheder for sms-meddelelser til kunder.

Fremgangsmåde:

Indsamling af kundemailadresser i Tyskland

Hvis din butik er placeret i Tyskland, findes afkrydsningsfeltet Kræv, at kunderne bekræfter deres abonnement i afsnittet E-mailmarkedsføring på siden med indstillinger for Meddelelser. Hvis kunder vælger at modtage markedsføringsmails, kan du oprette en mere engageret abonnentliste ved at forhindre, at mailadresser for ikke-interesserede kunder eller forkerte mailadresser føjes til din abonnentliste.

Indsaml kunders mailadresser fra din startside

Hvis du vil indsamle dine kunders mailadresser fra din startside, skal du føje et afsnit til din webshop, som indeholder tilmelding til nyhedsbreve. Med en tilmelding til nyhedsbreve kan du indsamle dine kunders mailadresser og gemme dem i kundesegmentet Mailabonnenter på siden Kunder i Shopify-administratoren.

Se din temadokumentation for at få hjælp til at føje et nyhedsbrev til din webshop.

Aktivér dobbelt tilmelding for abonnenter

Dobbelt tilmelding kræver, at kunderne klikker på et link i en mail for at bekræfte, at de ønsker at modtage mail. og sms-markedsføring fra dig. Bekræftelsesmailen sendes automatisk, når nogen indtaster deres mailadresse og abonnerer i din webshop. I nogle lande er dobbelt tilmelding påkrævet ved lov, og det er også en bedste fremgangsmåde, når det handler om at få mere engagerede abonnenter. Kunder, der abonnerer på dine mails, inden du aktiverer dobbelt tilmelding, behøver ikke at bekræfte deres status.

Hvis du vil aktivere dobbelt tilmelding, skal du have installeret salgskanalen Webshop.

Du kan tilpasse din mail vedrørende dobbelt tilmelding ved at klikke på Indstillinger > Notifikationer i din Shopify-administrator. Af juridiske årsager bør denne mail ikke indeholde markedsføring.

Hvis du aktiverer dobbelt tilmelding, skal du opdatere bekræftelsesmeddelelsen for nyhedsbreve i din webshop, så kunderne kan se, at de skal tjekke deres mail for en opfølgningsbekræftelse. Opdatering af bekræftelsesmeddelelsen kan være med til at sikre flere tilvalg. Du kan f.eks. i bekræftelsesmeddelelsen sige noget som “Tjek din mail for at bekræfte dit abonnement!”.

Du redigerer bekræftelsesbeskeden i din Shopify-administrator ved at gå til Webshop > Temaer > knappen ... > Rediger standardtemaindhold. Afhængtigt af dit tema hedder feltet enten Bekræftelse i afsnittet Nyhedsbrevsformular eller Slå fuldført op i afsnittet Tilmeld dig.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Notifikationer i din Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Send mail om dobbelt tilmelding skal du markere afkrydsningsfeltet Kræv, at kunder bekræfter deres abonnement.

Ordliste til e-mailmarkedsføring

Når du undersøger eller forbereder e-mailmarkedsføring, kan du støde på følgende terminologi:

• A/B-test – et eksperiment, hvor der sendes to eller flere versioner af en mail for at afgøre, hvilken version der klarer sig bedst
  • Mail om forladt betaling – automatiske mailpåmindelser, der sendes til en kunde, som påbegynder en betalingsproces, men ikke gennemfører købet
  • CRM (Customer Relationship Management) – software, der bruges til administration af interaktion med kunder og potentielle kunder
  • Call to action (CTA) – en knap eller et tekststykke, som beder den besøgende om at foretage en bestemt handling, som f.eks. knappen Subscribe i en formular til tilmelding til et nyhedsbrev
  • Klikrate – det antal personer, der klikker på et link, sammenlignet med det samlede antal personer, der ser linket
  • Mailkampagne – en mail eller en række mails med et bestemt tema
  • Udbyder af mailtjenester – et firma, der leverer software til e-mailmarkedsføring
  • Google Analytics (GA) – et værktøj, som er udviklet af Google, og som bruges til at måle trafik og konverteringer på dit website
  • Livscyklusmarkedsføring – mails, der sendes til en kunde baseret på, hvor denne befinder sig på kunderejsen, som f.eks. en mail, der indeholder en VIP-rabat til kunder, som foretager et stort antal køb
  • Åbningsrate – den procentdel af mails, som åbnes af modtager, sammenlignet med det samlede antal modtagere
  • Tilmeld – en særlig opfordring til handling for at tilmelde sig en adresseliste eller acceptere en tjeneste
  • Abonnent – en person, der har accepteret at blive kontaktet af dig eller modtage markedsføring fra dig
  • RFM-analyse (Recency, Frequency, Monetary) – data, som du indsamler for at få indblik i aktualiteten (hvor længe er det siden, kunden har foretaget et køb), hyppighed (hvor ofte kunden foretager et køb) samt pengemæssig værdi (hvor mange penge kunden bruger på køb) associated with each of your email subscribers
  • Investeringsafkast – forholdet mellem gevinsten og investeringen i forhold til dens kostpris
  • Segment eller segmentering – at opdele kunder i mindre grupper ved hjælp af kriterier, hvorefter disse grupper kan bruges til at oprette et mere målrettet mailindhold
  • Målretning – at opdele et marked i segmenter og derefter koncentrere sine markedsføringstiltag ved at sende skræddersyet indhold
  • Velkomstmail – en automatiseret mail, der bruges til at starte opbygningen af en relation med en potentiel kunde, som tilmelder sig din adresseliste