Opsætning af Facebook Marketing-appen

Inden du opretter Facebook-annoncekampagner i Shopify, skal du konfigurere Facebook Marketing-appen og oprette en tilpasset målgruppe for dine kampagner. Når du er klar til at oprette en Facebook-annoncekampagne, kan du gøre det hele fra Shopify.

Når du køber Facebook-annoncer, betaler du for dem via din Facebook-annoncekonto. Sørg for, at du forstår Facebooks annonceringspolitikker, før du opretter en Facebook-annoncekampagne.

Godkendelse af Facebook Marketing-appen til din Facebook-konto

Når du konfigurerer Facebook Marketing-appen i Shopify, giver du tilladelse til, at appen får adgang til en Facebook-side for din virksomhed samt en Facebook-annoncekonto og Business Manager. Facebook-siden kan oprette forbindelse til din personlige Facebook-konto, men Shopify bruger kun dine personlige Facebook-kontooplysninger for at få adgang til Facebook-siden, Annonceadministrator-kontoen og Facebook Business Manager.

Bemærk: Hvis din Facebook-konto har en administrator- eller redigeringsrolle på en Facebook-side, kan du slå meddelelser op, kommentere og sende beskeder som siden, uden at kunderne kan se personlige oplysninger. Få mere at vide om Facebook-sideroller.

Grundlæggende krav

Du kan først oprette markedsføringskampagner i Shopify, når du har konfigureret en Facebook Business Manager, som er knyttet til både din virksomheds Facebook-side og en annoncekonto, som har en administratorrolle til Business Manager.

Facebook Business Manager er et værktøj, som du kan bruge til at organisere og administrere dine virksomhedssider og annoncekonti på ét sted. Hvis du bruger en personlig annoncekonto, skal du have brugt den til at køre annoncer tidligere, før du kan forbinde den til en Business Manager. Hvis du aldrig har kørt annoncer med din personlige annoncekonto, skal du oprette en ny annoncekonto i Business Manager, før du kan oprette Facebook-annoncekampagner. Få mere at vide om Business Manager og annoncekonti i Hjælp til Facebook-annoncer.

Hvis du ikke har en Business Manager, kan du konfigurere en, når du indstiller Facebook Marketing-appen.

Indstillinger for Facebook-side

Følgende krav skal opfyldes på Facebook, før du kan oprette forbindelse til din Facebook-side:

Få mere at vide om, hvordan du opretter en Facebook-side for din virksomhed i Facebooks Hjælp.

Bemærk: Hvis din Facebook-konto har en administrator- eller redigeringsrolle på en Facebook-side, kan du slå meddelelser op, kommentere og sende beskeder som siden, uden at kunderne kan se personlige oplysninger. Få mere at vide om Sideroller på Facebook.

Om roller og tilladelser på Facebook

På Facebook skal du have en administratorrolle for en side, en annoncekonto eller Business Manager, før du kan få adgang til alle indstillingerne og foretage bestemte ændringer. Sider, annoncekonti og Business Managers har adskilte kontotilladelser, og derfor skal du have forskellige administratorroller til hver af dem.

Du kan finde et overblik over Facebooks roller og tilladelser samt links til flere ressourcer i Facebooks Hjælp.

Du skal også sælge dine produkter i en Shopify-webshop, og denne butik må ikke være beskyttet med adgangskode. Få mere at vide om, hvordan du kan fjerne adgangskoden til din webshop.

Konfigurer Facebook Marketing-appen, og opret en tilpasset målgruppe

Fremgangsmåde:

1. Gå til Markedsføring i Shopify.

2. Klik på Opret kampagne, og vælg derefter Facebook-annonce til opbygning af målgrupper.

3. Klik på Konfigurer Facebook Marketing for at installere Facebook Marketing-appen.

4. I Facebook Marketing-appen skal du tilknytte din Facebook-konto eller oprette en ny konto:

- Hvis du har en Facebook-konto, skal du klikke på Opret konto og følge trinene for at logge ind på din konto og godkende Facebook Marketing-appen. - Hvis du ikke har en Facebook-konto, skal du klikke på Opret en ny Facebook-konto og følge trinene på Facebook for at oprette kontoen.

1. I Facebook Marketing-indstillingerne skal du vælge en Facebook-side til din virksomhed, eller klikke på Opret virksomhedsside for at oprette en ny Facebook-side.

2. Bekræft, at den Facebook-annoncekonto, der er valgt i afsnittet ANNONCER VIL BLIVE FAKTURERET TIL DENNE FACEBOOK-ANNONCEKONTO, er din foretrukne Annonceadministrator-konto, eller klik på Opret annoncekonto for at oprette en ny konto.

3. I afsnittet Facebook-målgrupper skal du vælge et land, hvortil du vil målrette dine Facebook-annoncer. Få flere oplysninger om Facebook-annoncemålretning.

4. Klik på Fuldfør konfigurationen.

5. Du skal se og acceptere vilkårene for brugerdefinerede målgrupper på Facebook, før du kan fortsætte. Klik på Se og acceptér vilkår for at åbne en browserfane med betingelserne på Facebook, og acceptér derefter betingelserne.

6. Gå tilbage til din oprindelige browserfane til Facebook Marketing-appen i din Shopify-administrator, og klik derefter på Udført for at oprette Facebook-annoncemålgruppen og fuldføre opsætningen af Facebook Marketing-appen.

Facebook-pixel og Facebook Marketing-appen

Når du opretter Facebook Marketing-appen, tilføjes en Facebook-pixel til din webshop. Denne pixel bruger avanceret matching til at spore kundeadfærd i din butik. Du kan deaktivere avanceret matchning til Facebook-pixel.

Facebook-pixel'en sender følgende oplysninger om dine kunder til Facebook:

• fornavn
  • efternavn
  • e-mailadresse

Kundedataene, som indsamles af pixelen, bruges til at forbedre de tilpassede målgrupper for de Facebook-annoncer, du opretter i Shopify. Du kan lære mere om avanceret matching i Hjælp til Facebook-annoncører.

Hvis du har mere end én Facebook-pixel knyttet til din annoncekonto, kan du se en mulighed for at ændre den pixel, der er knyttet til Facebook Marketing-appen. Hvis en anden pixel har sendt mere trafik ind i din butik, kan den være mere effektiv til at opbygge en tilpasset målgruppe for dynamiske retargeting-annoncer på Facebook, fordi den har gemt mere kundedata. Gå til Apps > Facebook Marketing i Shopify, og klik på Skift pixel, hvis du vil bruge en anden pixel, der er tilgængelig på den samme Facebook-annoncekonto.

Bemærk: Facebook-pixelen, som er tilføjet af Facebook Marketing-appen, er forbundet med din Facebook-annoncekonto. Du kan tilpasse pixelen fra Facebook Business Manager, som er forbundet med din annoncekonto. Hvis du bruger en Facebook-pixel til din webshop, der ikke er knyttet til din Facebook-annoncekonto, kan du stadig se data fra den pågældende pixel ved at besøge den tilknyttede Facebook Business Manager.

Fortæl dine kunder om Facebook-pixel-dataindsamling

Du kan beskytte privatlivets fred for dine kunder ved at overveje at fortælle dem, at din butik bruger Facebook-pixelen og indsætte et link til Facebooks datapolitik.

Kunder, der ikke vil spores af Facebook, kan fravælge det via Facebook. Du kan overveje at opdatere din politik om beskyttelse af persondata for at inkludere oplysninger om Facebook-pixelen og give et link til dine kunder for at lære at vælge fra. Kunderne kan finde flere oplysninger om Facebooks cookies og andre lagringsteknikker og om at vælge fra Facebook Hjælp.

Deaktiver avanceret matching til Facebook-pixelen

1. Gå til Apps > Facebook Marketing.
  2. Klik på Deaktiver i afsnittet Avanceret matchning.

Yderligere hjælp fra Facebooks Hjælp

Hvis du har brug for hjælp til fejlfinding af opsætningen af din Facebook-konto, skal du se følgende artikler fra Facebook Hjælp: