Administrer din Google Smart Shopping-kampagne

Google Smart Shopping bruger maskinlæring til at oprette annoncer for din virksomhed ved hjælp af feeds, der sendes fra dit Google Merchant Center. Smart Shopping-kampagner bruger indblik fra Google og din butik til at nå ud til nye købere og oprette remarketing til eksisterende brugere, der tidligere har interageret med din webshop.

Kampagnesporing

Google Smart Shopping hjælper dig med at gennemgå virkningen af dine markedsføringskampagner ved at give dig mulighed for at spore specifikke handlinger, som dine kunder udfører. Når du opretter en kampagne, føjes der automatisk nogle konverteringshandlinger til din Google-annoncekonto.

Du kan gennemgå effekten af din Google Smart Shopping-kampagne fra siden Markedsføring > Automatiseringer i Shopify. Du kan gennemgå følgende oplysninger:

• Salg i alt – det samlede antal salg fra din Google Shopping-kampagne
  • Samlet antal visninger – det samlede antal gange en Google Shopping-annonce vises på Google
  • Samlet antal klik – det samlede antal klik, som dine annoncer modtager
  • Samlede ordrer – det samlede antal ordrer fra din Google Shopping-kampagne
  • Pris pr. klik – det gennemsnitlige beløb, der betales for et enkelt klik på din annonce
  • Pris pr. konvertering – den samlede pris for annoncer divideret med det samlede antal ordrer

Du kan også beregne dit afkast af annonceudgifter (ROAS) manuelt ved at dividere det samlede salg fra din annoncekampagne med dit samlede annonceforbrug. Hvis dit ROAS er større end nul, viser din annoncekampagne positive resultater.

Alle hændelser er tilgængelige til gennemgang på din Google Ads-konto.

Trin

1. Klik på Værktøjer på din Google Ads-konto.

2. Klik på Måling > Konverteringer.

3. Klik på hændelsen.

4. Klik på Rediger indstillinger > Inkluder i "Konverteringer".

Du kan også sætte din kampagne på pause eller redigere dit gennemsnitlige daglige budget ved at klikke på Administrer kampagne.

Få mest muligt ud af din Smart Shopping-kampagne

Google Smart Shopping-kampagner bruger smart teknologi til at optimere dine annoncer og vise dem til personer, der søger efter dine produkter i Shopping, på YouTube, på Displaynetværket og i Gmail.

Det tager 14 dage for Googles smarte teknologi at få mere at vide om, hvordan du bedst viser dine annoncer, så giv din kampagne mulighed for at køre i mindst 14 dage, før du ændrer eller evaluerer dens resultater. Foretag én ændring af din kampagne efter 14 dage, og vent yderligere 14 dage for at afgøre, om din ændring var en forbedring.

Gennemgå følgende ændringer, som du kan foretage for at få mest muligt ud af din kampagne.

Angiv et budget

Det kan være komplekst at vælge et budget for din kampagne, men hvis du angiver det rigtige budget, kan det betyde, at din kampagne bliver mere effektiv.

Juster dit daglige budget

Der er normalt brug for forskellige gennemsnitlige daglige budgetter i forskellige produktkategorier. Produkter med en højere pris, som f.eks. cykler eller lignende, har højere omkostninger pr. konvertering.

Google Ads bruger et gennemsnitligt dagligt budget og ikke det nøjagtige daglige budget. Hvis du f.eks. beslutter dig for at angive dit budget til 10 USD, kan Google bruge 5 USD én dag og 15 USD den følgende dag. Overvej at bruge mindst 5 USD for dit gennemsnitlige daglige budget.

Mål dit afkast af annonceudgifter

For at få indblik i, hvordan din kampagne klarer sig med det aktuelt angivne budget, kan du beregne dit afkast af annonceudgifter (ROAS, Return on ad spend). Du kan gøre dette ved at dividere dit samlede salg med dit samlede annonceforbrug.

• Hvis dit afkast af annonceudgifter er større end 1, oplever du positive resultater af dit aktuelle annoncebudget.

• Hvis du afkast af annonceudgifter er 1, dækkes dine annonceudgifter af dit salg.

Når du har beregnet dit afkast af annonceudgifter og fået indblik i, hvordan din annoncekampagne klarer sig, skal du beslutte, hvordan du vil justere dit budget.

• Hvis dit afkast af annonceudgifter er positivt, kan du overveje at øge dit budget.

• Hvis dit afkast af annonceudgifter ikke er positivt, kan du overveje at optimere din kampagne til et andet resultat.

Kade sælger f.eks. armbånd med en fortjeneste på 25 USD. Kade har kørt en lille markedsføringskampagne for 20 USD og foretog et enkelt salg. Afkastet af annonceudgifter er 25/20 = 1,25. Da afkastet af annonceudgifter er positivt, beslutter Kade sig for at køre en månedlig kampagne med et gennemsnitligt dagligt budget på 20 USD, hvilket giver et månedligt budget på 600 USD.

Opbyg dit produktfeed

Dit produktfeed er listen over produkter, som du vil annoncere for. Google-salgskanalen opdatere automatisk dit produktfeed, når du tilføjer, redigerer eller sletter produkter fra din Shopify-administrator.

Du kan sørge for, at du får mest muligt ud af din annoncekampagne, ved at justere produktattributterne i dit produktfeed manuelt. Produktattributter er oplysninger om dine produkter, f.eks. produkttitel, -beskrivelse og -pris. Sørg for at skrive produktattributter på en måde, der passer til din målgruppe.

Produkttitel

Din produkttitel er en vigtig del af din annonce eller din gratis fortegnelse. Specifikke og nøjagtige produkttitler hjælper Google med at vise dine produkter til de rigtige kunder. Der er nogle forskellige ting, du kan gøre, når du udvikler en god produkttitel:

• Opret en liste med udtryk, som man kunne finde på at bruge, når man søger efter dit produkt.
  • Undersøg, hvordan konkurrenter beskriver deres produkter.
  • Brug Google Trends til at teste dine mulige produkttitler.

Få mere at vide om, hvordan du skriver produkttitler, i Hjælp til Google Merchant Center.

Priser

Sørg for, at dine priser er konkurrencedygtige i dit marked. Kunderne ser også andre produkter end dine, så det er vigtigt at have et produkt med en sammenlignelig pris.

Produkttype

Google bruger produkttyper til at få indblik i, hvad du sælger, og til at matche dine annoncer med relevante søgninger. Når du kategoriserer dit produkt, er det vigtigt at følge disse regler:

• Brug > til at adskille niveauer i din produktkategori
  • Brug dette format til din produkttype: Produkttype > Produktundertype 1 > Produktundertype 2 > årstid/anledning/emne. Eksempel: Tilbehør til dyr og kæledyr > Tilbehør til kæledyr > Tilbehør til hunde > Hundebeklædning

Fremgangsmåde:

1. Klik på Google i din Shopify-administrator.
  2. Vælg det produkt, du vil redigere, og klik på Rediger Google-felter.
  3. Angiv din redigerede produkttype i feltet Google-produktkategori.
  4. Klik på Gem.

Produktidentifikatorer

Unikke produkt-id'er hjælper Google med at bekræfte det produkt, du sælger. Sørg for, at du angiver disse id'er korrekt, så dit produkt kan vises i en Google Smart Shopping-kampagne. Få mere at vide under Unikke produkt-id'er.

Optimer dine kunders shoppingoplevelse

Din kampagnes succes kan påvirkes af, hvad der sker, efter brugerne har klikket på din annonce. Du kan forbedre kundernes shoppingoplevelse, når du forstår, hvordan deres adfærd er, når de når frem til din butik.

Identificer, hvor kunderne forlader dit website

Hvis du vil forbedre oplevelsen på dit website, kan du bruge data fra din Google Smart Shopping-kampagne til at få indblik i, hvornår kunderne forlader din butik. Denne viden kan du bruge til at forbedre oplevelsen på dit website.

Brug afsnittet Markedsføring i dine Shopify-rapporter til at analysere parametre for Session, Lagt i indkøbskurv og Ordrers. De kan hjælpe dig med at få indblik i, hvor langt dine kunder når i købsprocessen.

Få mere at vide om markedsføringsrapporter i Shopify-administratoren under Markedsføringsrapporter.

Gør din butiks funktioner bedre

Google Smart Shopping-kampagneannoncer linker til produktsiden i din webshop. Overvej at tilføje flere sider og redigere din produktside, så den giver dine kunder et godt første indtryk.

Du kan også få anbefalinger til, hvordan du kan forbedre din butik, i Googles Grow My Store.

Opbyg tillid hos kunderne

Hvis du vil skabe tillid hos kunderne, kan du overveje at forbedre det skriftlige indhold i din webshope. Sørg for,. at dine produktoplysninger og din kundesupport og returpolitik er skrevet på en tydelig og forståelig måde.

Hvis du bemærker, at kunderne forlader din butik, når de har set din produktside, kan du overveje følgende:

Du kan få flere idéer til, hvordan du kan forbedre din webshop, under Sådan optimerer du dine produktsider til mere salg på Shopifys blog.

Redigering, midlertidig afbrydelse eller fjernelse af Google Smart Shopping-kampagner

Du kan administrere dine Google Smart Shopping-kampagner i din Shopify-administrator. Du kan redigere, slette eller sætte dine kladder og udgivne annoncer i afsnittet Markedsføring.

Når du redigerer en kladde for en markedsføringsaktivitet eller -automatisering, kan du gemme dine ændringer eller udgive den. Kladder for markedsføringsaktiviteter er angivet på siden Markedsføring og kladder for markedsføringsautomatiseringer er angivet på siden Markedsføring > Automatiseringer.

Hvis du vil slette en markedsføringsaktivitet, som du har oprettet i Shopify, skal du gå til afsnittet Markedsføring i din Shopify-administrator og derefter klikke på Kampagner. Vælg den markedsføringsaktivitet, du vil slette, klik på Slet aktivitet, og klik derefter på Slet aktivitet igen for at bekræfte dit valg.

Når du sletter en markedsføringsaktivitet eller -automatisering i Shopify, bliver du ikke faktureret for den længere. Shopify synkroniseres med den relaterede tjeneste for at opdatere din konto med de ændringer, du har foretaget. Mens aktiviteten eller automatiseringen slettes uden for Shopify, vises dens status som Slettes i Shopify. Når aktiviteten er helt slettet uden for Shopify, fjernes den fra listen i Shopify. Sletning af en markedsføringsaktivitet eller en automatisering er permanent.

Markedsføringsaktiviteter, der er oprettet uden for Shopify, skal slettes fra tjenesten, hvor de blev oprettet.

Få hjælp til Google Ads

Kontakt Google Ads' hjælp for at få hjælp til følgende emner:

• fakturering og fakturaer for Google Ads
  • politikker, annonceanmeldelser og kampagneoptimering
  • konfiguration af annoncetyper, der ikke understøttes af Google-kanalen, f.eks. videokampagner
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Bemærk: Du kan se annoncers godkendelsesstatus eller rette en afvist annonce fra Google Ads. Få mere at vide om godkendelsesprocessen for Google Ads.

Du kan kontakte Shopify Support, hvis du har brug for hjælp til at konfigurere eller bruge Google-kanalen.