Krav til Google Shopping-appen

Hvis du vil benytte Google Shopping-appen, skal din Shopify-butik overholde nogen grundlæggende krav, og din butik skal levere til ét af Googles understøttede lande. Google Shopping-appen understøtter ikke Googles betalande. Få mere at vide om de understøttede lande og valutaer for Google Shopping under hjælpen til Google Merchant Center.

Valutaen, du sælger i, skal matche landet, du sender dine produkter til. Når dine Shopify-produkter vises i Google Shopping-annoncer, konverterer Google Merchant Center automatisk produkternes priser til kundens lokale valuta. Få mere at vide om valutaomregning for Google Shopping.

Hvis du vil konfigurere appen, skal du både have en Google-konto og en Google Merchant Center-konto. Hvis du vil oprette Smart Shopping-kampagner, skal du også have en Google Ads-konto. Hvis du ikke har Google-konti, kan du konfigurere dem, når du konfigurerer Google Shopping-appen i Shopify.

Bemærk! Du kan ikke bruge Google Shopping-appen til at synkronisere dine produkter, når du har en konto med flere kunder på Google Merchant Center. Få mere at vide om konti med flere kunder under Hjælp til Google Merchant Center.

Google-konti

Hvis du vil konfigurere Google Shopping-appen, skal du både have en Google-konto og en Google Merchant Center-konto. Google Merchant Center er et værktøj, der hjælper dig med at uploade dataene for din butik og dine produkter og gøre disse tilgængelige for Google Smart Shopping-kampagner og andre Google-tjenester. Hvis du allerede bruger Google Merchant Center til at administrere et produkt-feed eller oprette Google Ads, vil det måske være brugbart at gennemgå nogle overvejelser, før du synkroniserer en eksisterende Google Merchant Center-konto.

Hvis du vil oprette Smart Shopping-kampagner, skal du også have en Google Ads-konto. Hvis du ikke har Google-konti, kan du konfigurere dem, når du konfigurerer Google Shopping-appen i Shopify.

Få mere at vide om de forskellige slags Google-konti i Hjælp til Google:

Butikskrav

Hvis du vil bruge Google Shopping-appen, skal du sørge for, at din webshop overholder kravene til Google Merchant Center:

• Du skal have en Shopify-webshop, og din butik må ikke være beskyttet med adgangskode.
  • Du skal tilføje en gyldig betalingstjenesteudbyder i din Shopify-administrator.
  • Du skal føje en Tilbagebetalingspolitik og Servicevilkår til din webshop.
  • Du skal føje dine kontaktoplysninger til en side i din webshop, og oplysningerne skal være synlige for kunderne. Du skal inkludere mindst to kontaktmetoder, som f.eks. e-mailadresse, telefonnummer og postadresse. Google anser ikke kontaktformularer som en kontaktmetode. Få mere at vide om at tilføje dine kontaktoplysninger.
  • Du skal sende til et af de understøttede lande, og du skal sælge i en valuta, der matcher landet.
  • DU skal muligvis også konfigurere dine leveringsomkostninger, så de overholder kravene til Google Shopping. Dette afhænger af landet, du sender til.
  • Hvis du bruger en version af Shopifys Google Shopping-app, der ikke understøttes, skal du afinstallere den gamle app i Shopify, før du kan installere den nye version af appen. Få mere at vide om, hvordan du migrerer fra den gamle Google Shopping-app til den nye version.

Kontrollér, om din butik opfylder kravene til Google Merchant Center

Under konfigurationen kan du se en tjekliste med opgaver, som du skal fuldføre, for at din butik kan overholde kravene fra Google Merchant Center. Du kan klikke på linket ud for et krav for at gå til siden i Shopify, hvor du kan fuldføre den tilknyttede opgave.

Når du har udført de påkrævede opgaver, skal du logge ind på din Google-konto for at synkronisere din Shopify-butik med Google Merchant Center.

Sådan tilføjer du dine kontaktoplysninger

Google Merchant Center har strenge retningslinjer for, hvordan dine kontaktoplysninger vises på din butiksfacade til kunderne. Hvis du allerede har konfigureret en kontaktside på dit site, skal du sørge for, at mindst to af følgende oplysninger om din virksomhed er synlige for dine kunder:

• postadresse
  • telefonnummer
  • e-mailadresse

Google anser ikke kontaktformularer som en kontaktmetode.

Hvis disse oplysninger ikke er lettilgængelige i din butik, eller du er usikker på, hvor de skal vises på sitet, kan du få mere at vide om at føje siden Om os til din butik under Sider.

Krav til levering

Du skal muligvis konfigurere dine leveringsomkostninger, så de overholder kravene til Google Shopping, før du kan bruge appen. Dette afhænger af landet, du sender til. Få mere at vide om de obligatoriske indstillinger for levering i hjælpen til Google Merchant Center.

Hvis du skal føje leveringsomkostninger til Google Shopping, kan du vælge at importere dine indstillinger for levering fra din butik automatisk. Du kan også konfigurere dine leveringsomkostninger manuelt i Google Merchant Center. Når du importerer dine indstillinger for levering fra din butik til brug i Google Shopping, er der nogle ting, du skal have i mente:

• Du kan kun importere priser for levering til ét land.
  • Du skal have konfigureret en leveringszone for landet, du sender til.
  • Google Shopping bruger den højeste, angivne pris for landet, du sender til. Dette sikrer, at leveringsomkostningerne for dine produkter er nøjagtige på Google Shopping, men det kan betyde, at dine produkter ser dyrere ud.

Hvis du ikke vil bruge disse leveringsomkostninger, kan du konfigurere dine leveringsomkostninger manuelt i Google Merchant Center. Du kan ændre måden, som dine leveringsomkostninger er konfigureret på, når som når som helst.

Sådan importerer du automatisk indstillinger for levering fra din butik

Når du konfigurerer Google Shopping, skal du vælge landet, du sender til. Når du har valgt landet, kan du se, om du skal tilføje leveringsomkostninger.

Læs Der kræves leveringsomkostninger, hvis du skal tilføje leveringsomkostninger. Du kan automatisk importere indstillinger for levering fra din butik, når dine indstillinger for levering overholder specifikke betingelser:

• Du skal have konfigureret en leveringszone for landet, du sender til.
  • Leveringsomkostningerne for landet, du sender til, skal have et angivet maksimumbeløb. Det betyder, at de ikke kan angives som en dollarværdi og derover.

Du kan også justere dine indstillinger for levering eller angive en fast leveringsomkostning for kunder på Google Shopping.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Google Shopping > Oversigt, og klik derefter på Indstillinger.
  2. Klik på Vælg ud for Indstillinger for levering i afsnittet Produkt-feed.
  3. Vælg Automatisk under Importmetode. Shopify afprøver, om dine indstillinger for levering kan importeres fra din butik: - Hvis dine indstillinger for levering overholder betingelserne, importeres de fra din butik, og så er du færdig.

• Hvis dine indstillinger for levering ikke overholder betingelserne, kan de ikke importeres.
  4. Hvis dine indstillinger for levering ikke kan importeres, kan du vælge Manuel for at tilføje dit transportfirma eller vælge Andet og derefter angive et maksimalt fast beløb for levering. Du kan også vælge at konfigurere dine leveringsomkostninger manuelt i Google Merchant Center.

Produktkrav

Google kræver specifikke oplysninger om dine produkter, før du kan udgive dem på Google Shopping. Google Shopping-appen importerer dine eksisterende produktdata fra Shopify, men du skal muligvis tilføje nogle yderligere oplysninger, før du kan synkronisere produkterne med Google Merchant Center.

De fleste produkter skal kun have tilføjet følgende oplysninger:

• Google-produktkategori
  • unikke produkt-id'er

Google har også specifikke krav til følgende produktkategorier:

• Tøj og tilbehør
  • Medier
  • Bøger

Produktmuligheder, som f.eks. varianter, skal være på engelsk for at kunne synkroniseres med Google.

Bemærk! Nogle lande skal fremvise produkters pris pr. stk. Du kan føje oplysninger om enhedsprisen til et produkts felter Google Shopping i Shopify.

Google-produktkategori

Du kan sørge for, at dine produkter kategoriseres nøjagtigt på Google ved at føje en Google-produktkategori til produkter. Hvis du ikke tilføjer en produktkategori, tildeler Google automatisk en kategori til produktet, men der kan forekomme fejl. Få mere at vide i Googles guide til produktkategorier.

Unikke produkt-id'er

Google kræver, at du har et unikt produkt-id for alle dine produkter. Disse identifikatorer giver Google mulighed for at matche dit produkt med lignende produkter i Google Shopping. Hvis disse identifikatorer er forkerte, vil Google ikke offentliggøre dine produkt, og din konto kan blive suspenderet. Få mere at vide om Unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Hvis et produkt har et GTIN (globalt handelsvarernummer), skal du tilføje det, før du kan udgive produktet. Du kan tilføje et GTIN i oplysningerne for en produktvariant.

Hvis et produkt ikke har et GTIN, skal du føje et MPN (producentens varenummer) og brand til produktdataene i Google Shopping-appen.

Specifikke krav for Google-produktkategorier

Google har specifikke krav til produkter, der falder under Google-produktkategorierne Tøj og tilbehør, Medier og Bøger. Når du vælger en kategori for et produkt i Google Shopping-appen, skal du tilføje disse ekstra produktoplysninger.

Produktkrav – tøj og tilbehør

Produkter i kategorien Tøj og tilbehør skal muligvis indeholde specifikke produktdata, før de kan udgives. Se retningslinjerne under Hjælp i Google Merchant Center for at beslutte, om du skal inkludere følgende produktdata:

Produktkrav – medier

Produkter i kategorierne Musik, film og computerspil skal have en UPC, EAN eller JAN, som deres unikke produkt-id. Få mere at vide om Googles unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Produktkrav – bøger

Produkter i kategorien Bøger skal indeholde et ISBN, som deres unikke produkt-id. Få mere at vide om Googles unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Bemærk! Få mere at vide om retningslinjerne for Google Merchant Center i hjælpen til Google Merchant Center.