Krav til Google-kanal

Hvis du vil bruge Shopifys Google-kanal, skal din Shopify-butik opfylde nogle få krav.

Butikskrav

Hvis du vil bruge Google-kanalen, skal du sørge for, at din webshop overholder kravene til Google Merchant Center:

• Du skal have en Shopify-webshop, og din butik må ikke være beskyttet med adgangskode.
  • Du skal tilføje en gyldig betalingstjenesteudbyder i din Shopify-administrator.
  • Du skal føje en Tilbagebetalingspolitik og Servicevilkår til din webshop. Få mere at vide om, hvordan du føjer din butiks politikker til Shopify.
  • Du skal føje dine kontaktoplysninger til en side i din webshop, og oplysningerne skal være synlige for kunderne. Du skal inkludere mindst to kontaktmetoder, som f.eks. e-mailadresse, telefonnummer og postadresse. Google anser ikke kontaktformularer som en kontaktmetode. Få mere at vide om at tilføje dine kontaktoplysninger.
  • Du skal afsende til et af de understøttede lande, og du skal sælge i en valuta, der matcher landet. Google-kanalen understøtter ikke Google-betalande.

Afhængigt af det land, du sender dine produkter til, skal du muligvis også konfigurere dine leveringspriser, så de opfylder kravene til Google Merchant Center.

Under konfigurationen kan du se en tjekliste med opgaver, som du skal fuldføre, for at din butik kan overholde kravene fra Google Merchant Center. Du kan klikke på linket ud for et krav for at gå til siden i Shopify, hvor du kan fuldføre den tilknyttede opgave.

Sådan tilføjer du dine kontaktoplysninger

Google Merchant Center har strenge retningslinjer for, hvordan dine kontaktoplysninger vises på din butiksfacade til kunderne. Hvis du allerede har konfigureret en kontaktside på dit site, skal du sørge for, at mindst to af følgende oplysninger om din virksomhed er synlige for dine kunder:

• postadresse
  • telefonnummer
  • e-mailadresse

Google anser ikke kontaktformularer som en kontaktmetode.

Hvis disse oplysninger ikke er lettilgængelige i din butik, eller du er usikker på, hvor de skal vises på sitet, kan du få mere at vide om at føje siden Om os til din butik under Sider.

Krav til Google-konto

Hvis du vil konfigurere Google-kanalen, skal du have en Google-konto og en Google Merchant Center-konto. Google Merchant Center er et værktøj, der hjælper dig med at uploade dataene for din butik og dine produkter til Google og gøre dem tilgængelige for Google Smart Shopping-kampagner og andre Google-tjenester. Få mere at vide om Google Merchant Center.

Hvis du vil oprette Smart Shopping-kampagner, skal du også have en Google Ads-konto. Hvis du ikke har Google-konti, kan du oprette dem, når du konfigurerer Google-kanalen.

Bemærk: Du kan ikke bruge Google-kanalen til at synkronisere dine produkter, når du har en konto med flere kunder på Google Merchant Center. Få mere at vide om konti med flere kunder under Hjælp til Google Merchant Center.

En Google Merchant Center-konto skal være knyttet til et bekræftet domæne, der ikke er knyttet til en anden konto. Når du knytter en Google Merchant Center-konto til Google-kanalen, gøres der automatisk krav på din Shopify-butiks domæne, medmindre det er knyttet til en anden Google-konto. Hvis dit domæne er knyttet til en anden Google Merchant Center-konto, kan du overføre domænekravet til den Google Merchant Center-konto, som du har knyttet til Shopify.

Overvejelser før du synkroniserer en eksisterende Google Merchant Center-konto med Shopify

Følgende oplysninger synkroniseres til Google fra din Shopify-butik, når du konfigurerer Google-kanalen og tilknytter en eksisterende Google Merchant Center-konto:

• din webshops domæne
  • produktoplysninger for produkterne, der er tilgængelige for din webshop
  • relevante indstillinger for din Shopify-butik, som f.eks. levering og skatter

Alle ændringer i dine indstillinger for Google Merchant Center kan påvirke Google-kanalens evne til at synkronisere dine konti samt dine igangværende Google Smart Shopping-kampagner.

Google-kanalen synkroniserer dine produkter i et separat trin, når du har tilknyttet din Merchant Center-konto. Hvis du allerede har konfigureret et produktfeed, skrives det over for at undgå konflikter mellem din Shopify-butik og din Merchant Center-konto. Få mere at vide om at administrere, hvilke produkter der synkroniseres under Synkronisering af dine produkter.

Krav til levering

Du skal muligvis konfigurere dine leveringsomkostninger, så de overholder kravene til Google Shopping, før du kan bruge appen. Dette afhænger af landet, du sender til. Få mere at vide om de obligatoriske indstillinger for levering i hjælpen til Google Merchant Center.

Hvis du skal føje leveringspriserne til Google Shopping, kan du vælge at importere dine indstillinger for levering fra din butik automatisk. Du kan også konfigurere dine leveringspriser manuelt i Google Merchant Center. Når du importerer dine indstillinger for levering fra din butik til brug i Google Shopping, er der nogle ting, du skal have i mente:

• Du kan kun importere priser for levering til ét land.
  • Du skal have konfigureret en leveringszone for landet, du sender til.
  • Google Shopping bruger den højeste, angivne pris for landet, du sender til. Dette sikrer, at leveringsomkostningerne for dine produkter er nøjagtige på Google Shopping, men det kan betyde, at dine produkter ser dyrere ud.

Hvis du ikke vil bruge disse leveringspriser, kan du konfigurere dine leveringspriser manuelt i Google Merchant Center. Du kan ændre måden, som dine leveringspriser er konfigureret på, når som når som helst.

Sådan importerer du automatisk indstillinger for levering fra din butik

Når du konfigurerer Google Shopping, skal du vælge landet, du sender til. Når du har valgt landet, kan du se, om du skal tilføje leveringsomkostninger.

Læs Der kræves leveringspriser, hvis du skal tilføje leveringspriser. Du kan automatisk importere indstillinger for levering fra din butik, når dine indstillinger for levering overholder specifikke betingelser:

• Du skal have konfigureret en leveringszone for landet, du sender til.
  • Du skal angive et maksimumsbeløb for leveringspriser, hvilket betyder, at de ikke kan angives som en bestemt dollarværdi og derover.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Google Shopping > Oversigt, og klik derefter på Indstillinger.
  2. Klik på Vælg ud for Indstillinger for levering i afsnittet Produktfeed.
  3. Under Importmetode skal du vælge Importér automatisk indstillinger for levering. Shopify tester, om dine indstillinger for levering kan importeres fra din butik: - Hvis dine indstillinger for levering overholder betingelserne, importeres de fra din butik, og så er du færdig.

• Hvis dine indstillinger for levering ikke overholder betingelserne, kan de ikke importeres.
  4. Hvis dine indstillinger for levering ikke kan importeres, kan du vælge Konfigurer indstillingerne for levering manuelt i Google Merchant Center Få mere at vide om, hvordan du konfigurerer dine leveringsomkostninger i Google Merchant Center, i Hjælp til Google Merchant Center.

Produktkrav

Google kræver specifikke oplysninger om dine produkter, før du kan udgive dem på Google. Google-kanalen importerer dine eksisterende produktdata fra Shopify, men du skal muligvis tilføje nogle yderligere oplysninger, før du kan synkronisere produkterne med Google Merchant Center.

De fleste produkter skal kun have tilføjet følgende oplysninger:

• Google-produktkategori
  • unikke produkt-id'er

Google har også specifikke krav til følgende produktkategorier:

• Tøj og tilbehør
  • Medier
  • Bøger

Produktmuligheder, som f.eks. varianter, skal være på engelsk for at kunne synkroniseres med Google.

Bemærk: Nogle lande skal fremvise produkters pris pr. stk. Du kan føje oplysninger om stykprisen for et produkt til felterne i Google-kanalen i Shopify.

Google-produktkategori

Du kan sørge for, at dine produkter kategoriseres nøjagtigt på Google ved at føje en Google-produktkategori til produkter. Hvis du ikke tilføjer en produktkategori, tildeler Google automatisk en kategori til produktet, men der kan forekomme fejl. Få mere at vide i Googles guide til produktkategorier.

Unikke produkt-id'er

Google kræver, at du har et unikt produkt-id for alle dine produkter. Disse identifikatorer giver Google mulighed for at matche dit produkt med lignende produkter i Google Shopping. Hvis disse identifikatorer er forkerte, vil Google ikke offentliggøre dine produkt, og din konto kan blive suspenderet. Få mere at vide om Unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Hvis et produkt har et GTIN (globalt handelsvarernummer), skal du tilføje det, før du kan udgive produktet. Du kan tilføje et GTIN i oplysningerne for en produktvariant.

Hvis et produkt ikke har et GTIN, skal du føje et MPN (producentens varenummer) og brand til produktdataene i Google-kanalen.

Specifikke krav for Google-produktkategorier

Google har specifikke krav til produkter under Google-produktkategorierne Tøj og tilbehør, Medier eller Bøger. Når du vælger en kategori for et produkt i Google-kanalen, skal du tilføje disse ekstra produktoplysninger.

Produktkrav – tøj og tilbehør

Produkter i kategorien Tøj og tilbehør skal muligvis indeholde specifikke produktdata, før de kan udgives. Se retningslinjerne under Hjælp i Google Merchant Center for at beslutte, om du skal inkludere følgende produktdata:

Produktkrav – medier

Produkter i kategorierne Musik, film og computerspil skal have en UPC, EAN eller JAN, som deres unikke produkt-id. Få mere at vide om Googles unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Produktkrav – bøger

Produkter i kategorien Bøger skal indeholde et ISBN, som deres unikke produkt-id. Få mere at vide om Googles unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Bemærk: Få mere at vide om retningslinjerne for Google Merchant Center i Google Merchant Centers hjælp.

Når dine produkter i Shopify vises i Google Shopping-annoncer, konverterer Google Merchant Center automatisk produktets pris til en kundes lokale valuta. Kunder, der klikker på en Google Shopping-kampagne, dirigeres til en produktside, der viser valutaen og prisen, så den svarer til annoncen. Få mere at vide om valutaomregning for Google Shopping i hjælpen til Google Merchant Center.

Få hjælp til Google Ads

Kontakt Google Ads' hjælp for at få hjælp til følgende emner:

• fakturering og fakturaer for Google Ads
  • politikker, annonceanmeldelser og kampagneoptimering
  • konfiguration af annoncetyper, der ikke understøttes af Google-kanalen, f.eks. videokampagner
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Bemærk: Du kan se annoncers godkendelsesstatus eller rette en afvist annonce fra Google Ads. Få mere at vide om godkendelsesprocessen for Google Ads.

Du kan kontakte Shopify Support, hvis du har brug for hjælp til at konfigurere eller bruge Google-kanalen.