Opsæt Google-kanalen

Google-kanalen synkroniserer automatisk dine produkter og relevante oplysninger om din Shopify-butik med Google Merchant Center. Du kan herefter opdatere dit Google-feed direkte fra Shopify. For kvalificerede butikker, der sælger i USA, kan produkter, der synkroniseres med Google Merchant Center ved hjælp af Shopifys Google-kanal blive vist gratis i søgeopslag på Google Shopping-fanen.

Du kan også bruge appen til at oprette betalte Google Smart Shopping-kampagner, som vises på tværs af en lang række Google-ejede platforme og annonceformater.

Bemærk: Se Google Shopping-webinaret for at få et overblik over, hvordan du opsætter Google-kanalen.

Opsæt Google-kanalen til at synkronisere dine produkter

Du kan installere Google-kanalen fra Shopify App Store. Se, hvordan du installerer en app.

Når du har installeret Google-kanalen, skal du tilknytte din Google-konto og din Google Merchant Center-konto, så du kan synkronisere dine Shopify-produkter med Google.

Din butik skal overholde nogle krav, før den nye Google-kanal virker. Når du opsætter Google-kanalen, kan du gennemgå kravene for at se, om du skal foretage ændringer i din webshop eller indstillinger for levering.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Salgskanaler > Google i din Shopify-administrator, og klik på Tilføj salgskanal.
  2. Klik på Tilknyt Google-konto, og vælg derefter en Google-konto eller opret en ny. Du skal give Shopify adgang til oplysningerne for din Google-konto.
  3. Gennemgå kravene til opsætning for din webshop, og foretag de nødvendige ændringer.
  4. Vælg eller opret en Merchant Center-konto:

5. Du skal bekræfte dig selv som Merchant Center-kontoejeren.

6. Klik på Vælg ud for Målmarked for at opsætte, hvor du vil sælge dine produkter, og vælg derefter et målmarked og sprog. Din butiks valutaindstillinger afgør, hvilke lande og områder du kan målrette dig mod. De tilgængelige sprog baseres på dem, der understøttes af Google, og afhænger af dit målmarked.

7. Hvis du opsætter betalt markedsføring på Google, skal du klikke på Valg ud for Indstillinger for levering og derefter klikke på rullemenuen for at vælge automatisk eller manuel konfiguration af leveringspriser:

8. Valgfrit: Angiv dine præferencer i forhold til produktets titel og beskrivelse, hvis de skal synkroniseres med Google. Få mere at vide om at optimere dine produkttitler og -beskrivelser til Google Shopping.

Når du er færdig med opsætningen, begynder de værktøjer, som er tilgængelige for din webshop, automatisk at blive synkroniseret med Google. For kvalificerede butikker kan produkter, der er synkroniseret med Google Merchant Center ved hjælp af Shopifys Google-kanal, blive vist gratis på relevante Google-overflader.

Få mere at vide om, hvordan du synkroniserer dine Shopify-produkter med Google, og om fejl ved synkronisering af produkter.

Du kan se dine produktsider og markedsføringsoplysninger på siden Oversigt i Google-salgskanalen:

• Produktsider: Alle de produkter, du har synkroniseret med Google Merchant Center. Dine godkendte produkter kan være kvalificeret til at blive vist gratis på tværs af forskellige Google-overflader som Shopping-fanen, Google Search, Google Images, Google Maps og Google Lens. Få mere at vide om at oprette gratis salgsopslag for dine produkter på Google.
  • Markedsføring: Opret eller tilknyt din Google Ads-konto, og opsæt betalte Google Smart Shopping-kampagner. Få mere at vide om Google Smart Shopping-kampagner.

Valgfri: knyt din Google Ads-konto til Google-kanalen.

Hvis du vil oprette Google Smart Shopping-kampagner i Shopify, kan du knytte din Google Ads-konto til Google-kanalen, mens du venter på, at dine produkter synkroniseres. Få mere at vide om Google Smart Shopping-kampagner i hjælpen til Google Ads.

Hvis du allerede har en Google Ads-konto knyttet til den mailadresse, du brugte til at opsætte Google-kanalen, skal du tilføje denne konto.

Hvis du ikke har en Google Ads-konto, eller du vil bruge en anden konto, kan du oprette en ny konto, når du opsætter Google-kanalen. Når du opretter en Google-konto ved hjælp af Google-kanalen i Shopify, kan du kvalificere dig til en Google Ads-kredit i forhold til dit annonceforbrug.

Fremgangsmåde:

1. Fra siden Indstillinger i Google-kanalen skal du vælge eller oprette en Google Ads-konto:

• Hvis du allerede har en Google Ads-konto, skal du vælge den i rullemenuen og derefter klikke på Tilslut.
    • Hvis du ikke har en Google Ads-konto, som du vil tilslutte, skal du klikke på Opret ny. Gennemgå servicevilkårene, og klik derefter på Acceptér betingelser. Du modtager en mail fra Google inden for 24 timer, og derefter kan du acceptere anmodningen om adgang til Google Ads.
  2. Klik på ACCEPTÉR INVITATION i det nye vindue Google Ads.

3. Bekræft faktureringsoplysningerne for din Google Ads-konto, og klik derefter på GEM OG FORTSÆT.

Acceptér anmodningen om adgang til Google Ads

Hvis den mailadresse, du plejede at bruge til at opsætte Google-kanalen, er knyttet til en eksisterende Google Ads-konto, modtager du en mail om bekræftelse af adgangsanmodningen.

Når du opretter din Google Ads-konto via Google Shopping-appen, modtager du en mail om at acceptere din Google Ads-konto. Du skal acceptere invitationen i mailen for at bekræfte din mailadresse.

Når du har accepteret invitationen, kan der gå et par minutter, før anmodningen om adgang er behandlet.

Føj dine faktureringsoplysninger til indstillingerne for din Google Ads-konto

Sørg for, at dine faktureringsoplysninger kan ses på din Google Ads-konto. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer dine faktureringsoplysninger, under Administrer dine betalingsmetoder i hjælpen til Google Ads.

Når du har tilføjet dine faktureringsoplysninger, skal du bekræfte, at du har gennemført opgaven, ved at klikke på Jeg har tilføjet faktureringsoplysninger.

Bemærk: Du kan oprette en Google Shopping-kampagne uden at tilføje dine faktureringsoplysninger, men kampagnen kører ikke, før du tilføjer oplysningerne.

Konverteringssporing til Google Ads med Google-kanalen.

Google-kanalen føjer automatisk konverteringssporingshændelser til din Google Ads-konto, når du har opsat den. Hvis din butik allerede har opsat en Google-konverteringssporing via redigeringer af temakoden eller via en tredjepartsapp, kan konverteringssporingshændelsen blive duplikeret og dine rapportdata unøjagtige. Du kan deaktivere duplikerede konverteringssporingshændelser i din Google Ads-konto. Få mere at vide om konverteringsindstillinger i hjælpen til Google Ads.

Optjen Google Ads-kredit

Når du opretter en Google Ads-konto ved hjælp af Google-kanalen i Shopify, kan du kvalificere dig til ekstra annoncekreditter. Når du begynder at annoncere med Google Ads, kan du få 500 USD i annoncekreditter, når du bruger de første 500 USD på Google Ads inden for de første 60 dage.

Når du har brugt 500 USD på annoncering med Google Ads, overføres kreditten til din Faktureringsoversigt på din Google Ads-konto inden for 5 dage. Grænsen på 500 USD omfatter ikke skatter og andre gebyrer, og beløbet skal bruges inden for kampagneperioden på 60 dage. Få mere at vide under de generelle vilkår og betingelser for Google Ads.

Du modtager ikke en meddelelse, når din kredit er opbrugt, og eventuelle yderligere annonceomkostninger opkræves via betalingsmetoden for din Google Ads-konto. Hvis du ikke vil fortsætte med at annoncere med Google Ads, kan du når som helst sætte dine kampagner på pause eller slette dem.

Kvalificerede lande

Google tilbyder Google Ads-kreditten til shopejere i følgende lande og til følgende priser:

Berettigede lande og beløb for Google Ads-kreditten
Land Brug afstemt beløb
USA 500 USD
Canada 600 CAD
Storbritannien 400 GBP
Australien 600 AUD
Østrig 400 EUR
Kina 3.000 CNY
Danmark 3.000 DKK
Finland 400 EUR
Frankrig 400 EUR
Tyskland 400 EUR
Grækenland 350 EUR
Indien 20.000 INR
Indonesien 3.000.000 IDR
Irland 400 EUR
Italien 400 EUR
Japan 60.000 JPY
Malaysia 1.500 MYR
New Zealand 600 NZD
Norge 4.000 NOK
Filippinerne 20.000 PHP
Portugal 400 EUR
Singapore 600 SGD
Sydafrika 6.000 ZAR
Spanien 400 EUR
Sverige 4.000 SEK
Schweiz 400 CHF
Thailand 12.000 THB

Få hjælp til Google Ads

Kontakt Google Ads' hjælp for at få hjælp til følgende emner:

• fakturering og fakturaer for Google Ads
  • politikker, annonceanmeldelser og kampagneoptimering
  • opsætning af annoncetyper, der ikke understøttes af Google-kanalen, f.eks. videokampagner
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Bemærk: Du kan se annoncers godkendelsesstatus eller rette en afvist annonce fra Google Ads. Få mere at vide om godkendelsesprocessen for Google Ads.

Du kan kontakte Shopify Support, hvis du har brug for hjælp til opsætning eller brug af Google-kanalen.