Synkronisering af dine produkter

Google Shopping-appen synkroniserer produkter med Google Merchant Center, hvis de er tilgængelige for din webshop. Hvis du vil udgive dine produkter på Google og bruge dem i Smart Shopping-kampagner, skal du tilføje påkrævede produktdata. Du kan også optimere dine produkttitler og -beskrivelser til Google via Google Shopping-appen.

Bemærk! Google har en streng 30-dages udløbspolitik for synkroniserede produktdata. Det betyder, at Google Shopping-appen automatisk opdaterer dine produkter inden for denne 30-dages periode for at undgå suspendering af konto eller tab af produktdata.

Gå til Google Shopping-appen i Shopify, hvis du vil se dine produkters status eller ændre dine kontoindstillinger.

Gør produkter tilgængelige for Google Shopping

Når du konfigurerer Google Shopping-appen for første gang, synkroniseres alle produkter automatisk med Google Merchant Center, hvis de er tilgængelige for din webshop. Hvis du foretrækker at vælge, hvilke produkter der synkroniseres, kan du ændre hvert enkle produkts tilgængelighed manuelt eller ændre tilgængeligheden for flere produkter på én gang med en massehandling.

Når du føjer et produkt til Shopify efter at have konfigureret Google Shopping-appen, skal gøre det tilgængeligt for Google Shopping-appen, før det kan synkroniseres med Google Merchant Center. Du kan også bruge en massehandling til at gøre flere produkter tilgængelige for Google Shopping. Få mere at vide om at gøre produkter tilgængelige for kanaler og apps.

Bemærk! Antallet af varianter, som du kan synkronisere med Google, afhænger af din kontotype. Kontakt hjælp til Google Merchant Center, hvis du vil øge din produktgrænse.

Tilføj produktdata

Fremgangsmåde:

1. Gå til Apps > Google Shopping i din Shopify-administrator.

2. Gå til Produkter.

3. Klik på Rediger Google Shopping-felter.

4. Hvis dit produkt ikke har et GTIN eller MPN, fordi det er et tilpasset produkt, kan du markere Dette er et tilpasset produkt.

5. Foretag ændringer af produktdataene, så de overholder produktkravene for Google Shopping i afsnittet Produktkategorisering.

6. Valgfri: Tilføj tilpassede labels.

7. Klik på Gem.

Du kan også bruge en massehandling til at ændre produktdataene for flere produkter på én gang.

Bemærk: Hvis du benyttede Google Shopping-appen inden 2018, kan du have importeret dine produkter via en CSV, der indeholder Google Shopping-metafelter. Google Shopping-metafelterne i produkt-CSV'en kan ikke bruges til at importere data til Google i den nye version af Google Shopping-appen. Du skal i stedet tilføje produktdataene via ovenstående proces i Google Shopping-appen.

Sådan optimerer du produkttitler og -beskrivelser til Google Smart Shopping-kampagner

Søgeordene, du bruger i dine produkttitler og -beskrivelser, kan hjælpe kunderne med at finde dine produkter på Google Shopping.

Når du synkroniserer produkter til Google Shopping, kan du enten synkronisere dine produkttitler og -beskrivelser, eller bruge titeltagget og metabeskrivelserne på søgemaskinefortegnelsen. Du kan f.eks. ønske at bruge titeltaget og metabeskrivelserne på søgemaskinefortegnelsen, så du kan inkludere flere søgeord til søgemaskineoptimering på Google Shopping uden at ændre produktoplysningerne i din webshop. Få mere at vide om at optimere produkters titler og beskrivelser under hjælpen til Google Merchant Center.

Start med at foretage dit valg i Google Shopping-appen, hvis du ønsker at bruge titeltags og metabeskrivelser for dine produkter på Google Shopping.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Apps > Google Shopping i din Shopify-administrator.
  2. Gå til Merchant Center-konto.
  3. Vælg SEO-produkttitel i afsnittet FORETRUKKET PRODUKTTITEL, hvis du vil bruge søgemaskineoptimerede produkttags til dine produkter på Google Shopping.
  4. Vælg SEO-produktbeskrivelse i afsnittet FORETRUKKET PRODUKTBESKRIVELSE, hvis du vil bruge søgemaskineoptimerede metabeskrivelser til dine produkter på Google Shopping.

Du kan se og redigere den søgemaskineoptimerede titeltag og metabeskrivelse på siden med produktets oplysninger. Få mere at vide om tilføjelse af søgeord til søgemaskineoptimering.

Produktstatus

Google Shopping-appen viser dine produkters status på siden Google Shopping > Produkter. Et produkt kan have tre mulige statusser:

• Ikke godkendt – Produkter med statussen Ikke godkendt synkroniseres ikke med Google Merchant Center på grund af én eller flere fejl eller manglende produktdata.
  • Afventer – Produkter med statussen Afventer har ændringer i Shopify, der endnu ikke er blevet synkroniseret med Google Merchant Center.
  • Godkendt – Produkter med statussen Godkendt er blevet synkroniseret med Google Merchant Center.

Hvis du vil løse produktfejl, skal du klikke på produktnavnet for at foretage ændringer på siden med produktoplysninger, så de overholder Google Shoppings produktkrav. Når du foretager ændringer af et produkt, bliver det automatisk synkroniseret med Google Merchant Center.

Ændringer af produkternes oplysninger i Shopify kan resultere i, at synkroniserede produkter får fejl og advarsler. Kontrollér Google Shopping-appen regelmæssigt for at sikre dig, at alle dine produkter fortsat synkroniseres.

Produktkrav

Google kræver specifikke oplysninger om dine produkter, før du kan udgive dem på Google Shopping. Google Shopping-appen importerer dine eksisterende produktdata fra Shopify, men du skal muligvis tilføje nogle yderligere oplysninger, før du kan synkronisere produkterne med Google Merchant Center.

De fleste produkter skal kun have tilføjet følgende oplysninger:

• Google-produktkategori
  • unikke produkt-id'er

Google har også specifikke krav til følgende produktkategorier:

• Tøj og tilbehør
  • Medier
  • Bøger

Produktmuligheder, som f.eks. varianter, skal være på engelsk for at kunne synkroniseres med Google.

Bemærk! Nogle lande skal fremvise produkters pris pr. stk. Du kan føje oplysninger om enhedsprisen til et produkts felter Google Shopping i Shopify.

Google-produktkategori

Du kan sørge for, at dine produkter kategoriseres nøjagtigt på Google ved at føje en Google-produktkategori til produkter. Hvis du ikke tilføjer en produktkategori, tildeler Google automatisk en kategori til produktet, men der kan forekomme fejl. Få mere at vide i Googles guide til produktkategorier.

Unikke produkt-id'er

Google kræver, at du har et unikt produkt-id for alle dine produkter. Disse identifikatorer giver Google mulighed for at matche dit produkt med lignende produkter i Google Shopping. Hvis disse identifikatorer er forkerte, vil Google ikke offentliggøre dine produkt, og din konto kan blive suspenderet. Få mere at vide om Unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Hvis et produkt har et GTIN (globalt handelsvarernummer), skal du tilføje det, før du kan udgive produktet. Du kan tilføje et GTIN i oplysningerne for en produktvariant.

Hvis et produkt ikke har et GTIN, skal du føje et MPN (producentens varenummer) og brand til produktdataene i Google Shopping-appen.

Specifikke krav for Google-produktkategorier

Google har specifikke krav til produkter, der falder under Google-produktkategorierne Tøj og tilbehør, Medier og Bøger. Når du vælger en kategori for et produkt i Google Shopping-appen, skal du tilføje disse ekstra produktoplysninger.

Produktkrav – tøj og tilbehør

Produkter i kategorien Tøj og tilbehør skal muligvis indeholde specifikke produktdata, før de kan udgives. Se retningslinjerne under Hjælp i Google Merchant Center for at beslutte, om du skal inkludere følgende produktdata:

Produktkrav – medier

Produkter i kategorierne Musik, film og computerspil skal have en UPC, EAN eller JAN, som deres unikke produkt-id. Få mere at vide om Googles unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.

Produktkrav – bøger

Produkter i kategorien Bøger skal indeholde et ISBN, som deres unikke produkt-id. Få mere at vide om Googles unikke produkt-id'er under Hjælp i Google Merchant Center.