Administration af rabatkoder

Du kan styre eksisterende rabatter på en række måder.

Brug rabattidslinjen

Når du har oprettet en rabat, kan du se en tidslinje, der beskriver aktivitetshistorikken på rabattens indstillingsside:

Rabattidslinje

Tidslinjen viser dato og klokkeslæt, hvor en rabat er oprettet, samt hvornår en rabat er deaktiveret eller aktiveret. Den viser også dato og klokkeslæt, hvor ændringerne af en rabat er gemt, men den beskriver ikke den specifikke redigering, der er foretaget.

Ud over at spore rabattens oprettelse og redigering, giver tidslinjen dig og dine medarbejdere kommentarer med flere detaljer om aktiviteter, der er relateret til en rabat.

Trin:

1. Fra din Shopify-administrator skal du klikke på Rabatter.

2. Klik på navnet på den rabat, som du vil se tidslinjen for.

3. Rul til afsnittet Tidslinje på siden med rabattens indstillinger.

4. Indtast en kommentar i tekstfeltet. Klik på emoji-ansigtet, hvis du vil føje emoji til din kommentar.

1. Klik på tegnet @ for at se en liste over din butiks medarbejdere, hvis du vil nævne specifikke medarbejdere i din kommentar:

Nævn medlemmer af personalet

2. Klik på tegnet #, hvis du vil henvise til specifikke ordrer, udkast til ordrer, kunder, produkter, varianter og overførsler i din kommentar:

Henvis til en bestemt ordre

3. Klik på papirclips-ikonet for at vedhæfte en fil til din kommentar:

Vedhæft en fil til en kommentar

4. Klik på Slå op for at føje din kommentar til tidslinjen.

Hvis du vil slette en kommentar fra rabattens tidslinje, skal du klikke på X i kommentarfeltet:

Slet en kommentar

Du kan bruge et delbart link til at promovere en rabat på sociale medier, i e-mails og på destinationssider. Det delbare standardlink kan lede kunder til din butiks startside, til en bestemt kollektion eller til en bestemt produktside. Rabatkoden, der er knyttet til linket, gælder automatisk til din kundes næste indkøbskurv eller til eventuelle aktive indkøbskurve, de har åbne.

Delbare rabatlinks fungerer kun for aktive rabatter. Inden du kan oprette et delbart rabatlink, skal du oprette og gemme en rabatkode med produkterne eller kollektionerne, du ønsker at linke til. Hvis du kører flere rabatter på et enkelt produkt, gælder den seneste rabat for dine delbare rabatlinks.

Trin:

Når du har kopieret et delbart link til dit udklipsholder, kan du indsætte eller indlejre det, hvor du vil promovere din rabat.

Hvis du vil have et delbart link til at sende kunder til en anden side end din butiks startside, kan du manuelt tilføje en omdirigering til URL'en.

Trin:

1. Fra din Shopify-administrator skal du klikke på Rabatter.

2. Klik på navnet på den rabat, du vil promovere.

3. Klik på Promover, og vælg derefter Få et delbart link.

4. Klik på Kopiér link, og indsæt derefter linket i en teksteditor.

5. Skift URL-typen fra /discount/code til /discount/code?redirect=/new-path.

6. Skift new-path for at matche URL-typen på den side, du vil linke til. For eksempel: /discount/code?redirect=/collections/fresh-finds.

Når du har ændret linkets URL-type, kan du opslå eller integrere det, uanset hvor du ønsker at promovere din rabat.

Filtrering af rabatter

Du kan filtrere rabatter efter Rabattype, Startdato, Status og Antal gange brugt:

Vælg et filter

Du kan ændre hvert filter med forskellige værdier, for eksempel:

Filterværdier for rabattype

Trin:

1. Fra din Shopify-administrator skal du klikke på Rabatter.

2. Klik på Filtrér rabatter.

3. Klik på Vælg et filter.

4. Vælg, hvordan du vil filtrere dine rabatter: Rabattype, Startdato, Status eller Antal gange brugt.

5. Klik på Vælg en værdi.

6. Vælg en værdi til at filtrere dine rabatter med. De tilgængelige værdier varierer afhængigt af det valgte filter.

7. Klik på Tilføj filter.

Rediger en rabat

Trin:

Deaktiver en rabat

Du kan midlertidigt deaktivere en ikke-udløbet rabat. Du bør måske deaktivere en rabat ved afslutningen af kampagnen, eller når du planlægger at prøve en anden markedsføringsstrategi.

Hvis en kunde anvender en deaktiveret rabatkode til sin indkøbsvogn, vil vedkommende se en fejl, der angiver, at din butik er Unable to find a valid discount matching the code entered.

Trin:

Deaktiver flere rabatter

Du kan midlertidigt deaktivere flere ikke-udløbne rabatter med en massehandling. Du bør måske deaktivere flere rabatter ved afslutningen af en kampagne, eller når du planlægger at prøve en anden markedsføringsstrategi.

Hvis en kunde anvender en deaktiveret rabatkode til sin indkøbsvogn, vil vedkommende se en fejl, der angiver, at din butik er Unable to find a valid discount matching the code entered.

Trin:

1. Fra din Shopify-administrator skal du klikke på Rabatter.

2. På siden Rabatter skal du markere de ikke-udløbne rabatter, du vil deaktivere:

Vælg flere rabatter

1. Klik på Handlinger, og klik derefter på Deaktiver rabatter:

Massedeaktivering af rabatter

1. Klik på Deaktiver for at bekræfte.

Genaktivering af en deaktiveret rabat

Trin:

Genaktivering af flere rabatter

Trin:

1. Fra din Shopify-administrator skal du klikke på Rabatter.

2. På siden Rabatter skal du markere de udløbne rabatter, du vil genaktivere:

Vælg flere rabatter

1. Klik på Handlinger, og klik derefter på Aktivér rabatter:

Masseaktivering af rabatter

1. Klik på Aktivér for at bekræfte.

Slet rabatter