Administration af rabatkoder

Du kan styre eksisterende rabatter på en række måder.

Brug rabattidslinjen

Når du har oprettet en rabat, vises der en tidslinje, der beskriver aktivitetshistorikken, på rabattens indstillingsside.

Tidslinjen viser dato og klokkeslæt, hvor en rabat er oprettet, samt hvornår en rabat er aktiv eller udløbet. Den viser også dato og klokkeslæt, hvor ændringerne af en rabat er gemt, men den beskriver ikke den specifikke redigering, der er foretaget.

Ud over at spore rabattens oprettelse og redigering, giver tidslinjen dig og dine medarbejdere kommentarer med flere detaljer om aktiviteter, der er relateret til en rabat.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Rabatter i din Shopify-administrator.
  2. Klik på navnet på den rabat, som du vil se tidslinjen for.
  3. Rul til afsnittet Tidslinje på siden med rabattens indstillinger.
  4. Indtast en kommentar i tekstfeltet.
  5. Valgfrit: Tilføj nogle af følgende oplysninger:

• Klik på emoji-ansigtet for at føje emoji til din kommentar.
    • Klik på tegnet @ for at se en liste over medarbejderne i din butik for at nævne en specifik medarbejder i din kommentar.
    • Klik på tegnet # for at henvise til specifikke ordrer, ordrekladder, kunder, produkter, varianter eller overførsler i din kommentar.
    • Klik på papirclips-ikonet for at vedhæfte en fil til din kommentar.
  6. Klik på Slå op for at føje din kommentar til tidslinjen.

Klik på X i kommentarfeltet, hvis du vil slette en kommentar fra rabattens tidslinje.

Du kan bruge et delbart link til at promovere en rabat på sociale medier, i mails og på destinationssider. Det delbare standardlink kan lede kunder til din butiks startside, til en bestemt kollektion eller til en bestemt produktside. Rabatkoden, der er knyttet til linket, gælder automatisk til din kundes næste indkøbskurv eller til eventuelle aktive indkøbskurve, de har åbne.

Delbare rabatlinks fungerer kun for aktive rabatter. Inden du kan oprette et delbart rabatlink, skal du oprette og gemme en rabatkode med produkterne eller kollektionerne, du ønsker at linke til. Hvis du kører flere rabatter på et enkelt produkt, gælder den seneste rabat for dine delbare rabatlinks.

Fremgangsmåde:

Når du har kopieret et delbart link til dit udklipsholder, kan du indsætte eller integrere det, hvor du vil promovere din rabat.

Hvis du vil have et delbart link til at sende kunder til en anden side end din butiks startside, kan du manuelt tilføje en omdirigering til webadressen.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Rabatter i din Shopify-administrator.
  2. Klik på navnet på den rabat, du vil promovere.
  3. Klik på Promover, og vælg derefter Få et delbart link.
  4. Klik på Kopiér link, og indsæt derefter linket i en teksteditor.
  5. Skift webadresse-typen fra /discount/code til /discount/code?redirect=/new-path.
  6. Skift new-path for at matche webadresse-typen på den side, du vil linke til. For eksempel: /discount/code?redirect=/collections/fresh-finds.

Når du har ændret linkets webadresse-type, kan du opslå eller integrere det, uanset hvor du ønsker at promovere din rabat.

Filtrer rabatter

Du kan filtrere rabatter efter:

• Status
  • Metode
  • Type
  • Kan kombineres med
  • Startdato
  • Antal gange brugt

Fremgangsmåde:

1. Klik på Rabatter i din Shopify-administrator.
  2. Klik på ikonet Søg og filtrer.
  3. Klik på Tilføj filter +.
  4. Vælg den måde, du vil filtrere dine rabatter på, blandt mulighederne: Status, Metode, Type, Kan kombineres med, Startdato eller Antal gange brugt.
  5. Vælg en værdi for det specifikke filter. De tilgængelige værdier varierer afhængigt af det valgte filter.
  6. Valgfrit: Hvis du vil gemme denne visning, skal du klikke på Gem som for at angive et navn for den gemte visning. Klik derefter på Gem visning.

Rediger en rabat

Fremgangsmåde:

Deaktiver rabat

Du kan midlertidigt deaktivere en uudløbet rabat. Du bør måske deaktivere en rabat ved afslutningen af kampagnen, eller når du planlægger at prøve en anden markedsføringsstrategi.

Hvis en kunde anvender en deaktiveret rabatkode for sin indkøbskurv, vil vedkommende se en fejl, der angiver, at din butik er Unable to find a valid discount matching the code entered.

Fremgangsmåde:

Deaktiver flere rabatter

Du kan midlertidigt deaktivere flere ikke-udløbne rabatter med en massehandling. Du bør måske deaktivere flere rabatter ved afslutningen af en kampagne, eller når du planlægger at prøve en anden markedsføringsstrategi.

Hvis en kunde anvender en deaktiveret rabatkode for sin indkøbskurv, vil vedkommende se en fejl, der angiver, at din butik er Unable to find a valid discount matching the code entered.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Rabatter i din Shopify-administrator.
  2. På siden Rabatter skal du markere de ikke-udløbne rabatter, du vil deaktivere.
  3. Klik på Deaktiver rabatter.
  4. Klik på Deaktiver for at bekræfte.

Genaktiver en deaktiveret rabat

Du kan genaktivere alle udløbne rabatter. Når du genaktiverer en udløbet rabat, bliver rabattens status Aktiv, og den har ingen angivet slutdato.

Fremgangsmåde:

Genaktiver flere udløbne rabatter

Du kan genaktivere flere udløbne rabatter med en massehandling. Når du genaktiverer udløbne rabatter i en massehandling, bliver rabattens status Aktiv, og den har ingen angivet slutdato.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Rabatter i din Shopify-administrator.
  2. På siden Rabatter skal du markere de udløbne rabatter, du vil genaktivere.
  3. Klik på Aktivér rabatter.
  4. Klik på Aktiver for at bekræfte.

Slet rabatter

Du kan slette en rabat permanent, hvis du vil fjerne den fra listen Rabatter i din Shopify-administrator.

Fremgangsmåde:

Slet flere rabatter

Du kan slette flere rabatter permanent med en massehandling.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Rabatter i din Shopify-administrator.
  2. På siden Rabatter skal du markere de rabatter, du vil slette.
  3. Klik på ..., og klik derefter på Slet rabatter.
  4. Klik på Slet for at bekræfte.