Opsæt Shopify Collabs

Shopify Collabs hjælper dig med at rekruttere skabere og brandambassadører for at øge dit salg og brandbevidstheden.

Du kan bruge din Shopify Collabs-webshopside til at dele oplysninger om dit program med udviklere og brandfans samt til at indsamle ansøgninger. Du kan tilpasse billederne og teksten på din webshopside, så de passer til dit brand, og opsætte en spørgeundersøgelse, så du kan lære dine ansøgere at kende, inden du accepterer dem i dit program.

Du kan også tilmelde dig Collabs Network for at samarbejde med erfarne Collabs-skabere på affiliate-niveau. Hvis du vil tilmelde dig, skal du angive en kommissionssats for enten alle produkter eller på kollektionsniveau. Herved kan dine produkter blive vist til skabere i deres opdagelsesoplevelse. Skabere kan søge efter dine produkter og kan gemme og generere produktlinks uden behov for godkendelse, hvilket giver skabere mulighed for at begynde at dele links og generere salg med det samme.

Opret din konto

Du kan installere Shopify Collabs fra Shopify App Store. Se, hvordan du installerer en app.

Du skal tilmelde dig en konto, inden du kan tilpasse og opsætte din Shopify Collabs-konto:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på Shopify Collabs.

3. Klik på Åbn app.

4. Gennemgå og acceptér vilkår og betingelser for brug af Shopify Collabs.

5. Kontrollér den forhåndsudfyldte mailadresse, du vil bruge til Collabs-meddelelser.

6. Du skal identificere følgende for at hjælpe Collabs med at matche dig med skabere:

• Dit brands produktkategori.
    • Den primære målgruppe for dit brand.
    • De lande, som du er interesseret i at samarbejde med skabere fra. Dette udfyldes på forhånd, så det matcher dit primære marked.
  7. Klik på Afslut opsætning.

Din konto til Shopify Collabs er nu aktiv, og du kan begynde at lave din profil og samarbejde med skabere.

Fuldfør din profil

Din Collabs-profil bruges til at fortælle skabere mere om dit brand og det, du tilbyder.

Trin 1: Brandoplysninger

Oplysninger, der er indtastet i afsnittet med brandoplysninger, vises som en del af din ansøgningsside, din Collabs Network-profil og i din appprofil:

1. I Shopify Collabs-kontrolpanelet klikker du på Rediger profil i afsnittet Oversigt.
  2. Shopify Collabs bruger det kvadratiske logo, der er angivet i dine Shopify-brandindstillinger. Hvis du vil ændre dit logo, skal du klikke på Rediger logo for at opdatere dit logo.
  3. I afsnittet Brandværdier klikker du på Tilføj værdier for at vælge dit brands værdier.
  4. Klik på Udført.
  5. I afsnittet Medier klikker du på Tilføj medier for at tilføje op til fire billeder, der repræsenterer dit brands stil.
  6. Klik på Udført.

Trin 2: Partnerskabsoplysninger

Dine partnerskabsoplysninger hjælper skabere med at få mere at vide om, hvad du tilbyder i dit Collabs-fællesskab:

1. I Shopify Collabs-kontrolpanelet klikker du på Rediger profil i afsnittet Oversigt.
  2. I afsnittet med partneroplysninger indtaster du en brandbeskrivelse i feltet Sådan samarbejder du med skabere. Fortæl skabere om at samarbejde med dit brand, og hvad de kan forvente af samarbejdet.
  3. Vælg de funktioner, du vil tilbyde på Collabs, på listen. Dette er funktioner, som Collabs understøtter.
  4. Vælg de funktioner, du tilbyder uden for Collabs på listen. Dette er funktioner, som Collabs ikke understøtter i øjeblikket.

Trin 3: Konti på sociale medier

Hvis du tilknytter dine konti på sociale medier, kan du give skabere mulighed for at gennemgå den type indhold, du opretter, og få mere at vide om dit brand. De konti på sociale medier, som du har angivet i dine indstillinger for dit Shopify-brand, er inkluderet i Collabs.

Få mere at vide om at tilføje links til sociale medier.

Trin 4: Målmarked

Du skal angive et målmarked for at finde de skabere, der er mest relevante for dig. Når du tilmelder dig Collabs Network, bruges dit målmarked til at hjælpe dig med at få kontakt til skabere på et marked, der matcher. Dit målmarked er på forhånd udfyldt med oplysninger fra kontoopsætningen.

Dine oplysninger for målmarked kan når som helst ændres i din Collabs-profil:

1. I Shopify Collabs-kontrolpanelet klikker du på Rediger profil i afsnittet Oversigt.
  2. I afsnittet Målmarked vælger du din Produktkategori i rullemenuen.
  3. Vælg din primære målgruppe i rullemenuen.
  4. I afsnittet Lokation klikker du på Rediger, og derefter vælger du de lande, du vil promovere dine produkter i.

Trin 5: Synlighed af profil

Der er flere måder, du kan promovere dit Collabs-fællesskab på og samarbejde med skabere i Collabs:

• Collabs Network: Bliv en del af Collabs Network, og del dine produkter med det samme med erfarne skabere, der kan sælge dine produkter.
  • Side i webshop: Føj din Collabs-profil til din webshop for at give dine kunder muligheden for at samarbejde.
  • Pop op-vindue i webshop: Føj et pop op-vindue til din webshop for at tiltrække nye skabere, der kan samarbejde med dit brand.

Spørgeundersøgelse i forbindelse med ansøgning

Du kan få mere at vide om skabere og acceptere ansøgninger til dit Collabs-fællesskab ved at oprette en tilpasset spørgeundersøgelse:

1. I Shopify Collabs-kontrolpanelet klikker du på Rediger profil i afsnittet Oversigt.
  2. I afsnittet Synlighed af profil klikker du på Rediger for at redigere den formular, som skabere skal udfylde, for at hjælpe dig med at vurdere, hvem der er et godt match.
  3. Rediger og tilføj spørgsmål på siden Rediger skaberformular, som du vil spørge dine ansøgere, når de ansøger om at samarbejde med dig.
  4. Valgfrit: Hvis du tilføjer et spørgsmål, skal du indtaste oplysningerne i de påkrævede felter.