Opret og brug målgrupper fra Shopify Audiences

Du kan oprette og bruge målgrupper i dine annoncekampagner, når du har opsat Shopify Audiences-appen. Når du opretter en målgruppe, skal du først vælge et specifikt produkt, du vil opbygge målgruppen omkring. Attributterne for det valgte produkt bruges til at generere en målgruppe med kunder, som har udtrykt interesse for disse attributter. Målgruppen eksporteres derefter direkte til din valgte annonceplatform hos tredjepart.

Sådan opretter og eksporterer du målgrupper

De målgrupper, som du eksporterer fra Shopify-administratoren til en annonceplatform hos en tredjepart, som f.eks. Facebook, krypteres og overføres på sikker vis. Eksporterede Målgrupper kan ikke downloades fra Facebook. Facebook bruger de data, der overføres, til at matche med deres registreringer og sletter derefter dataene.

Du kan kun eksportere et vist antal målgrupper i en periode på 7 dage. Du kan se dette antal, når du eksporterer din første målgruppe. Perioden på 7 dage starter, når du eksporterer din første målgruppe, og den nulstilles efter 7 dage. Kopimålgrupper tæller ikke med i eksportgrænsen.

Inden du begynder

Bekræft, at du har opsat Audiences-appen.

Tilføj og vis en politik om beskyttelse af persondata i din webshop, som tydeligt angiver din brug og offentliggørelse af personlige oplysninger og rettighederne til at framelde datadeling. Hvis du har specifikke juridiske spørgsmål, skal du rådføre dig med dit juridiske team eller en juridisk specialist i lovgivning omkring beskyttelse af persondata. Shopify kan ikke give juridisk rådgivning.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Shopify Audiences på siden Apps og salgskanaler.
  3. Klik på Åbn app.
  4. Klik på Opret målgruppe.
  5. Klik på Vælg et produkt, og vælg derefter det produkt, du vil basere målgruppen på.
  6. Vælg den målgruppetype, du vil oprette, i afsnittet Målgrupper:

• Der medtages altid en Kernemålgruppe.
    • Kopimålgrupper er valgfrit.
  7. Angiv et navn på målgruppen, og klik derefter på Eksportér målgruppe.

Eksportprocessen kan tage et par timer at fuldføre. Dette afhænger af størrelsen på målgruppelisten. Eksporten er fuldført, når målgruppens status ændres til Klar. Målgruppens størrelse i Shopify-administratoren er et estimat, og den kan være en anden den størrelse, der vises på annonceplatformen hos tredjepart.

Målgruppetyper

Der er to tilgængelige målgruppetyper, når du opretter en målgruppe ved hjælp af Shopify Audiences: “Kernemålgrupper” og “Kopimålgrupper”.

Kernemålgrupper

Kernemålgrupper bruger Shopify Audiences-algoritmen til at oprette en liste over potentielle købere, der bliver eksporteret til annonceplatforme hos tredjeparter. Algoritmen udvælger personerne ved at matcher købshensigt med de unikke attributter for din butiks produkter.

Der eksporteres en kernemålgruppe, hver gang du opretter en målgruppe. Kernemålgruppen har følgende egenskaber:

• Det er kun købere i USA og Canada, der er inkluderet.
  • Dine eksisterende kunder og købere, som har frameldt datadeling, er ekskluderet.
  • En estimeret størrelse på op til 2 millioner.

Når du kører kampagner, kan du målrette dig direkte mod din kernemålgruppe. Du kan også bruge en kopimålgruppe til at udvide din rækkevidde.

Kopimålgrupper

En kopimålgruppe baseres på kernemålgruppen og har til hensigt at finde flere personer med lignende attributter. Du skal have en kernemålgruppe for at kunne oprette en kopimålgruppe. Facebook benytter demografi, interesser og adfærd fra kernemålgrupper til at opbygge en ny målgruppe og udvide din rækkevidde. Shopify har ikke adgang til identiteterne i kopimålgruppen, da målgruppen fastsættes af Facebook.

Du kan oprette en kopimålgruppe direkte fra Shopify Audiences-appen. Kopimålgrupper er valgt som standard, når du opretter en målgruppe, og de har følgende egenskaber:

• Målretter sig mod 3 % af USA og Canada.
  • En estimeret størrelse på op til 9,1 millioner.

Du kan også oprette en kopimålgruppe fra Facebooks annonceadministrator når som helst efter eksporten af en kernemålgruppe. Du kan finde flere oplysninger om kopimålgrupper på Facebook i Facebooks hjælp.

De bedste fremgangsmåder for brug af Shopify Audiences

Du kan minimere overlapning af ordretilskrivning og sikre, at rapporterne er nøjagtige, ved kun at målrette dig mod én målgruppe for hvert annoncesæt, som du opretter. Målret dig ikke mod den samme målgruppe med flere annoncesæt på samme tid.

Målgrupper opdateres ikke, når de er blevet eksporteret. Du kan opnå mere effektive annonceresultater ved at bruge de mest aktuelle data – start din annoncekampagne 24-48 timer efter, at du har eksporteret målgruppen fra Shopify-administratoren.

Hvis du vil A/B-teste en målgruppe på Facebook, skal du sikre, at den annoncekampagne, du vil bruge som sammenligning, har følgende egenskaber:

• Sammenligningkampagnens målgruppe inkluderer kun købere i USA og Canada.
  • Sammenligningskampagnens målgruppe ekskluderer dine eksisterende kunder.
  • Annoncebudgettet for hver annoncekampagne er proportionelt i forhold til størrelsen på hver annoncekampagnes målgruppe. Hvis målgruppe A f.eks. er dobbelt så stor som målgruppe B, vil budgettet for målgruppe A skulle være dobbelt så stort som budgettet for målgruppe B.