Sådan konfigurerer du mål og tragter i Google Analytics

Du kan definere mål og tragter for dit Shopify-website, hvis du har en Google Analytics-konto. Du behøver ikke at definere en tragt, hvis dit mål kun indeholder et enkelt trin.

Forstå mål og tragter

Et Google Analytics-mål kan være en hvilken som helst handling, som en besøgende kan gennemføre under en session på dit website. Du definerer typisk et mål, så det stemmer overens med dine virksomhedsmål. Du kan f.eks. definere et mål som en destinationsside, dine kunder skal nå ved afslutning af betalingsprocessen (såsom en ordrestatusside). Når dine kunder lander på denne side, betyder det, at de har købt noget i din butik. Et andet eksempel kan være en statisk ordrestatusside, som du har konfigureret til abonnement på et nyhedsbrev.

Hver gang en besøgende på dit website gennemfører ét af dine mål, logføres det som en konvertering på din Google Analytics-konto.

En Google Analytics-tragt er en sti af webadresser, du forventer, dine kunder følger på deres vej mod at gennemføre ét af dine mål. Google Analytics sporer siderne i tragten, så du kan se i hvor høj grad, dit website hjælper dig med at opnå dine virksomhedsmål. En tragt kan f.eks. hjælpe dig med at se, hvor ofte besøgende forlader vejen mod et mål, hvornår de starter vejen mod et mål, eller hvornår de springer disse trin over.

Se Google-support, hvis du vil have mere at vide om mål og tragter i Google Analytics.

Sådan gør du klar til at konfigurere mål og tragter

Inden du konfigurerer Google Analytics-mål og tragter:

1. Opret en Google-konto, hvis du ikke allerede har én.
  2. Tilmeld dig Google Analytics ved hjælp af din Google-konto.
  3. Føj dit Shopify-website til din Google Analytics-konto.
  4. Konfigurer Google Analytics til at fungere sammen med dit Shopify-website.

Sådan konfigurerer du mål og tragter

Se Google-support, hvis du vil have mere at vide om, hvordan du konfigurerer mål og tragter.

Hvis du opretter en tragt til at spore flowet i din butiks betalingsproces, skal du basere trinnene og webadresserne i tragten på følgende eksempel:

Eksempel på Google Analytics-tragt
Trin Navn Skærm/side
1. Set produkt /produkter/sko
2. Lagde produktet i indkøbskurven /indkøbskurv
3. Tilføjede adresse /betaling/kontakt_oplysninger
4. Tilføjede leveringsoplysninger /betaling/levering
5. Tilføjede betalingsoplysninger /betaling/betaling

Bemærk: Webadresserne, du bruger til din tragt, varierer efter det produkt, du sælger, og den betalingsproces, din butik anvender.

Der går 24 timer, du har redigeret dit mål eller din tragt, før du kan se indsamlede data.