Anskaffelsesrapporter

Anskaffelsesrapporter viser dig oplysninger om, hvordan besøgende kommer til din butik. Følgende anskaffelsesrapporter er tilgængelige: – Sessioner over tidSessioner efter henviserSessioner efter lokation.

Når du åbner en anskaffelsesrapport, er dataene opdateret helt indtil de seneste par sekunder. Du kan genåbne eller opdatere rapporten for at få vist de nyeste data.

Anskaffelsesrapporter er forskellige fra rapporten Omsætning efter trafikhenvisningskilde, fordi anskaffelsesrapporter ikke viser konverteret salg eller mængden af ordrer – kun besøgende på dit website. Disse rapporter er kun relevante for salgskanalen Webshop.

Sessioner og besøgende

Antallet af sessioner og antallet af besøgende er baseret på cookies. Cookies er små filer, som gemmes på en shoppers enhed, f.eks. en stationær computer eller en smartphone, når denne besøger din webshop. Én cookie identificerer enheden (den besøgende). En anden cookie holder styr på længden af sessionen.

En session afsluttes efter 30 minutter uden aktivitet og ved midnat UTC. Da den samme besøgende kan have flere sessioner, er antallet af sessioner normalt højere end antallet af besøgende.

Eksempel: En kunde ser på produkter i din butik i 20 minutter og vender derefter tilbage til din butik to timer senere og ser på produkter i yderligere 10 minutter. Der rapporteres 2 sessioner og 1 besøgende. Hvis shopperen i stedet ser på din butik i 5 minutter, forlader butikken og vender tilbage 10 minutter senere, rapporteres der 1 session og 1 besøgende.

Hvis du vil se din webshop, uden at det tæller som en session i dine anskaffelsesrapporter, skal du klikke på øjeikonet fra din Shopify-administrator på en computer. Hvis du bruger andre metoder til at se din webshop på en computer, tæller dette som en session i dine rapporter.

Hvis du ser din webshop fra Shopify-appen på iPhone eller Android, tæller dette som en session i dine anskaffelsesrapporter.

Se dine anskaffelsesrapporter

Trin:

Sessioner over tid

Rapporten Sessioner over tid viser antallet af besøgende og sessioner for tidsintervallet.

Du kan vælge en tidsenhed i rullemenuen Gruppér efter for at styre, hvordan dataene grupperes.

Din daglige rapport kan blive opdateret inden for en 48-timers periode efter dens oprindelige behandling og udgivelse. Dette sker, fordi dine trafikdata beregnes inden for et minut, og uønsket bottrafik kan blive inkluderet i dataene. Der udføres tests for at registrere denne type trafik, og der kan gå op til 48 timer, før de er fuldført. Hvis disse tests finder uønsket trafik, fjernes de uønskede data fra dine rapporter.

Du kan sammenligne data fra forskellige datointervaller i denne rapport.

Sessioner efter henviser

Rapporten Sessioner efter henviser viser dig, om dine besøgende kommer direkte til din butik, via en søgning eller via en henvisning.

Du kan se lignende oplysninger på siden Analytics, men rapporten Sessioner efter henviser giver dig mere detaljerede indblik.

Sessioner efter lokation

Rapporten Sessioner efter lokation viser dig de lande, som besøgende får adgang til dit website fra.