Brug af kundeprofiler i Shopify POS

Med Shopify POS kan du oprette profiler, som giver dine kunder mulighed for at gemme deres navn og kontaktoplysninger. Det er særligt nyttigt at registrere dine kunders kontaktoplysninger i forbindelse med udsendelse af kvitteringer via e-mail og udvidelse af din kundebase til markedsføringskampagner via e-mail.

Opret en kundeprofil

Hvis en kunde ikke har købt noget af dig før, kan du oprette en kundeprofil for ham eller hende.

En kundeprofil kan indeholde følgende oplysninger:

• Fornavn og efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Bemærkninger
  • Leveringsadresser
  • Om kunden vil modtage markedsføringsoplysninger
  • Om kunden er skattefritaget

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Kunder i Shopify POS.

2. Tryk på knappen +.

3. Indtast kundens oplysninger. Du skal som minimum angive et fornavn for kunden.

4. Valgfrit: Hvis du vil gemme kundens oplysninger uden at lægge kunden i indkøbskurven, skal du deaktivere Læg kunde i indkøbskurv:

Knappen Læg kunde i indkøbskurv – Shopify POS til iPad

5. Tryk på Gem.

Søg efter en eksisterende kunde

Du kan søge efter eksisterende kunder efter navn eller e-mailadresse. Tryk på en kunde for at få vist kundeprofilen.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Kunder i Shopify POS.

2. Tryk på søgeikonet, og angiv en kundes navn eller e-mailadresse i søgefeltet:

Ikonet Søg efter kunde – Shopify POS til iPad

3. Tryk på kundens navn i søgeresultaterne.

Rediger en kundeprofil

Du kan ændre en eksisterende kundes oplysninger i kundeprofilen.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Kunder i Shopify POS.

2. Vælg en eksisterende kunde på én af følgende måder:

- Tryk på en kundes navn på listen med eksisterende kunder. - Tryk på søgeikonet for at søge efter en eksisterende kunde.

1. Tryk på Rediger, når du har valgt en kunde.

2. Rediger kundeoplysninger på siden Rediger kunde. Du kan redigere oplysninger som f.eks. navn, adresse og præferencer.

3. Tryk på Gem.

Rediger kunder og gem – Shopify POS til iPad

Læg en kunde i indkøbskurven

Shopify POS gemmer en kundes oplysninger, så du hurtigt kan knytte ham eller hende til ordren, når vedkommende foretager endnu et køb.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Vælg kunde i afsnittet Indkøbskurv på siden med produkter og indkøbskurv:

Knappen Vælg kunde – Shopify POS til iPad

2. Hvis kunden er ny, skal du trykke på knappen +.

Hvis det er en eksisterende kunde, skal du indtaste kundens navn eller e-mailadresse i søgefeltet og derefter trykke på kundens navn i søgeresultaterne.

Slet en kunde fra indkøbskurven

Du kan slette en kundes oplysninger fra ordren.

Fremgangsmåde:

• Swipe kundens navn mod venstre på siden Indkøbskurv:
    Slet kunde fra indkøbskurv

Opret en kundeprofil

Hvis en kunde ikke har købt noget af dig før, kan du oprette en kundeprofil for ham eller hende.

En kundeprofil indeholder:

• Fornavn og efternavn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Bemærkninger
  • Leveringsadresser
  • Om kunden vil modtage markedsføringsoplysninger
  • Om kunden er skattefritaget

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Kunder i Shopify POS.

2. Tryk på knappen +.

3. Indtast kundens oplysninger. Du skal som minimum angive et fornavn for kunden.

4. Valgfrit: Hvis du vil gemme kundens oplysninger uden at lægge ham eller hende i indkøbskurven, skal du deaktivere Læg kunde i indkøbskurv:

Knappen Læg kunde i indkøbskurv – Shopify POS til iPhone

5. Tryk på Gem.

Søg efter en eksisterende kunde

Du kan søge efter eksisterende kunder efter navn eller e-mailadresse. Tryk på en kunde for at få vist kundeprofilen.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Kunder i Shopify POS.

2. Tryk på søgeikonet, og begynd at indtaste kundens navn eller e-mailadresse i søgefeltet:

Ikonet Søg efter kunde – Shopify POS til iPhone

3. Tryk på kundens navn i søgeresultaterne.

Rediger en kundeprofil

Du kan ændre en eksisterende kundes oplysninger i kundeprofilen.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Kunder i Shopify POS.

2. Vælg en eksisterende kunde på én af følgende måder:

- Tryk på en kundes navn på listen med eksisterende kunder. - Tryk på søgeikonet for at søge efter en eksisterende kunde.

1. Tryk på Rediger, når du har valgt en kunde.

2. Rediger kundeoplysninger på siden Rediger kunde. Du kan redigere oplysninger som f.eks. navn, adresse og præferencer.

3. Tryk på Gem for at gemme dine ændringer:

Rediger kunder og gem – Shopify POS til iPhone

Læg en kunde i indkøbskurven

Shopify POS gemmer en kundes oplysninger, så du hurtigt kan knytte ham eller hende til ordren, når vedkommende foretager endnu et køb.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Vælg kunde på siden Indkøbskurv:

Vælg kunden på siden Indkøbskurv – Shopify POS til iPhone

2. Hvis kunden er ny, skal du trykke på knappen + på siden Vælg kunder. Den nye kunde er som standard knyttet til den aktuelle indkøbskurv, men du kan deaktivere denne indstilling fra siden Opret kunde.

Hvis det er en eksisterende kunde, skal du indtaste kundens navn eller e-mailadresse i søgefeltet og derefter trykke på kundens navn i søgeresultaterne.

Slet en kunde fra indkøbskurven

Du kan slette en kundes oplysninger fra ordren.

Fremgangsmåde:

• Swipe kundens navn mod venstre på siden Indkøbskurv:
    Siden Indkøbskurv under swipe for sletning – Shopify POS til iPhone

Opret en kundeprofil

Hvis en kunde ikke har købt noget af dig før, kan du oprette en kundeprofil for kunden på siden med produkter. Den nye kunde er som standard knyttet til den aktuelle indkøbskurv, men du kan deaktivere denne indstilling fra siden Opret kunde.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på knappen + på siden med produkter i Shopify POS, og tryk derefter på Tilføj kunde:

+ (plus)-knap – Shopify POS til Android

2. Indtast kundens oplysninger. Du skal som minimum angive et navn og en e-mailadresse for kunden.

3. Valgfrit: Deaktiver Læg kunde i indkøbskurv for at gemme kundens oplysninger uden at lægge kunden i indkøbskurven.

4. Tryk på .

Knyt en eksisterende kunde til en indkøbskurv

Shopify POS gemmer en kundes oplysninger, så du hurtigt kan knytte ham eller hende til ordren, når vedkommende foretager endnu et køb.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Tilføj kunde på siden Indkøbskurv:

Knappen Tilføj kunde – Shopify POS til Android

2. Tilføj en eksisterende kunde på én af følgende måder:

- Tryk på en kundes navn på listen med eksisterende kunder. - Indtast en kundes navn i søgefeltet, og tryk derefter på kundens navn, når det vises i søgeresultaterne.

Rediger en eksisterende kunde

Du kan redigere en eksisterende kundes oplysninger.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Tilføj kunde på siden Indkøbskurv:

Siden Læg kunde i indkøbskurv – Shopify POS til Android

2. Tilføj en eksisterende kunde på én af følgende måder:

- Tryk på en kundes navn på listen med eksisterende kunder. - Indtast en kundes navn i søgefeltet, og tryk derefter på kundens navn, når det vises i søgeresultaterne.

1. Tryk på den tilføjede kunde på siden Indkøbskurv:

Kunden er lagt i indkøbskurven på iPhone – Shopify POS til Android

2. Rediger kundeoplysninger på siden Rediger kunde. Du kan redigere oplysninger som f.eks. navn, adresse og præferencer.

3. Tryk på for at gemme dine ændringer:

Rediger kunde og gem – Shopify POS til Android

Fjern en kundes oplysninger fra indkøbskurven

Når du har lagt en kundeprofil i en indkøbskurv, kan du fjerne den ved at trykke på x ud for kundens navn:

Knappen x ud for kundens navn på siden Indkøbskurv – Shopify POS til Android