Ofte stillede spørgsmål om Shopify POS

Har du stadig spørgsmål om Shopify POS? Du kan måske finde dine svar her.

Kom godt i gang

• Hvad kan Shopify POS?
  • Hvilke iPad-, iPhone- og Android-versioner fungerer Shopify POS med?
  • Hvordan kommer jeg i gang med at bruge Shopify POS?
  • Hvorfor har jeg brug for en Shopify-butik, hvis jeg ikke vil sælge online?
  • Hvad har jeg brug for, ud over appen?
  • Kan jeg flette min Shopify-webshop sammen med Shopify POS?
  • Er der en grænse for antallet af produkter, jeg kan have i mit katalog?
  • Hvorfor mangler nogle (eller alle) mine produkter i Shopify POS?
  • Hvordan gør jeg produkter kun tilgængelige på POS?
  • Skal jeg sælge de samme produkter i butikken, som jeg gør online?
  • Fungerer appen i alle lande og med alle valutaer?

Hvad kan Shopify POS?

Shopify POS er en app til iOS- og Android-enheder, som du kan bruge til transaktioner i en fysisk butik eller til pop op-arrangementer. Find produkter, behandl ordrer, modtag betalinger, swipe med kreditkort, udskriv kvitteringer, og kontrollér det hele fra din iPad eller mobilenhed. Hele den underliggende administration af din butik udføres i din Shopify-administrator, som du kan få adgang til ved hjælp af en hvilken som helst browser.

Hvilke iPad-, iPhone- og Android-versioner fungerer Shopify POS med?

Bemærk: Fra og med 2. februar 2020 vil Shopify POS-appen ikke længere understøtte iOS 10. Du kan fortsætte brugen af appen efter denne dato, men du kan ikke opdatere den. Hvis du vil udnytte fejlrettelser og nye funktioner, skal du opdatere din enhed til iOS 11. Hvis dette ikke er muligt, skal du begynde at bruge Shopify POS på en anden enhed, der har iOS 11 eller derover.

Shopify POS-appen fungerer på følgende enheder:

Enheder, der fungerer sammen med Shopify POS-appen
Enhed Beskrivelse
iPhone iPhone 5 eller nyere, som bruger iOS 11.4 eller nyere
iPad Air Generation 2 eller nyere med iOS 11.4 eller nyere
iPad Generation 5 eller nyere med iOS 11.4 eller nyere
iPad mini Generation 2 eller nyere med iOS 11.4 eller nyere
iPad Pro Alle modeller af iPad Pro med iOS 11.4 eller nyere
Android Android-enhed, der bruger version 5.0 (Lollipop) eller nyere

Bemærk: Shopify POS-appen understøtter ikke iOS-betaversioner.

Hvordan kommer jeg i gang med at bruge Shopify POS?

Først skal du installere appen. Hvis du allerede har en Shopify-konto, skal ud logge ind på Shopify POS ved hjælp af dine legitimationsoplysninger, og herefter indlæser appen din butiks produkter. Hvis du endnu ikke har en konto, kan du starte en 14-dages gratis prøveperiode og begynde at oprette produkter direkte i appen.

Hvorfor har jeg brug for en Shopify-butik, hvis jeg ikke vil sælge online?

Din Shopify-butik er bagsiden af dit Shopify POS-system. Du administrerer dine kundeoplysninger, din Shopify-konto og dit produktlager i din Shopify-administrator, som du kan få adgang til fra enhver browser. Shopify POS-appen håndterer kundeorienterede aktiviteter og dine indstillinger for butikken.

Hvad har jeg brug for, ud over appen?

Shopify POS kan bruges sammen med en række forskellige typer detailhardware, f.eks. en kontantskuffe, iPad-stander, kvitteringsprinter og stregkodescanner, men du kan godt gennemføre salg uden disse ting. Det eneste væsentlige er en iPad eller iPhone, Shopify POS-appen, en Shopify-butik (som du kan oprette i appen) og et produkt, du ønsker at sælge. Shopify POS-hardware fås i Shopifys hardwarebutik i det kontinentale USA, Canada, Storbritannien og Irland.

Kan jeg flette min Shopify-webshop sammen med Shopify POS?

Ja. Din Shopify-webshop synkroniseres automatisk med Shopify POS, og du styrer hele din virksomhed fra ét kontrolpanel. Når du opdaterer dine produkter eller din lagerbeholdning i Shopify-administratoren, træder alle dine ændringer i kraft med det samme i Shopify POS.

Er der en grænse for antallet af produkter, jeg kan have i mit katalog?

Nej. Der er ingen grænse for antallet af produkter, du kan oprette, men der er en grænse for antallet af produkter, du kan have i dit katalog, før din POS-enhed måske begynder at køre mindre optimalt:

Produkt- og variantgrænser efter enhed
Enhed Antal produkter Antal varianter
iPad 4 3.000 6.000
iPad 5 5.000 8.000
iPad mini (alle modeller) 3.000 6.000
iPad Air 5.000 8.000
iPad Pro 9,7" 10.000 15.000*
iPad Pro 10,5" 20.000 40.000*
iPad Pro 12,9" 30.000 50.000*
* These are approximate numbers. High product, variant, and collection counts could result in slower load times when you log in.

Hvorfor mangler nogle (eller alle) mine produkter i Shopify POS?

Dine produkter vises ikke i appen, hvis du ikke allerede har føjet dem til POS-salgskanalen. Hvis de stadig ikke vises, selvom du har tilføjet dem, skal du kontrollere, at du er logget ind på den rigtige lokation.

Hvordan gør jeg produkter kun tilgængelige på Shopify POS?

Hvis du vil ændre et enkelt produkts tilgængelighed, skal du vælge produktet under Produkter og redigere Produkttilgængeligheden, så der kun er valgt Kassesystem (POS). Klik på Udført, og husk at gemme, inden du forlader siden.

Hvis du vil massevælge produkter, der kun er tilgængelige på POS, skal du klikke på Produkt > Alle produkter og markere felterne ud for alle de produkter, du vil redigere. Klik på Handlinger, og vælg Gør produkter tilgængelige nu. Nu kan du markere eller afmarkere felterne for at ændre salgskanalerne, hvor hvert produkt er tilgængeligt.

Skal jeg sælge de samme produkter i butikken, som jeg gør online?

Nej. Når du tilføjer produkter i din Shopify-administrator, kan du beslutte, om du vil gøre dem tilgængelige online, i din fysiske butik eller begge dele.

Fungerer appen i alle lande og med alle valutaer?

Næsten. Du kan bruge Shopify POS verden over, men din butik skal have adresse i et land, hvor Shopify har understøttede udbydere af kreditkortbetaling.

Din butik

• Kan jeg bruge Shopify POS, hvis jeg har flere kasseapparater i brug samtidig?
  • Kan jeg bruge Shopify POS, hvis jeg har flere detailbutikker?
  • Kan jeg bruge Shopify POS, hvis jeg har mere end én medarbejder?
  • Skal jeg føje alle mine produkter fra min webshop til Shopify POS igen?

Kan jeg bruge Shopify POS, hvis jeg har flere kasseapparater i brug samtidig?

Ja. Du kan installere Shopify POS på flere enheder, og du vil ikke blive opkrævet ekstragebyrer. Butiksaktiviteten på alle enhederne er synkroniseret med din Shopify-administrator.

Kan jeg bruge Shopify POS, hvis jeg har flere detailbutikker?

Ja. Du kan tilføje flere lokationer i din Shopify-administrator. Det maksimale antal lokationer, du kan have, afhænger af dit Shopify-abonnement.

Kan jeg bruge Shopify POS, hvis jeg har mere end én medarbejder?

Ja. Shopify POS til iPad med et Shopify-abonnement eller derover inkluderer medarbejderkonti, og du kan oprette konti til et hvilket som helst antal medarbejdere.

Skal jeg føje alle mine produkter fra min webshop til Shopify POS igen?

Nej. Du kan tilføje alle produkter i din Shopify-administrator, uanset om du sælger dem online eller med Shopify POS. Produkter, som du har gjort tilgængelige i Shopify POS, indlæses automatisk, når du logger ind på appen.

Accept af betalinger

• Hvilke betalingsmetoder kan mine kunder bruge?
  • Kan jeg opdele en betaling i Shopify POS?
  • Kan jeg bruge Shopify POS med min egen betalingsterminal?
  • Kan jeg foretage tilbagebetalinger?
  • Kan jeg bytte en vare ved hjælp af Shopify POS?
  • Er der transaktionsgebyrer eller skjulte gebyrer, jeg bør bekymre mig om?
  • Kan jeg bruge en Shopify-kortlæser, når jeg rejser uden for USA, Canada, Storbritannien og Irland?

Hvilke betalingsmetoder kan mine kunder bruge?

Hvis du bruger Shopify POS til iPad eller iPhone, kan du modtage alle betalingsmetoder. Hvis du er i USA eller Canada, kan du læse magnetstriber på kreditkort ved hjælp af din iPad og iPhone. Hvis du er i USA, Storbritannien eller Irland, kan du modtage betalinger med kreditkort og kontaktløse betalinger med den EMV-kompatible kortlæser til kontaktløs, chip og magnetstribe.

Uden for USA, Storbritannien, Irland og Canada kan du købe eller leje en ekstern kreditkortterminal fra en betalingsbehandler (en kreditkortterminal er en enhed, der accepter betalinger med kreditkort og debetkort). Hvis du bruger Shopify POS til Android, kan du acceptere kontant- og kreditbetalinger, og du kan læse magnetstriben på kreditkort med kortlæseren til magnetstribe (lydstik).

Kan jeg opdele en betaling i Shopify POS?

Ja. Hvis du bruger Shopify POS til iPad eller iPhone, kan du bruge flere betalingsmetoder i en enkelt transaktion. Du kan også tilbyde delvis betaling, hvis du vil lade din kunde betale den udestående saldo på et senere tidspunkt.

Kan jeg bruge Shopify POS med min egen betalingsterminal?

Ja. Hvis du bruger Shopify POS til iPad, kan du oprette tilpassede betalingsindstillinger i appen, såsom kontant, debet eller gældsbevis, og du kan registrere alle former for betaling. De betalingsmuligheder, du aktiverer, er også tilgængelige i Shopify POS til iPhone. Hvis du bruger Shopify POS til Android, skal du bruge kortlæseren til magnetstribe (lydstik).

Kan jeg foretage tilbagebetalinger?

Ja. Hvis du bruger Shopify POS til iPad, kan du bruge appen til at tilbagebetale et køb, så længe købet blev foretaget i Shopify POS. Hvis du bruger Shopify POS til iPhone eller Android, kan du tilbagebetale en ordre via din Shopify-administrator eller Shopify-appen.

Kan jeg bytte en vare ved hjælp af Shopify POS?

Ja. Du kan bytte en vare i din kundes ordre ved hjælp af Shopify POS.

Er der transaktionsgebyrer eller skjulte gebyrer, jeg bør bekymre mig om?

Shopify opkræver ikke yderligere transaktionsgebyrer for POS-ordrer. Hvis du bruger en Shopify-kortlæser med Shopify Payments eller en understøttet udbyder af kreditkortbetaling, betaler du kun kreditkortets administrationsgebyr. Shopify opkræver dig ikke for at acceptere andre former for betaling, såsom kontanter, ekstern debet eller ekstern kredit. Hvis du bruger en ekstern kreditkortterminal, opkræver din betalingsbehandler transaktionsgebyrer fra dig.

Kan jeg bruge en Shopify-kortlæser, når jeg rejser uden for USA, Canada, Storbritannien og Irland?

Ja. Hvis din butik har adresse i USA, Canada, Storbritannien eller Irland, kan du bruge en Shopify-kortlæser til at modtage betalinger med kreditkort overalt i verden via en internetforbindelse.

Gavekort

• Kan jeg bruge gavekort med Shopify POS?
  • Hvad sker der, hvis en kunde mister sit gavekort?
  • Kan jeg refundere til et gavekort i Shopify POS?
  • Kan jeg refundere et gavekort i Shopify POS?

Kan jeg bruge gavekort med Shopify POS?

Ja. Se dokumentationen om gavekort i Shopify POS.

Hvad sker der, hvis en kunde mister sit gavekort?

Hvis en kunde mister sit gavekort, kan du udstede en erstatning.

Kan jeg refundere til et gavekort i Shopify POS?

Ja. Du kan tilbagebetale til det samme gavekort, der blev brugt til at foretage købet, og saldoen på gavekortet opdateres automatisk.

Kan jeg refundere et gavekort i Shopify POS?

Ja. Du kan tilbagebetale et gavekort, hvis en kunde vil returnere det, ligesom med ethvert andet produkt. Du skal deaktivere gavekortet, før du foretager tilbagebetalingen.

Internationale shopejere

Kan jeg bruge Shopify POS, hvis min butik har adresse uden for USA, Canada, Storbritannien og Irland?

Ja. Du kan bruge Shopify POS, hvis din butik er baseret i et land, hvor Shopify har understøttede udbydere af kreditkortbetaling. Der er to vigtige overvejelser:

Hardware

• Hvor kan jeg købe et kasseapparat, en kvitteringsprinter og andet hardware?
  • Jeg ejer allerede noget hardware. Kan jeg genbruge det til Shopify POS?
  • Hvad er en kortlæser, og hvor meget koster den?
  • Sælger Shopify hardware uden for USA, Canada, Storbritannien og Irland?

Hvor kan jeg købe et kasseapparat, en kvitteringsprinter og andet hardware?

Du kan købe hardwaresæt og individuelt understøttet hardware i Shopifys hardwarebutik i det kontinentale USA, Canada, Storbritannien og Irland. Uden for disse lande er understøttet hardware tilgængelig fra autoriserede forhandlere.

Jeg ejer allerede noget hardware. Kan jeg genbruge det til Shopify POS?

Muligvis. Når du migrerer fra en anden platform, kan du muligvis genbruge noget af din hardware.

Hvad er en kortlæser, og hvor meget koster den?

Hvis du er i det kontinentale USA, Canada, Storbritannien eller Irland, kan du bruge en Shopify-kortlæser til at læse magnetstriben på kreditkort og modtage betaling. En Shopify-kortlæser er meget overkommelig i pris, og du får glæde af lave kreditkortpriser med Shopify Payments. Du skal blot slutte kortlæseren til din POS-enhed, så kan dine kunder underskrive direkte på skærmen med signaturer, der gemmes sikkert online.

Sælger Shopify hardware uden for USA, Canada, Storbritannien og Irland?

Vi sælger i øjeblikket ikke vores hardwaresæt uden for det kontinentale USA, Canada, Storbritannien og Irland.

Din konto

• Hvor meget koster Shopify POS?
  • Skal jeg indtaste mine kreditkortoplysninger for at tilmelde mig?
  • Hvordan faktureres Shopify POS?
  • Hvordan får jeg betaling med Shopify POS?
  • Jeg har mere end én detaillokation. Hvordan bliver jeg faktureret?

Hvor meget koster Shopify POS?

Alle Shopify-abonnementer (fra 9 USD pr. måned) inkluderer adgang til Shopify POS. Du skal have et Shopify-abonnement eller derover for at kunne bruge de avancerede funktioner, såsom medarbejderstyring og hardwareintegration.

Skal jeg indtaste mine kreditkortoplysninger for at tilmelde mig?

Nej. Du kan tilmelde dig og bruge Shopify POS i 14 dage uden et kreditkort. Du kan vælge et abonnement og indtaste dine kreditkortoplysninger, når din gratis prøveperiode slutter. Hvis du vil begynde at sælge og behandle betalinger under din 14-dages gratis prøveperiode, skal du vælge et abonnement og indtaste dine kreditkortoplysninger, men du bliver ikke opkrævet, før din prøveperiode slutter.

Hvordan faktureres Shopify POS?

Faktureringen for Shopify POS er abonnementsbaseret, hvilket betyder, at dit kreditkort opkræves automatisk én gang i hver debiteringsperiode. Shopify bruger en debiteringsperiode på 30 dage, så du opkræves 12 gange i en periode på 365 dage. Beløbet, du betaler, varierer afhængigt af dit valgte abonnement, og hvordan du betaler transaktionsgebyrer.

Hvordan får jeg betaling med Shopify POS?

Betalinger, der indsamles med Shopify POS, overføres til din shopejerkonto.

Jeg har mere end én detaillokation. Hvordan bliver jeg faktureret?

Hvor mange lokationer du maksimalt kan have, afhænger af dit Shopify-abonnement.