Giv medarbejdertilladelser med POS-roller

En POS-rolle er et navngivet sæt POS-tilladelser. Roller gør det nemmere for dig at give de samme tilladelser til flere medarbejdere. Du kan ikke give individuelle tilladelser til POS-medarbejdere – du skal tildele dem en rolle. Alle POS-medarbejdere skal have tildelt en rolle.

Hvis du er butiksejeren eller har tilladelsen Administrer POS-rolle, kan du oprette og administrere roller fra kanalen Point of Sale (POS) i din Shopify-administrator. En rolle kan indeholde de samme tilladelser som andre roller, men hver rolle skal have et unikt navn.

Standardrollen er Partner. Du kan ændre navnet og tilladelserne for rollen Partner. Du kan gøre en anden rolle til standardrollen. Standardrollen er den rolle, der vælges automatisk, når du tilføjer en POS-medarbejder. Du kan ikke slette standardrollen.

Medarbejdere med begrænsede tilladelser kan godt få adgang til POS-kanalen, men nogle sektioner kan være utilgængelige, hvis de ikke har de påkrævede logintilladelser til Shopify POS.

Opret POS-roller i POS-kanalen (Shopify-administrator)

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Point of saleApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Medarbejder.

5. Klik på Administrer POS-roller > Opret POS-rolle.

6. Angiv et navn til rollen i feltet Titel, og vælg derefter tilladelserne for denne rolle.

7. Valgfrit: Markér Indstil som standard POS-rolle, hvis du vil gøre denne rolle til standardrollen.

8. Klik på Gem.

Rediger POS-roller i POS-kanalen (Shopify-administrator)

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Point of saleApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Medarbejder.

5. Klik på Administrer POS-roller, og klik derefter på den relevante rolle.

6. Vælg eller fravælg tilladelser.

7. Valgfrit: Markér Indstil som standard POS-rolle, hvis du vil indstille denne rolle som standardrollen.

8. Klik på Gem ændringer.

Slet POS-roller i POS-kanalen (Shopify-administrator)

Du kan slette alle roller på nær standardrollen. Du kan heller ikke slette roller, der har tilknyttede medarbejdere.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Point of saleApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Medarbejder.

5. Klik på Administrer POS-roller, og klik derefter på den relevante rolle.

6. Klik på Slet POS-rolle. Hvis der er medarbejdere tildelt denne rolle, bliver du bedt om at vælge en anden rolle til dem, før du sletter denne rolle.

7. Klik på Slet POS-rolle.

Beskrivelse af POS-tilladelser

Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig for shopejere, der bruger Shopify POS Pro.

En POS-rolle er et sæt af tilladelser, der gør dine POS-medarbejdere i stand til at udføre specifikke handlinger i Shopify POS og på kanalen Point of Sale (POS). Medarbejdere med begrænsede tilladelser kan godt få adgang til POS-kanalen, men nogle sektioner kan være utilgængelige, hvis de ikke har de påkrævede tilladelser. Både POS-tilladelser og administratortilladelser påvirker, hvad de har adgang til.

Tilladelser

Oprindelige POS-tilladelser
Tilladelse Beskrivelse
Giv alle POS-tilladelser Giver medarbejdere adgang til POS-handlinger i Shopify POS og på kanalen Point of Sale (POS).
Vælg POS-tilladelser Giver medarbejderne adgang til udvalgte POS-handlinger i Shopify POS og på kanalen Point of Sale (POS).

Ledergodkendelse

Tilladelsen POS-ledergodkendelse
Tilladelse Beskrivelse
Ledergodkendelse

Giver POS-medarbejdere mulighed for at godkende medarbejderhandlinger ved at indtaste deres pinkoder. Butiksejere eller medarbejdere med tilladelsen Administrer POS-roller kan redigere roller for at tillade ledergodkendelse. For at godkende en handling skal medarbejderen både have Ledergodkendelse og den påkrævede tilladelse indstillet til Tilladt.

Denne tilladelse kan angives til et af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderne mulighed for at godkende handlinger
  • Afvist, hvilket forhindrer medarbejderne i at godkende handlinger

Rabatter

POS-tilladelser for rabatter
Tilladelse Beskrivelse
Anvend tilpassede rabatter

Giver POS-medarbejdere mulighed for at anvende tilpassede rabatter på både en hel indkøbskurv og på en enkelt varelinje.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderne mulighed for at anvende tilpassede rabatter
  • Afvist, hvilket begrænser medarbejderne i at anvende tilpassede rabatter
  • Kræver godkendelse, hvilket kræver, at en medarbejder med tilladelserne ledergodkendelse og rabatter skal indtaste sin pinkode for at gennemføre handlingen
Anvend rabatkoder

Giver POS-medarbejdere mulighed for at anvende rabatkoder på hele indkøbskurven.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderne mulighed for at anvende rabatkoder
  • Afvist, hvilket forhindrer medarbejderne i at anvende rabatkoder
  • Kræver godkendelse, hvilket kræver, at en medarbejder med tilladelserne ledergodkendelse og rabatter skal indtaste sin pinkode for at gennemføre handlingen

Betalingsproces

POS-tilladelser for betaling
Tilladelse Beskrivelse
Afsend til kunde

Giver POS-medarbejdere mulighed for at afsende en indkøbskurv til en kunde.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderne mulighed for at afsende til kunder
  • Afvist, hvilket forhindrer medarbejderne i at afsende til kunder
  • Kræver godkendelse, hvilket kræver, at en medarbejder med tilladelserne ledergodkendelse og afsend til kunde kan indtaste sin pinkode for at gennemføre handlingen
Rediger skatter

Giver POS-medarbejdere mulighed for at redigere skatter på ordrer.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderne mulighed for at redigere skatter
  • Afvist, hvilket forhindrer medarbejderne i at redigere skatter
  • Kræver godkendelse, hvilket kræver, at en medarbejder med tilladelserne ledergodkendelse og rediger skatter kan indtaste sin pinkode for at gennemføre handlingen
Tilføj tilpassede salg

Giver POS-medarbejderne mulighed for at oprette et tilpasset salg.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderne mulighed for at tilføje tilpassede salg
  • Afvist, hvilket forhindrer medarbejderne i at tilføje tilpassede salg
  • Kræver godkendelse, hvilket kræver, at en medarbejder med tilladelserne ledergodkendelse og tilføj tilpassede salg kan indtaste sin pinkode for at gennemføre handlingen

Registrer

POS-tilladelser for registrering
Tilladelse Beskrivelse
Se og juster den aktuelle session for betalingssporing

Giver medarbejdere mulighed for at se og justere den aktuelle session for betalingssporing, tilføje kontanter og fjerne kontanter.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejdere mulighed for at se og justere den aktuelle session for betalingssporing
  • Afvist. Dette begrænser medarbejdernes visning og justering af den aktuelle session for betalingssporing
Se historik for sessioner for betalingssporing

Giver POS-medarbejdere mulighed for at se oplysninger om tidligere sessioner for betalingssporing

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejdere mulighed for at se historikken for sessioner for betalingssporing
  • Afvist, hvilket begrænser medarbejderne i at se historikken for sessioner for betalingssporing
Start og slut sessioner for betalingssporing

Giver POS-medarbejdere mulighed for manuelt at starte og afslutte sessioner for betalingssporing

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejdere mulighed for at starte og afslutte sessioner for betalingssporing
  • Afvist, hvilket begrænser medarbejderne i at starte eller afslutte sessioner for betalingssporing, men en session for betalingssporing starter automatisk efter et salg
Åbn skuffe

Giver POS-medarbejdere mulighed for at åbne kontantskuffen fra handlinger i indkøbskurven.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejdere mulighed for at åbne kontantskuffen
  • Afvist, hvilket begrænser medarbejdernes adgang til at åbne kontantskuffen, men den vil stadig blive åbnet automatisk efter et kontantsalg

Ordrer

POS-tilladelser for ordrer
Tilladelse Beskrivelse
Kun enhedens lokation Giver POS-medarbejderne mulighed for udelukkende at administrere de ordrer, der blev afgivet på enhedens lokation.
Alle lokationer Giver POS-medarbejderne mulighed for at administrere ordrer uden hensyn til enhedens lokation.
Refunder og ombyt ordrer

Giver POS-medarbejderne mulighed for at refundere og ombytte ordrer.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderne mulighed for at refundere og ombytte ordrer
  • Afvist, hvilket forhindrer medarbejderen i at refundere og ombytte ordrer
  • Kræver godkendelse, hvilket kræver, at en medarbejder med tilladelserne ledergodkendelse og refunder og ombyt ordrer kan indtaste sin pinkode for at gennemføre handlingen
Annuller ordrer

Giver POS-medarbejdere mulighed for at annullere ordrer.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt – dette giver medarbejdere mulighed for at annullere ordrer
  • Afvist – dette begrænser medarbejdernes adgang til at annullere ordrer
  • Kræver godkendelse – dette kræver, at medarbejdere med både ledergodkendelse og Annuller ordrer-tilladelsen aktiveret, skal indtaste sin pinkode for at gennemføre handlingen
Administrer ordrekladder på alle lokationer

Giver POS-medarbejdere mulighed for at se, hente og redigere ordrekladder fra andre detaillokationer.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderen mulighed for at se, hente, redigere og betale ordrekladder fra andre detaillokationer
  • Afvist, hvilket begrænser medarbejdernes adgang til at se, hente og redigere ordrekladder fra andre detaillokationer. Hvis medarbejderne afvises adgang, kan de ikke få adgang til ordrekladder, som er oprettet i administratoren
Administrer salgstilskrivningen for ordrer

Giver POS-medarbejdere mulighed for at tilføje, redigere eller slette medarbejdertilskrivning for fuldførte ordrer.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejdere mulighed for at redigere medarbejdertilskrivning for ordrer
  • Afvist, hvilket begrænser medarbejdernes adgang til at redigere medarbejdertilskrivning for ordrer

Kunder

POS-tilladelser for kunder
Tilladelse Beskrivelse
Tilføj kunder

Giver POS-medarbejdere mulighed for at tilføje nye og eksisterende kunder til en indkøbskurv og for at se grundlæggende kundeoplysninger.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderne mulighed for at tilføje kundeoplysninger
  • Afvist, hvilket forhindrer medarbejderne i at tilføje kundeoplysninger
Administrer kunder

Giver POS-medarbejderne mulighed for at se, redigere og slette kundeoplysninger.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderne mulighed for at administrere kundeoplysninger
  • Afvist, hvilket forhindrer medarbejderne i at administrere kundeoplysninger

Apps

POS-tilladelser for apps
Tilladelse Beskrivelse
Brug apps, der virker sammen med Shopify POS Giver POS-medarbejderne mulighed for at bruge apps, der er installeret på Shopify POS.

Medarbejdere

POS-tilladelser for medarbejdere
Tilladelse Beskrivelse
Administrer POS-medarbejdere Giver POS-medarbejderen mulighed for at se, tilføje, redigere og slette medarbejderposter fra Shopify POS og kanalen Point of Sale (POS) i Shopify-administratoren. Dette omfatter tildelingen af POS-roller til andre medarbejdere.
Administrer POS-roller Giver POS-medarbejderen mulighed for at se, oprette, redigere og slette POS-roller fra kanalen Point of Sale (POS) i Shopify-administratoren.

Analytics

POS-tilladelser for analyser
Tilladelse Beskrivelse
Se analyser for enhedens lokation Giver POS-medarbejderne mulighed for at se rapporten Dagligt salg for deres lokationer.
Se sessioner for kassesporing Giver POS-medarbejderen mulighed for at se en historik for sessioner for kassesporing i Shopify POS-appen og Shopify POS-kanalen.

Indstillinger

POS-tilladelser for indstillinger
Tilladelse Beskrivelse
Tilpas docken efter enhedens lokation Giver POS-medarbejderen mulighed for at tilføje, redigere og slette felter i produktgitteret på POS-startskærmen på enhedens lokation.
Skift enhedens lokation Giver POS-medarbejderne mulighed for at ændre enhedens lokationsindstillinger.
Log butikken ud af Point of Sale-appen Giver POS-medarbejderne mulighed for at logge ud af Shopify POS.
Administrer enhedens betalingsindstillinger Giver POS-medarbejderen mulighed for at ændre betalingsindstillingerne for POS-enheden på enhedens lokation via Shopify POS eller via kanalen Point of Sale (POS) i Shopify-administratoren.
Administrer kvitteringsindstillinger Giver POS-medarbejderne mulighed for at ændre POS-enhedens indstillinger for udskrivning af kvitteringer.
Administrer påkrævede betalingsoplysninger i POS-kanalen

Giver Point of Sale-medarbejdere mulighed for at se og redigere de påkrævede POS-betalingsoplysninger i indstillingerne.

Denne tilladelse kan indstilles til en af følgende:

• Tilladt, hvilket giver medarbejderne mulighed for at administrere indstillingerne for de påkrævede betalingsoplysninger.
  • Afvist, hvilket forhindrer medarbejderne i at administrere indstillingerne for de påkrævede betalingsoplysninger

Yderligere tilladelser for adgang til POS-kanalen

Medarbejdere med begrænsede tilladelser skal både have relaterede POS-tilladelser samt passende administratortilladelser for at få adgang til følgende handlinger på POS-kanalen:

POS-tilladelser for indstillinger
Handlinger på salgskanalen Påkrævet administratortilladelse Påkrævet POS-tilladelse
Se POS-kanal Ingen Giv denne medarbejder adgang til Point of Sale (POS)
Tilføj lokationer Lokationer

Det er kun butiksejere, der kan ændre POS Pro-abonnementer.

Ingen
Se rapporter Rapporter Ingen
Se salgsdata for en lokation Rapporter

Det er kun butiksejere, der kan ændre POS Pro-abonnementer.

Ingen
Administrer POS-medarbejdere Ingen Administrer POS-medarbejdere
Administrer POS-roller Ingen Administrer POS-roller
Administrer kvitteringsindstillinger Ingen Administrer kvitteringsindstillinger
Upload logo for tilpasning af kvitteringer Temaer, Sider eller Produkter Ingen