Lokal afhentning af onlineordrer

Du kan give kunderne mulighed for at afhente deres onlineordrer i din detailforretning, uden for butikken eller et andet sted, som du vælger.

Hvis du vil gøre dette, skal du aktivere muligheden for lokal afhentning for alle lokationer, hvor kunder kan afhente deres ordrer.

Leveringsprisen for lokal afhentning er indstillet til Gratis. Dette kan ikke ændres.

Alle afhentninger af ordrer kræver at du eller en medarbejder bekræfter, at alle varer er på lager. Når du har bekræftet alle varer, kan du sende en meddelelse til kunden om, at ordren er klar. Du kan også udskrive en seddel til afhentning, som du vedhæfter ordren.

Når en kunde kommer for at hente sin ordre, skal du ændre ordrestatus i Shopify fra ikke-behandlet til behandlet. Det viser dig og dine medarbejdere, at ordren er blevet afhentet, og at der ikke skal gøres noget yderligere.

Du kan tilføje instruktioner til afhentning af levering ved at administrere præferencerne for dine afhentningslokationer. Du kan f.eks. bruge afhentning for at tilbyde afhentning på fortovet. Når en kunde har afgivet en ordre online og ankommer til din butik, kan du få vedkommende til at ringe til dig og så komme ud med vedkommendes ordre til ham eller hende.

Berettigelse

Hvis du vil bruge muligheden for lokal afhentning, skal din butik opfylde følgende krav:

Hvis du har spørgsmål vedrørende krav til berettigelse, skal du kontakte Shopify Support.

Betalingsoplevelse

Når du aktiverer muligheden for lokal afhentning, kan dine kunder vælge mellem Afsend og Afhent i afsnittet Leveringsmetode i betalingsprocessen. Hvis kunden vælger Afhent, kan vedkommende vælge den lokation, hvor han eller hun vil afhente sin ordre.

Kunder kan kun se muligheden Afhent, hvis de opfylder følgende krav:

• Alle produkterne i indkøbskurven er kvalificeret til afhentning.
  • Alle produkterne er tilgængelige på afhentningslokationens lager.
  • Kunden vælger ikke en ikke-understøttet metode til en hurtigere betalingsproces. Hvis kunden vælger én af følgende muligheder i første trin af betalingsprocessen, kan han eller hun ikke vælge afhentning.

• Apple Pay
    • Google Pay
    • Amazon Pay
    • PayPal

Shop Pay er en understøttet metode til en hurtigere betalingsproces med mulighed for afhentning. Hvis en kunde bruger Shop Pay, kan han eller hun vælge afhentning.

En kunde kan ikke vælge, at få nogle varer tilsendt og afhente andre varer, hvis de er en del af samme ordre. Kunden skal i stedet afgive to ordrer. Hvis du bruger et tema, der understøttet tilgængelighed for afhentning, kan kunden se, om et produkt er tilgængeligt for afhentning, før denne lægger det i indkøbskurven.

Før du konfigurerer lokal afhentning

Du skal færdiggøre følgende, før du kan tilbyde dine kunder lokal afhentning:

Konfigurer muligheden for lokal afhentning

Du skal konfigurere muligheden for lokal afhentning for alle lokationer, hvor kunder kan afhente deres ordrer.

Konfigurering omfatter aktiveringen af lokal afhentning, valg af det forventede afhentningstidspunkt, som kunden ser under betalingen, og angivelse af eventuelle leveringsinstruktioner i meddelelsen Ordren er klar til afhentning.

Administrer præferencer for en lokal afhentningslokation

Indstillingerne for alle lokationer med lokal afhentning, omfatter følgende:

• Aktivering eller deaktivering af lokal afhentning.
  • Angivelse af eventuelle instruktioner eller oplysninger, der er relateret til afhentning, såsom åbningstider eller en påmindelse til kunden om at medbringe en kopi af sin ordrebekræftelse. Disse oplysninger er inkluderet i den meddelelse, du sender, når du klargør en ordre til afhentning.
  • Valg af det forventede afhentningstidspunkt, der vises, når kunder går til betaling. Du kan f.eks. vælge Normalt klar inden for 2 timer.

Vis tilgængelighed for afhentning for dine kunder

Nogle temaer giver dig mulighed for at vise dine kunder, om et produkt er tilgængeligt for lokal afhentning. Afsnittet med tilgængelighed for afhentning vises på hver enkelt produktside, hvor produktets tilgængelig og den forventede tidsramme for afhentning også vises.

Når du har aktiveret lokal afhentning, kan dine kunder se, om produktet er tilgængeligt for afhentning i én eller flere af dine lokationer for lokal afhentning. Dette fremgår af produktsiden. Disse oplysninger vises kun for de produkter, der er på lager på mindst én afhentningslokation.

Hvis du kun har aktiveret lokal afhentning for én lokation, vises lokationen og tilgængeligheden for afhentning for denne lokation. Dine kunder kan klikke på Se butiksoplysninger for at få mere at vide om afhentningslokationen.

Hvis du har aktiveret lokal afhentning for mere end én lokation, viser afsnittet med tilgængelighed for afhentning lokationen og tilgængeligheden for afhentning i én af dine butikker. Dine kunder kan klikke på Kontrollér tilgængelighed i andre butikker for at se produktets tilgængelighed for alle dine lokationer, der har aktiveret lokal afhentning.

Denne funktion er i øjeblikket kun tilgængelig for temaet Debut. Hvis du bruger en ældre version af Debut, kan du opdatere dit tema, så tilgængeligheden for afhentning automatisk vises i dit butikslayout.

Tilpas e-mailnotifikationer for lokal afhentning

Der sendes automatisk e-mails til kunder omkring status på deres ordrer, som en del af lokal afhentning.

Du kan tilpasse standardteksten for alle notifikationer.

Der sendes følgende notifikationer til kunder, der vælger at afhente deres ordrer:

• Ordrebekræftelse
  • Ordren er klar til afhentning
  • Ordren er afhentet

Tilpas meddelelsen med Ordrebekræftelse

Tilpas meddelelsen om, at ordren er klar til afhentning

Du kan tilpasse indholdet i meddelelsen om, at Ordren er klar til afhentning for alle lokationer.

Tilpas meddelelsen om, at ordren er afhentet

Klargør en ordre til afhentning

Når en kunde har valgt at afhente sin ordre og gennemført sit køb, skal du eller en medarbejder lægge ordrevarerne til side og give kunden besked om, at hans eller hendes ordre er klar til afhentning.

Du kan konfigurere en e-mailnotifikation, der giver dig besked, når en kunde har afgivet en ordre.

Bemærk! Det er ikke muligt at ændre lagerbehandlingslokationen for en ordre, efter den er afgivet. Hvis en kunde f.eks. ved en fejl har valgt den forkerte butik, er vedkommende nødt til at afgive en ny ordre og vælge den korrekte lokation.

Bemærk: En ordre til lokal afhentning kan redigeres enten før eller efter, du forbereder ordren. Du kan kun redigere ordrer til lokal afhentning i din Shopify-administrator eller i Shopify Mobile, ikke i POS-appen.

Markér en ordre som afhentet

Når en kunde har afhentet sin ordre, bør du ændre dens status til Afhentet.

Når kunden kommer for at afhente sin ordre, er det også god praksis at bekræfte kundens navn og ordrenummer.