Tjekliste

Denne vejledning indeholder de vigtigste trin, som du har brug for til at oprette din Shopify-butik. Du kan bruge det som udgangspunkt og som reference for at sikre dig, at du ikke glemmer nogle vigtige opgaver.

Trin 1: Konfigurer dine grundlæggende administrative indstillinger

Inden du begynder at tilføje produkter og oprette dine betalinger, er der et par administrative opgaver, du bør udføre:

1. Hvis du vil sælge fysisk, skal du sætte dig ind i den lokale lovgivning for at se, om Shopify POS-systemet er i overensstemmelse med lovgivningen i dit land.
  2. Udfør den indledende opsætning, så din butiksadresse, mailadresse og andre butiksindstillinger er korrekte.
  3. Du skal vide, hvor du administrerer din konto og får adgang til dine faktureringsoplysninger.
  4. Tilføj medarbejdere, så alle dine medarbejdere har en personlig konto til login, og alle følsomme oplysninger forbliver sikre.

Trin 2: Download Shopify POS-appen

Sådan kommer du i gang med Shopify POS-appen:

1. Download Shopify POS, og log ind.
  2. Få et overblik over, hvad appen kan, og forstå funktionaliteten af de forskellige skærme i appen.
  3. Konfigurer dine generelle Shopify POS-appindstillinger på den POS-enhed, du vil bruge.
  4. Log ind på appen.

Hvis du bruger din Google-konto til at logge ind på Shopify på din computer, skal du nulstille din adgangskode, før du logger ind på Shopify POS. Når adgangskoden til din Google-konto nulstilles via Shopify, har det ikke indflydelse på dit Google-kontologin på andre platforme.

Trin 3: Tilføj og organiser dine produkter

Hvis du ikke har noget i din butik endnu, kan du starte med noget af det grundlæggende.

Fremgangsmåde:

1. Tilføj produkter til salg i din butik i Shopify-administratoren eller i din Shopify POS-app. Sørg for at tilføje billeder, så du hurtigt kan gennemse dine produkter på din POS-enhed.
  2. Konfigurer skatterne for dine produkter.
  3. Opret en kollektion, hvis du vil organisere dine produkter i kategorier.
  4. Indstil tilgængeligheden til Point of Sale (POS).
  5. Lagerfør produkter på dine Shopify POS-lokationer.
  6. Få kendskab til produktlager og overførsler, da du får brug for at holde styr på de produkter, du har tilgængelige i din butik.

Trin 4: Konfigurer dine skatter

Opkrævning af omsætningsskat er en vigtig del af at drive din virksomhed. Afhængigt af din butiks lokation gælder der forskellige regler og love om omsætningsskat for dine produkter. Sørg for at bruge noget tid på at forstå Shopifys opsætningsproces for skatter for at sikre, at din butik opfylder disse regler.

Opkræv skatter baseret på din fysiske lokation

Når du bruger Shopify POS, skal du:

1. Angive din butiks lokation(er) i din Shopify-administrator.
  2. Angive skatterne for din butiks fysiske lokation.
  3. Tildele lokationen til en iPad, som du bruger til at gennemføre transaktioner i din butik.

Hvis du skal justere skattesatser manuelt, baseret på en region med unikke skattebegrænsninger eller baseret på en specifik kollektion med produkter, kan du gøre det via skattetilsidesættelser.

Hold styr på dine skatter

Når du konfigurerer skatteindstillingerne for dine produkter, bør du også tænke på, hvordan du holder styr på dine skatter i årets løb. Der er vigtige datoer og frister, som du skal være opmærksom på, når du indleverer din selvangivelse, især i USA.

Hvis du ikke er sikker på, hvilket system du vil bruge til at holde styr på dine skatter, kan du overveje udvalget af regnskabsapps i Shopify App Store.

Trin 5: Sørg for, at dine kunder kan betale dig

Du skal oprette en betalingsudbyder for at sikre, at kunderne kan betale dig. En betalingsudbyder giver dig mulighed for at acceptere betalinger sikkert. Shopify tilbyder sin egen betalingsudbyder (Shopify Payments) og understøtter en række tredjepartsudbydere af betalingstjenester til Shopify POS.

Når du vælger at bruge Shopify Payments, kan du undgå at betale ekstra tredjepartstransaktionsgebyrer, og du kan se dine udbetalinger direkte i Shopify-administratoren.

Sådan opsætter du en betalingsudbyder:

1. Aktivér Shopify Payments, eller vælg en af de understøttede tredjepartsudbydere af betalingstjenester for Shopify POS.
  2. Lær de forskellige transaktionstyper at kende ved hjælp af din Shopify POS-app.

Trin 6: Bestil og opsæt din POS-hardware

Når du opretter dit POS-betalingssystem, skal du sørge for, at du har den detailhardware, der passer til din virksomhed. Afhængigt af den hardware, du vil bruge, skal du også kontrollere, om din butiks Shopify-abonnementsordning understøtter det:

• Alle månedlige abonnementer giver dig mulighed for at acceptere kreditkortbetalinger på din iPhone eller iPad via en understøttet kortlæser.
  • Hvis du vil tilføje mere hardware, såsom et kasseapparat og en kvitteringsprinter, skal din butik også have Shopify-abonnementet eller derover.

Sådan opsætter du din POS-hardware:

1. Find ud af, hvilken hardware du har brug for til din butik, før du bestiller den.
  2. Find ud af, hvor du kan købe din hardware (afhængigt af hvilket land du bor i). Hvis du bor og har din virksomhed i USA, kan du leje POS-hardware hos Shopify Hardware Rentals.
  3. Konfigurer dit Wi-Fi-netværk i butikken, så din hardware kan oprette forbindelse til Shopify. Hvis du kun bruger en kortlæser med din iPhones eller iPads dataplan, behøver du ikke konfigurere et Wi-Fi-netværk i butikken.
  4. Installer din hardware, og sørg for, at alt fungerer som det skal.

Få hjælp til POS-hardware

Hvis du har spørgsmål om POS-hardware, du har købt, kan du finde hjælp i dokumentationen til Shopify POS eller kontakte Shopifys supportteam.

Hvis du har spørgsmål vedrørende POS-hardware, du lejer, kan du kontakte vores specialister i udlejning af hardware.

Trin 7: Afgiv nogle testordrer

Nu hvor du har konfigureret dine betalingsindstillinger og opsat din hardware, bør du prøve nogle få transaktioner for at sikre, at alt fungerer korrekt, og for at lære processen til at modtage betalinger fra dine kunder at kende.

Du kan køre testordrer for nogle forskellige typer transaktioner:

Trin 8: Promover din butik online

Er du klar til at begynde? Nu hvor al opsætningen er færdig, er det tid til at fortælle folk om din butik!

Når du opbygger din virksomhed, vil du opdage forskellige måder at engagere dine kunder på, så de vender tilbage. Vejledningerne på Shopifys blog er et godt sted at starte:

Du kan også blive en del af Shopifys fællesskab, hvor du kan finde gode ressourcer og komme i kontakt med andre Shopify-shopejere.