Kortlæser til chip og magnetstribe

Fås kun hos Shopify

Kortlæser til chip og magnetstribe til Shopify POS

Bemærk: Kortlæseren til chip og magnetstribe er kun tilgængelig, hvis du befinder dig i USA. Hvis du vil bruge en kortlæseren sammen med Shopify POS, men du ikke befinder dig i USA, skal du acceptere betalinger med en understøttet kortlæser.

Shopify-kortlæseren til chip og magnetstribe er en EMV-kompatibel kortlæser, som forbindes trådløst med din iPad eller iPhone. Kunderne kan indsætte deres kort eller benytte magnetstriben på det og derefter underskrive på skærmen på din POS-enhed.

Hvem kan bruge kortlæseren til chip og magnetstribe?

Kortlæseren til chip og magnetstribe har lommestørrelse og er trådløs og leveres med en base, så den kan stå på en bordplade. Den er et godt valg, hvis du ofte sælger på forskellige lokationer, eller hvis du lige er begyndt at acceptere kortbetalinger i en detailforretning.

Du kan også bruge kortlæseren til chip og magnetstribe sammen med en anden kortlæser som en omkostningseffektiv ekstra læser, når du er på rejse eller i travle salgsperioder.

Krav til kortlæsere og understøttede betalingstyper

Hvis du vil bruge kortlæseren til chip og magnetstribe, skal du opfylde følgende krav:

• En butik, der er placeret i USA
  • Shopify Payments er aktiveret som din butiks betalingstjenesteudbyder
  • Have en kompatibel iPad eller iPhone med iOS 11, som understøtter Bluetooth 4.2 eller nyere:
Enheder, der kan bruges med kortlæseren til chip og magnetstribe
Enhed Beskrivelse
iPhone iPhone 5 eller nyere, som bruger iOS 11.4 eller nyere
iPad Air Generation 2 eller nyere med iOS 11.4 eller nyere
iPad Generation 4 eller nyere med iOS 11.4 eller nyere
iPad mini Generation 2 eller nyere med iOS 11.4 eller nyere
iPad Pro Alle modeller af iPad Pro med iOS 11.4 eller nyere
Android Android-enhed, der bruger version 5.0 (Lollipop) eller nyere

Du kan bruge kortlæseren til chip og magnetstribe til at acceptere følgende betalingstyper:

• American Express
  • Discover
  • MasterCard og MasterCard Debit
  • Visa og Visa Debit

Hvor kan man købe kortlæseren til chip og magnetstribe?

Kortlæseren til chip og magnetstribe kan købes i Shopifys hardwarebutik i USA.

Når du køber kortlæseren til chip og magnetstribe, modtager du følgende tilbehør:

• En base, så kortlæseren kan stå på et bord
  • Et USB-kabel til opladning af læseren
  • Et rejseetui
  • To monteringsklistermærker

Monter kortlæseren til chip og magnetstribe

Kortlæseren til chip og magnetstribe leveres med to monteringsklistermærker, som du kan bruge til at fastgøre den til en anden enhed (f.eks. bagsiden af en mobiltelefon eller tablet) eller en glat, plan overflade. Hvis du fjerner din kortlæser til chip og magnetstribe, kan monteringsklistermærket tørres rent og genanvendes.

Rengør monteringsoverfladen og kortlæseren til chip og magnetstribe, inden du påsætter monteringsklistermærket, så du er sikker på, at kortlæseren sidder godt fast.

Sådan monterer du kortlæseren til chip og magnetstribe: 1. Fjern beskyttelsesfilmen fra den ene side af monteringsklistermærket. 2. Sæt monteringsklistermærket på bagsiden af kortlæseren til chip og magnetstribe (siden uden logo). 3. Fjern den resterende beskyttelsesfilm fra monteringsklistermærket. 4. Tryk siden med klistermærket på kortlæseren til chip og magnetstribe mod monteringsoverfladen, og hold i tre sekunder.

Tænd og sluk kortlæseren til chip og magnetstribe

Tryk på tænd/sluk-knappen på siden af kortlæseren, og slip den for at tænde kortlæseren til chip og magnetstribe. Statusindikatoren tændes. Hvis du allerede har parret og tilsluttet læseren med din POS-enhed, opretter læseren automatisk forbindelse til enheden.

Kortlæseren til chip og magnetstribe går i standbytilstand efter 30 sekunders inaktivitet, og statuslampen blinker hvert 5. sekund. Når kortlæseren er i standbytilstand, tændes den automatisk, når du modtager en kortbetaling i betalingsprocessen.

Kortlæseren til chip og magnetstribe slukker helt af sig selv efter tre timers inaktivitet. Når du næste gang ønsker at modtage en kortbetaling, skal du trykke på tænd/sluk-knappen og slippe den igen for at tænde kortlæseren. Normalt skal du kun aktivere kortlæseren én gang om dagen. Du kan når som helst slå kortlæseren fra manuelt ved at trykke på tænd/sluk-knappen og holde den nede, indtil statuslampen slukkes.

Statuslampe for kortlæser til chip og magnetstribe

Når kortlæseren til chip og magnetstribe er tændt, viser dens statuslampe kortlæserens forbindelsesstatus, og om læseren skal oplades:

Sådan læses statuslampen på kortlæseren til chip og magnetstribe
Blinker konstant Kortlæseren er klar til at oprette forbindelse til en POS-enhed.
Blinker hvert 5. sekund Kortlæseren er i standbytilstand.
Grøn Kortlæseren er opladet.
Gul Kortlæseren oplades.
Rød Kortlæserens batteri er på 10 %, og den skal oplades.
Intet lys Kortlæseren er slukket.

Du kan fortsætte med at foretage salg, når statuslampen bliver rød, men du bør oplade den snart.

Oplad kortlæseren til chip og magnetstribe

Du kan oplade kortlæseren til chip og magnetstribe ved hjælp af det medfølgende USB-kabel. Hvis du vil oplade kortlæseren, skal du slutte det lille USB-forbindelseskomponent til kortlæseren eller dets bund og derefter slutte det større USB-forbindelseskomponent til en mobiloplader eller en computer:

Den lille USB, der sluttes til en kortlæser til chip og magnetstribe fra Shopify

Det tager 1-2 timer at lade kortlæseren til chip og magnetstribe helt op. Når kortlæseren er fuldt opladet, bør batteriet kunne holde til en uges salg (omkring 400 transaktioner med chip eller 700 transaktioner med magnetstribe).

Par og slut kortlæseren til chip og magnetstribe til din POS-enhed

Hvis du vil bruge kortlæseren sammen med Shopify POS, skal du parre og forbinde læseren med din enhed. Når læseren og enheden er parret, opretter læseren automatisk forbindelse til enheden, hver gang den tændes og er inden for rækkevidde.

Hvis du accepterer kreditkort, og din kortlæser ikke er tilsluttet under en betaling, bliver du bedt om at tilslutte den ved at følge vejledningen på Shopify POS-siden.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på > Indstillinger i Shopify POS.

2. Tryk på Konfigurer hardware.

3. Tryk på Kortlæser på siden Konfigurer hardware.

4. Tryk på Chip og magnetstribe på siden Vælg din kortlæser.

5. Tryk på tænd/sluk-knappen på siden af kortlæseren, og slip den igen. Statuslampen begynder at blinke.

6. Tryk på Par kortlæser ud for kortlæseren, når den vises under Tilgængelige kortlæsere.

7. Tryk på Afslut opsætning.

Når parringen er fuldført, skal du vende tilbage til siden Hardware, hvor du kan se, at kortlæseren til chip og magnetstribe er tilsluttet.

Ophæv parring af kortlæseren til chip og magnetstribe med din POS-enhed

Du kan kun bruge kortlæseren til chip og magnetstribe sammen med én enhed ad gangen. Hvis du vil bruge kortlæseren sammen med en anden enhed, skal du først ophæve parringen af den med den aktuelle enhed.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på > Indstillinger i Shopify POS.

2. Tryk på Administrer tilsluttet hardware på siden Hardware.

3. Tryk på navnet på din tilsluttede kortlæser.

4. Tryk på Glem kortlæser.

Opdater softwaren til kortlæseren til chip og magnetstribe

Din kortlæser til chip og magnetstribe kræver muligvis en softwareopdatering. Opdatering af kortlæseren til chip og magnetstribe kan tage op til 15 minutter.

Bemærk: Undlad at lukke appen eller frakoble kortlæseren under opdateringen.

1. Slut din kortlæser og din iPad til deres opladerkabler.

2. Par din kortlæser med din iPad.

3. Tryk på > Settings i Shopify POS.

4. Tryk på Administrer tilsluttet hardware.

5. Vælg din kortlæser.

6. Gå til Opdatering tilgængelig, og tryk på Se detaljer.

7. Tryk på Opdater.

Acceptér betaling med kortlæseren til chip og magnetstribe

Foretag fejlfinding af kortlæseren til chip og magnetstribe

Hvis din kortlæser ikke fungerer, skal du følge disse trin med en testordre for en kviksalgsvare til 1,00 USD (du kan tilbagebetale ordren senere):

1. Tjek, at du opfylder kravene til brug af kortlæseren til chip og magnetstribe.

2. Tjek, at du har en internetforbindelse. Shopify POS skal oprette forbindelse til internettet via Wi-Fi eller din enheds mobildata for at behandle betalinger. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, kan du ikke behandle kortbetalinger.

Du kan stadig modtage kreditkortbetalinger ved hjælp af en ekstern betalingsterminal, hvis du ikke opfylder alle kravene.

3. Tjek, at din enhed har Bluetooth aktiveret, og at kortlæseren vises som tilsluttet i hardwareindstillingerne til Shopify POS. Hvis kortlæseren ikke vises som tilsluttet, kan du prøve at parre kortlæseren med din enhed.

4. Husk at trykke på Kredit på betalingssiden. Betalingsmåden for Ekstern terminal skal kun benyttes, når du bruger en ekstern betalingsterminal i stedet for en Shopify-understøttet kortlæser.

5. Gå til afsnittet Hardware i indstillingerne for Shopify POS, og kontrollér, om din enhed også er parret med kortlæseren til kontaktløs, chip og magnetstribe.

Når begge kortlæsere parres med din enhed, forsøger Shopify POS at bruge kortlæseren til kontaktløs, chip og magnetstribe, fordi den har flest funktioner. Hvis du vil være sikker på, hvilken kortlæser du skal bruge, skal du ophæve parringen med den læser, som du vil have, at Shopify POS skal ignorere.

1. Sørg for at indsætte kortet eller bruge magnetstriben korrekt.

2. Prøv at indtaste kreditkortoplysningerne manuelt. Hvis dette fungerer, er der et problem med kortlæseren.

3. Hvis den manuelle indtastning ikke fungerer, skal du afbryde Shopify POS-appen og derefter slukke for enheden og kortlæseren. Tænd for enheden igen, åbn Shopify POS, og tænd for kortlæseren. Når kortlæserens statuslampe viser, at læseren er tilsluttet, kan du prøve en anden testordre.

Kontakt Shopify Support, hvis din kortlæser stadig ikke virker.