Lokal afhentning af onlineordrer

Du kan give kunderne mulighed for at afhente deres onlineordrer i din detailforretning, uden for butikken eller et andet sted, som du vælger.

Hvis du vil gøre dette, skal du aktivere muligheden for lokal afhentning for alle lokationer, hvor kunder kan afhente deres ordrer.

Leveringsprisen for lokal afhentning er indstillet til Gratis. Dette kan ikke ændres.

Alle afhentninger af ordrer kræver at du eller en medarbejder bekræfter, at alle varer er på lager. Når du har bekræftet alle varer, kan du sende en meddelelse til kunden om, at ordren er klar. Du kan også udskrive en seddel til afhentning, som du vedhæfter ordren.

Når en kunde kommer for at hente sin ordre, skal du ændre ordrestatus i Shopify fra ikke-klargjort til klargjort. Det viser dig og dine medarbejdere, at ordren er blevet afhentet, og at der ikke skal gøres noget yderligere.

Du kan tilføje instruktioner til afhentning af levering ved at administrere præferencerne for dine afhentningslokationer. Du kan f.eks. bruge afhentning for at tilbyde afhentning på fortovet. Når en kunde har afgivet en ordre online og ankommer til din butik, kan du få vedkommende til at ringe til dig og så komme ud med vedkommendes ordre til ham eller hende.

Berettigelse

Hvis din butik har flere lokationer, skal du have aktiveret levering med flere oprindelser for at kunne bruge muligheden for afhentning.

Hvis du har spørgsmål vedrørende krav til berettigelse, skal du kontakte Shopify Support.

Betalingsoplevelse

Så snart du har aktiveret funktionen for lokal afhentning, har dine kunder mulighed for at vælge mellem Forsendelse og Afhentning i sektionen Leveringsmetode ved kassen. På fanen Afhentning har de mulighed for at vælge den lokation, hvor de vil hente deres ordre.

En kunde kan ikke vælge at få tilsendt nogle varer og afhente andre varer, hvis de er samlet i samme ordre. Kunden skal i stedet afgive to separate ordrer. Hvis du benytter dig af et tema der understøtter afhentningsmulighed, kan kunden se om produktet er tilgængeligt for afhentning, før de tilføjer det til deres indkøbsvogn.

Før du opsætter lokal afhentning

Du skal færdiggøre følgende, før du kan tilbyde dine kunder lokal afhentning:

Opsæt muligheden for lokal afhentning

Du skal opsætte muligheden for lokal afhentning for alle de lokationer, hvor kunder kan afhente deres ordrer.

Opsætning omfatter aktiveringen af lokal afhentning, valg af det forventede afhentningstidspunkt, som kunden ser under betalingen, og angivelse af eventuelle leveringsinstruktioner i meddelelsen Ordren er klar til afhentning.

Administrer præferencer for en lokal afhentningslokation

Alle lokationer med lokal afhentning indeholder følgende indstillinger:

• aktivering eller deaktivering af lokal afhentning.
  • Angivelse af eventuelle instruktioner eller oplysninger, der er relateret til afhentning, såsom åbningstider eller en påmindelse til kunden om at medbringe en kopi af sin ordrebekræftelse. Disse oplysninger er inkluderet i den meddelelse, du sender, når du klargør en ordre til afhentning.
  • Valg af det forventede afhentningstidspunkt, der vises, når kunder går til betaling. Du kan f.eks. vælge Normalt klar inden for 2 timer.

Lokationer, der kun klargør afhentningsordrer

Du kan opsætte en lokation til kun at klargøre afhentningsordrer. Det betyder, at en lokation ikke vil klargøre nogen ordrer, der kræver levering.

Overvejelser

Inden du opsætter en lokation, der kun skal klargøre afhentningsordrer, skal du overveje følgende:

• Hvis en kunde forsøger at vælge en leveringsmetode ved betaling af et produkt, der kun er tilgængeligt på en lokation, der kun klargør afhentningsordrer, modtager kunden en fejlmeddelelse om, at produktet ikke kan leveres.
  • Produkter, der kræver levering, og produkter, der kun kan afhentes, kan ikke være i den samme indkøbskurv. Hvis en kunde forsøger at betale med begge typer produkter i kurven, vises der en fejlmeddelelse om, at produkterne ikke er på lager. Kunderne skal gennemføre to forskellige transaktioner, en med de produkter, der kan leveres, og en anden med de produkter, der kun kan afhentes.

Opsæt en lokation, der kun skal klargøre afhentningsordrer

1. Gå til Indstillinger > Lokationer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Tilføj lokation.
  3. Tilføj oplysninger for lokationen, sørg for, at Klargør onlineordrer fra denne lokation er aktiveret, og klik derefter på Gem.
  4. Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering.
  5. Gør følgende for hver leveringszone i hver leveringsprofil:
    1. Klik på Administrer ud for leveringsprofilen.
    2. I afsnittet Forsendelsesoprindelser klikker du på Vis detaljer.
    3. Klik på Administrer ud for den lokation, du har oprettet.
    4. Vælg valgmuligheden Fjern priser, klik på Udført, og klik derefter på Gem.

Når du har opsat din lokation, vil du muligvis ændre, hvilke produkter der er tilgængelige på hver enkelt lokation.

Vis tilgængelighed for afhentning for dine kunder

Nogle temaer giver dig mulighed for at vise dine kunder, om et produkt er tilgængeligt for lokal afhentning. Afsnittet med tilgængelighed for afhentning vises på hver enkelt produktside, hvor produktets tilgængelig og den forventede tidsramme for afhentning også vises.

Når du har aktiveret lokal afhentning, kan dine kunder se, om produktet er tilgængeligt for afhentning i én eller flere af dine lokationer for lokal afhentning. Dette fremgår af produktsiden. Disse oplysninger vises kun for de produkter, der er på lager på mindst én afhentningslokation, og som har markeret Dette er et fysisk produkt i afsnittet Levering under produktvariantens oplysninger.

1. Gå til Produkter i din Shopify-administrator.

2. Vælg et produkt.

3. Vælg en variant under Varianter.

4. Markér Dette er et fysisk produkt under Levering.

5. Klik på Gem.

Hvis du kun har aktiveret lokal afhentning for én lokation, vises lokationen og tilgængeligheden for afhentning for denne lokation. Dine kunder kan klikke på Se butiksoplysninger for at få mere at vide om afhentningslokationen.

Hvis du har aktiveret lokal afhentning for mere end én lokation, viser afsnittet med tilgængelighed for afhentning lokationen og tilgængeligheden for afhentning i én af dine butikker. Dine kunder kan klikke på Kontrollér tilgængelighed i andre butikker for at se produktets tilgængelighed for alle dine lokationer, der har aktiveret lokal afhentning.

Denne funktion er i øjeblikket tilgængelig i Dawn og flere betalte temaer i Shopifys temabutik.

Tilpas mailbeskeder for lokal afhentning

Der sendes automatisk mails til kunder omkring status på deres ordrer, som en del af lokal afhentning.

Du kan tilpasse standardteksten for alle notifikationer.

Der sendes følgende notifikationer til kunder, der vælger at afhente deres ordrer:

• Ordrebekræftelse
  • Ordren er klar til afhentning
  • Ordren er afhentet

Tilpas meddelelsen med Ordrebekræftelse

For mailskabelonen Ordrebekræftelsekan du tilføje indhold, som er relateret til afhentning, ved at indlejre det i følgende Liquid-variabel: {% if order.pickup_in_store? %}

Klik på Tilbage til standard, hvis du har brug for at nulstille en skabelon til standardindstillingerne.

Trin:

Tilpas meddelelsen om, at ordren er klar til afhentning

Du kan tilpasse indholdet i meddelelsen om, at Ordren er klar til afhentning for alle lokationer.

Tilpas meddelelsen om, at ordren er afhentet

Klik på Tilbage til standard, hvis du har brug for at nulstille en skabelon til standardindstillingerne.

Trin:

Tilføj feltet for lokal afhentning på startskærmen

Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig for shopejere, der bruger Shopify POS Pro.

Hvis du tilføjer feltet for lokal afhentning på din startskærm, kan du hurtigt finde alle ordre, der skal klargøres til afhentning eller markeres som afhentet.

Når du har tilføjet feltet, viser det antallet af ordrer, som du skal klargøre til afhentning. Du kan trykke på feltet Lokal afhentning for at se de ordrer, som kræver din opmærksomhed.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Tilføj feltstartskærmen i Shopify POS-appen.

2. Gå til Klargøring > Se afhentningsordrer.

3. Tryk på Tilføj.

4. Tryk Udførtstartskærmen.

Aktivér meddelelser om lokal afhentning

Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig for shopejere, der bruger Shopify POS Pro.

Du kan aktivere eller deaktivere pushmeddelelser fra Shopify POS på din enhed for at få besked, når du modtager en ny ordre med lokal afhentning. Når notifikationer er aktiveret, kan du trykke på notifikationen for at starte workflowet for afhentningen.

Trin

1. Tryk på > Indstillinger > Notifikationer i Shopify POS.

2. Tryk på til/fra-knappen for at aktivere eller deaktivere notifikationer.

Klargør en ordre til afhentning

Når en kunde har valgt at afhente sin ordre og gennemført sit køb, skal du eller en medarbejder lægge ordrevarerne til side og give kunden besked om, at hans eller hendes ordre er klar til afhentning.

Du kan opsætte en mailbesked, der giver dig besked, når en kunde har afgivet en ordre.

Markér en ordre som afhentet

Når en kunde har afhentet sin ordre, skal du ændre ordrens status til Klargjort.

Det er også en god praksis at bekræfte ordrenummeret og kundens navn, når han eller hun kommer for at afhente sin ordre. Hvis du har udskrevet ordrens seddel til afhentning, kan du scanne QR-koden for at finde ordren.