Sådan refunderer du til et gavekort i Shopify POS

Hvis en kunde har foretaget et køb via et gavekort og ønsker at returnere varen mod en refusion, kan du foretage refusionen til det samme gavekort, hvor saldoen automatisk opdateres.

Refunder en ordre til et gavekort med Shopify POS

Sådan refunderer du en ordre, der blev betalt med et gavekort:

1. På siden Ordrer i Shopify POS skal du trykke på den ordre, der blev betalt med et gavekort.

2. Tryk på Returnering.

3. Brug + og - ud for hvert produkt til at angive det antal, du vil refundere.

4. Hvis ordren viser, at kunden betalte for levering, skal du trykke på Tilføj for at medtage leveringsomkostningerne i det refunderede beløb.

5. Bekræft, at kundeoplysningerne er korrekte. Du kan sende et gavekort på det refunderede beløb via mail til enten den oprindelige kunde eller til en anden kunde. Du kan også fjerne kunden fra ordren og refundere til et fysisk kort. Tryk på Rediger for at foretage ændringer.

1. Valgfrit: Angiv en årsag til refusionen.

2. Tryk på Refunder.

3. Når refusionen er gennemført, skal du trykke på Udført for at vende tilbage til siden med ordreoplysninger.

Refunder til et gavekort med optankning med Shopify POS

Når du bruger Shopify Payments, kan du optanke et eksisterende fysisk eller digitalt gavekort på kundens profil. Du kan udstede en refusion til et eksisterende gavekort på to forskellige måder:

1. Returneringsoversigt
  2. Ombytningsoversigt

Refunder fra Returneringsoversigt

Trin:

1. Tryk på Refusion til gavekort under Returneringsoversigt.
  2. Tryk på Eksisterende gavekort.
  3. Scan stregkoden på kundens eksisterende gavekort.

• Du kan finde stregkoden på fysiske gavekort på kortets bagside.
    • Du kan finde stregkoden på digitale gavekort i mailen med det oprindelige gavekort.
  4. Vælg kvitteringsmulighed.

5. Tryk på Udført.

Refunder fra Ombytningsoversigt

Trin:

1. Tryk på Refusion til gavekort under Ombytningsoversigt.
  2. Tryk på Eksisterende gavekort.
  3. Scan stregkoden på kundens eksisterende gavekort.

• Du kan finde stregkoden på fysiske gavekort på kortets bagside.
    • Du kan finde stregkoden på digitale gavekort i mailen med det oprindelige gavekort.
  4. Vælg kvitteringsmulighed.

5. Tryk på Udført.

Hvilke betalingstyper er kvalificeret til refusion til et eksisterende gavekort?

Det er kun transaktioner, som behandles med Shopify Payments, der er kvalificeret til refusion som optankning på et eksisterende gavekort.

Refusion til gavekort for en anden kunde

Hvis den kunde, der returnerer varen, ikke er den oprindelige kunde, kan du sende gavekortet til en anden mailadresse end den, der blev brugt til den oprindelige transaktion.

1. Åbn siden Ordrer i Shopify POS, og tryk på den ordre med varer, der skal returneres.

2. Tryk på Returnering.

3. Brug + og - for hvert produkt for at angive det antal, du vil refundere.

4. Slå Returner saldo til gavekort til/fra under Oversigt over returnering for at aktivere.

5. Swipe til venstre på kundens oplysninger, tryk på Fjern, og tryk derefter på Fjern igen for at bekræfte.

6. Tryk på Tilføj kunde i afsnittet Kunde for at føje en ny eller eksisterende kundeprofil til gavekortet.

7. Valgfrit: Angiv en årsag til refusionen.

8. Tryk på Refunder.

9. Når refusionen er gennemført, skal du trykke på Udført for at vende tilbage til siden med ordreoplysninger.

Den oprindelige ordre er stadig knyttet til den oprindelige kunde, men du kan se returneringen under Ordrehistorik > Ombytning. Du kan se oplysningerne om det nye gavekort ved at trykke på Se ordre #xxxx i afsnittet Nye varer for at se gavekortet og den nyligt tilføjede kunde. Du kan sende kvitteringer igen herfra, hvis det er nødvendigt.