Opkrævning af drikkepenge med Shopify POS

Kunderne kan bruge drikkepenge til at give udtryk for deres påskønnelse af din gode service. Dine kunder kan føje drikkepenge til enhver ordre, der er behandlet personligt i Shopify POS. Drikkepenge kan i øjeblikket kun bruges i forbindelse med kreditkortbetalinger, der behandles via en understøttet kortlæser.

Understøttede kortlæsere

Du kan i Shopify POS indsamle drikkepenge, når følgende understøttede kortlæsere bruges:

Aktivér drikkepenge i Shopify POS

Når drikkepenge aktiveres, føjes dialogboksen til drikkepenge til betalingsvisningen i Shopify POS, hvis der er valgt betaling med kreditkort. Du kan indtaste op til tre forudindstillede beløb for drikkepenge og aktivere tilpassede drikkepenge, så dine kunder kan angive de beløb, de ønsker at give i drikkepenge.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Butik > Tips i Shopify-POS.

2. Markér Aktivér drikkepenge.

3. Indtast procentværdier for hver af de tre forudindstillede procenter for drikkepenge.

4. Valgfrit: Deaktiver Tilpassede drikkepenge, hvis du ikke vil tillade tilpassede drikkepengebeløb.

5. Valgfrit: Aktivér Mindste drikkepengebeløb.

Mindste drikkepengebeløb

Aktivér mindste drikkepengebeløb for at erstatte de forudindstillede procenter for drikkepenge med angivne dollarværdier, når en transaktion er under et angivet beløb. Hvis du for eksempel angiver et minimumsbeløb for drikkepenge på $ 10, kan du erstatte dine forudindstillede procenter for drikkepenge på 15 %, 18 % og 20 % med angivne dollarbeløb på $ 1, $ 2 og $ 3 for transaktioner under $10.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Butik > Tips i Shopify-POS.

2. Tjek Mindste drikkepengebeløb.

3. Indtast minimumsbeløbet for drikkepenge i Transaktionsgrænse.

4. Indtast en dollarværdi for hver af de tre forudindstillede beløb for drikkepenge.

Indsaml drikkepenge

Hvis drikkepenge er blevet aktiveret, vises dialogboksen til drikkepenge ved betaling, når der er valgt kreditbetaling. Kunderne kan vælge én af flere valgmuligheder for drikkepenge:

• en forudindstillet procent for drikkepenge
  • et tilpasset beløb i drikkepenge (hvis tilpassede drikkepenge er aktiveret)
  • ingen drikkepenge

Bemærk: Drikkepenge er i øjeblikket kun tilgængelige for kreditkortbetalinger, der er behandlet med en understøttet kortlæser.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Debitering i visningen af indkøbskurven i Shopify POS.

2. Tryk på Kredit på dialogboksen vælg betaling.

3. Tryk på Start kundekasse, og giv kunden mulighed for at vælge beløb for drikkepenge.

Tilbagebetal drikkepenge

Du kan tilbagebetale drikkepenge uden at tilbagebetale hele ordren.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Ordrer i Shopify POS.

2. Tryk på ordren med de drikkepenge, du vil betale tilbage.

3. Tryk på Refunder produkter.

4. I tilbagebetalingsvisningen skal du trykke på + ud for Drikkepenge for at øge tilbagebetalingsantallet til 1.

5. Valgfri: Angiv en årsag til tilbagebetalingen.

6. Tryk på Tilbagebetal.

7. Valgfrit: Send en kvittering til kunden via e-mail eller sms.

Rapporter over drikkepenge

Du kan se de drikkepenge, der er givet til hver medarbejder, i rapporten Salg pr. medarbejder, og drikkepenge, der er givet i alt, i rapporten Finans.

Du kan se drikkepenge til de enkelte medarbejdere i rapporten Salg pr. medarbejder.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Analyse > Rapporter i din Shopify-administrator.

2. Klik på Vis alle i afsnittet Salg.

3. Klik på Salg pr. medarbejder.

4. Klik på Rediger kolonner, og aktivér derefter Drikkepenge.

Sådan får du vist totalen for de drikkepenge, der er givet, i rapporten Finans:

1. Gå til Analyse > Rapporter i din Shopify-administrator.

2. Klik på Vis alle i afsnittet Finans.

3. Klik på Drikkepenge.