Om Amazon-salgskanalen

Amazon-salgskanalen introducerer dig for nogle begreber, som kan være forskellige fra det, du er vant til at se i Shopify. Hvis du ikke har brugt Amazon før, kan det være en god idé at starte med at lære nogle af udtrykkene i ordlisten at kende.

Det er også vigtigt at forstå og overholde Amazons salgspolitikker og adfærdskodeks. Amazon kan suspendere din Sælgerkonto, hvis du ikke overholder kravene.

Alle produktvarianter, der vises på Amazon, har sin egen produktoplysningsside, som i Shopify kaldes for et opslag. Amazon-sælgere opretter tilbud i et opslag for et bestemt produkt og konkurrerer med andre sælgere om salg via prissætning og andre muligheder. Kunder på Amazon kan vælge mellem tilbud, der passer til deres behov.

Du skal have en Professional Seller Account i Amazon Seller Central, hvis du vil bruge Amazon-salgskanalen. Amazon opkræver en månedlig abonnementssats og gebyrer pr. vare for dine salg. Kontakt Amazon Support, hvis du har spørgsmål om salgsgebyrer.

Sådan bliver du godkendt til at sælge i en kategori

Du skal muligvis godkendes til at sælge i den kategori, der passer til dine produkter. Du skal oprette opslag via Amazon-salgskanalen til produkter i disse kategorier:

• Tøj, sko og smykker
  • Kunst, håndværk og syning
  • Bolig og køkken
  • Terrasse, græsplæne og have
  • Sport og udendørsaktiviteter
  • Sundhed og husholdning
  • Legetøj og spil
  • Skønhed
  • Elektronik.

Bemærk: Opslag i elektronikkategorien på Amazon understøtter ikke varianter. Hvis du føjer en variant til et opslag i elektronikkategorien via Amazon-salgskanalen, oprettes der et særskilt opslag.

Du kan stadig oprette nye opslag for produkter i andre kategorier direkte i Amazon Seller Central og derefter knytte dem til Shopify.

Sådan administrerer du Amazon-salg i Shopify

Når du bruger Amazon-salgskanalen, fuldfører du nogle opgaver i din Shopify-administrator og andre i Amazon Seller Central. Når du har konfigureret Amazon-salgskanalen, kan du finde en nyttig tjekliste på siden Konto i din Shopify-administrator for opgaver, som du skal fuldføre i Amazon Seller Central.

Opgaver, der skal fuldføres i Shopify

Opgaver, der skal fuldføres i Amazon Seller Central

• Konfigurer leveringspriser
  • Registrer dit brand
  • Anmod om godkendelse til at sælge i produktkategorier
  • Opret en bankkonto til betalinger
  • Administrer indstillinger for e-mails fra Amazon<
  • Angiv skatteprocenter

Ordliste

Ordliste over vilkår i forbindelse med salg på Amazon
Vilkår Definition
Amazon Seller Central Kontoen, du bruger til salg på Amazon. Du skal have en Professional Seller Account i Amazon Seller Central, hvis du vil bruge Amazon-salgskanalen i Shopify.
ASIN Amazon Standard Information Number – Amazons standardindentifikationsnummer. Alle produktvarianter, der vises på Amazon.com, har et entydigt ASIN. Du kan kun oprette opslag i Shopify for produktvarianter, der allerede har et ASIN i Amazon-kataloget. Hvis du opretter et nyt produktopslag i Amazon Seller Central, får det tildelt et nyt ASIN i henhold til Amazons politik for oprettelse af ASIN.
Ejer af brand Hvis du fremstiller eller brander dine egne produkter, kan du registrere dit brand ved hjælp af Amazon Brand Registry på din Amazon Seller Central-konto. Der er større sandsynlighed for, at dine opslag bliver præsenteret i Buy Box på Amazon, når du har registreret dit brand.
Buy Box Den mest synlige del af et produktopslag på Amazon. Størstedelen af alt salg på Amazon går via Buy Box. Du kan øge dine chancer for at opnå succes med Buy Box, hvis du følger Amazons retningslinjer for priser, tilgængelighed, behandling og kundeservice.
Tilbud Et tilbud henviser til salg af en vare i et eksisterende produktopslag til en bestemt pris. Du kan oprette tilbud via Amazon-salgskanalen i din Shopify-administrator. Nogle produktopslag indeholder tilbud fra flere sælgere, og det bedste tilbud vises i Buy Box.
Produktopslag Alle produkter, der vises på Amazon.com, har sit eget produktopslag (også omtalt som "siden med produktoplysninger"). Når du har oprettet et opslag på din Amazon Seller Central-konto, kan du oprette opslag for at sælge produktet via Amazon-salgskanalen i din Shopify-administrator.