Lynsalg

Lynsalg kan være en rigtig god mulighed for at sælge et stort antal produkter inden for et kort tidsrum, men det kan kræve lidt forberedelse, hvis du forventer en stor stigning i antallet af betalinger. I de fleste tilfælde anbefales det kun, at du foretager særlige forberedelser, hvis du laver et udsalg og forventer, at tusindvis af kunder vil foretage en betaling inden for få minutter.

Eksempel: Shandi har normalt 10.000 besøgende og 100 ordrer pr. dag. De kører et lynsalg og forventer 50.000 besøgende og 1.000 ordrer i en periode på 24 timer. Kampagnen kræver ikke nogen særlig forberedelse. Senere optræder Shadis virksomhed på en større tv-kanal, og de opretter et lynsalg for at kunne udnytte deres tv-eksponering. De forventer en væsentlig stigning i efterspørgslen på produkter, hvor tusindvis af kunder kæmper om lagerbeholdningen, som meldes udsolgt inden for få minutter, hver gang den bliver genopfyldt. Dette er en væsentlig stigning, og det kræver en vis forberedelse at sikre, at lynsalget forløber uden problemer.

Tænk fremad

Du bør starte hurtigst muligt, hvis du afgør, at dit lynsalg vil generere så mange ordrer, at du skal forberede dig på forhånd. Om nødvendigt kan du starte dine forberedelser uger i forvejen for at sikre, at du har nok tid.

Forbered forhåndsvisning af produkter

Hvis du vil lave en forhåndsvisning af de produkter, du tilbyder i lynsalget, skal du oprette unikke produkter til forhåndsvisninger, som er adskilt fra dem, du faktisk udbyder til salg, når begivenheden finder sted. Når du udgiver produkter i din webshop med tilgængelig lagerbeholdning, kan kunderne fuldføre betalingsprocessen med disse produkter. Visse ændringer af temaet kan ganske vist skjule Læg i indkøbskurv-handlinger, men du bør ikke forlade sig på, at dette vil afholde kunderne fra at købe.

Gennemgå dine produktoplysninger for internationalt salg

Hvis du sælger internationalt og opkræver told og importskatter, kan du overveje at deaktivere opkrævningen af told og importskatter, indtil salget er gennemført. Hvis du beslutter dig for at opkræve told og importskatter under salget, skal du gennemgå dine salgsprodukter for at sikre dig, at de indeholder følgende oplysninger:

Hvis du sikrer dig, at disse felter er udfyldt for dine produkter, kan det hjælpe med at anslå omkostningerne til told og importskatter. Hvis dine produkter ikke har en HS-kode eller en produkttype, beregnes der ikke told og importskatter for dette produkt.

Opret en brandet adgangskodeside

Hvis et teknisk problem hos en tredjepart påvirker din mulighed for at betjene dine kunder, er den bedste løsning at låse dit butikslayout, så problemet ikke bliver værre. Hvis du aktiverer din adgangskodeside, kan nye besøgende ikke gå til betalingsprocessen i din butik, men kunder, der allerede er i gang med at betale, kan gennemføre deres køb. Hvis du låser dit butikslayout, får du mulighed for at foretage ændringer og løse problemet i baggrunden samt forsikre dine brugere om, at du arbejder på at løse problemet og genoptage salget.

Opret et tema med kollektioner og produktsider, der specifikt vedrører eventet

Opret en kollektion, der specifikt vedrører dine udsalgsvarer og om muligt et tema, der fremhæver og forenkler dine produktsider. Det resulterer i hurtigere betalingsoplevelser for dine kunder, hvis du viser strømlinede kollektioner og produktsider under eventet. Du bør særligt overveje at deaktivere følgende:

• Menuer til filtrering af kollektioner
  • Anbefalede produkter
  • Feeds på sociale netværk
  • Diasshow eller karruselvisninger
  • Pop op-vinduer eller funktioner til mersalg

Deaktivering af klargøringslokationer

Hvis du har mere end én aktiv klargøringslokation, skal du deaktivere alle lokationer, bortset fra den, som lageret er knyttet til med hensyn til salget.Når du har mere end én aktiv lagerlokation under et lynudsalg, kan det få din webshop til at reagere langsomt eller oprette fejl, der forhindrer dine kunder i at fuldføre betalingsprocessen.

Registrer betalinger manuelt

Hvis du registrerer betalinger automatisk, bør du overveje at ændre dine indstillinger til registrer betaling manuelt under dit udsalg. Hvis du registrerer betalinger manuelt, kan du undgå potentielle høje kreditkortgebyrer ved eventuelt oversalg eller eventuelle annullerede ordrer. Det giver dig også mulighed for at gennemgå og bekræfte, at ordrerne er ægte, før betalingen er gennemført og klargøringsprocessen starter.

Slå loginmetoden til nye kundekonti fra

Der findes to versioner af kundekonti: klassiske og nye kundekonti. På klassiske kundekonti kan kunderne logge ind med en mailadresse og en adgangskode. På nye kundekonto kan kunderne logge ind med en sekscifret bekræftelseskode til engangsbrug, der sendes til deres mailadresse. Når du kører et udsalg, kan din butik bruge loginmetoden til klassiske kundekonti, men du kan ikke bruge loginmetoden til nye kundekonti. Du kan skjule de nye kundekontis login under et lynsalg. Shopify vil stadig knytte ordrer til kunder under betalingsprocessen, selvom kunden ikke er logget ind på sin kundekonto.

Gennemgå tredjepartsfunktioner

I forbindelse med større lynsalg skal du sørge for, at dine tredjepartsintegrationer kan håndtere den øgede trafik i din butik.

Apps

Hvis du benytter tredjepartsapps som en del af din betalingsproces, bør du kontakte udviklerne og give dem et estimat af mængden af ordrer, du forventer, og varigheden af dit udsalg. De kan fortælle dig, hvad deres app kan håndtere. Hvis de ikke er sikre på, at appen vil kunne understøtte dit forventede antal betalinger, skal du overveje at deaktivere appen under salget.

Leveringsapps

Leveringsapps giver som regel dårlige resultater under et event med meget stort volumen. Da betalinger ikke kan gennemføres, hvis leveringspriserne ikke vises, kan du overveje at deaktivere leveringsapps og leveringspriser, der beregnes af fragtfirmaer, under dit udsalg. Du kan i stedet opsætte tilpassede, faste beløb direkte i din Shopify-administrator. Hvis du f.eks. har installeret en leveringsapp i din Shopify-administrator, som leverer beregnede leveringspriser til dine kunder, kan du overveje at deaktivere appen og bruge dine egne tilpassede faste priser i stedet for. Hvis du bruger dine egne tilpassede faste prisesr, får dine kunder mulighed for at gennemføre betalingsprocessen uden at skulle vente på beregning af leveringspriserne.

Bemærk: Hvis du bruger Shopify Shipping, skal du sikre dig, at du har deaktiveret dine egne konti hos fragtfirmaer og bruger Shopifys fragtfirma i stedet.

Tilpassede apps

Hvis du har installeret tilpassede apps i din butik, skal du gennemgå dem for at sikre dig, at de er så effektive som muligt, og at API'ens standardtakster er passende. Hvis du ikke er sikker på, om en app kan håndtere den forventede volumen, kan du overveje at deaktivere den under begivenheden. Få mere at vide i vores vejledning i at maksimere din brug af Shopify API'en.

Betalingsudbydere

Hvis du ikke bruger Shopify Payments, skal du kontakte din betalingsudbyder for at sikre dig, at denne kan understøtte dit forventede antal salg. Det er en god idé at opsætte en ekstra betalingsudbyder, i tilfælde hvor din primære udbyder ikke kan holde trit med dine ordrer. Sørg for at få testet dine udbydere på forhånd for at sikre, at dine kunder ikke oplever problemer, når de skal betale.

Eksterne betalingsudbydere

En ekstern betalingsudbyder er en tjeneste, som dirigerer kunderne til at gennemføre deres betaling uden for Shopify, og som har betalingsmuligheder, der tillader betaling på et senere tidspunkt eller delvise betalinger. Disse betalingsmuligheder kan medføre oversalg af varer på grund af den tid, det tager at overføre betalingen til en tredjepartstjeneste og tilbage igen med oplysninger om gennemført betaling. Hvis du tilbyder en betalingsmulighed som disse, bør du overveje at deaktivere den under dit udsalg.