Sådan uploader og administrerer du dine filer

Du kan uploade, administrere og slette filer fra siden Filer i din Shopify-administrator.

Filer på siden Filer kan omfatte:

• billeder og videoer, der bruges i dit tema, i dine blogopslag og på dine sider
  • billeder og videoer, der bruges til dine produkter og kollektioner
  • filer og videoer, som du vil give dine kunder mulighed for at downloade
  • billeder og filer, der er knyttet til metafelter

Du kan også uploade filer, når du redigerer dit tema, når du opretter metafelter, eller når du redigerer temaindhold, en side, et blogopslag, en produktbeskrivelse eller en kollektionsbeskrivelse ved hjælp af din RTF-editor. De filer, du uploader, vises på siden Filer.

Gå til Indhold > Filer for at åbne siden Filer.

Filkrav

Du kan uploade filer på siden Filer i din Shopify-administrator. Filerne skal opfylde følgende krav:

Krav for billedfiler

Filkrav for billeder
Attribut Krav
Filstørrelse Højst 20 MB (megabyte)
Opløsning Højst 25 MP (megapixels)
Højde-bredde-forhold Mellem 100:1 og 1:100
Filformater JPEG, PNG, WEBP, HEIC og GIF

Krav for videofiler

Filkrav for videoer
Attribut Krav
Filstørrelse Højst 1 GB (gigabyte)
Opløsning Maksimal opløsning på 4K
Videolængde Maksimal videolængde på 10 minutter
Filformater MOV og MP4

Krav til generiske filer

Generiske filer kan være enhver anden fil end HTML og er beregnet til, at de skal downloades af kunden.

Filkrav for generiske filer
Attribut Krav
Filstørrelse Højst 20 MB
Filformater Alle filtyper bortset fra HTML

Krav til filformater

Du kan uploade alle andre filformater end HTML, hvis du har et betalt abonnement.

Hvis du har et prøveabonnement, kan du kun uploade følgende filformater:

• JS
  • CSS
  • GIF
  • JPEG
  • PNG
  • JSON
  • CSV
  • PDF
  • WebP
  • HEIC

Du skal også bekræfte din mailadresse, før du kan uploade PDF-filer.

Hvis du har et prøveabonnement, og du vil uploade andre filformater, kan du se og opdatere dit abonnement.

De forskellige dele af din butik, som f.eks. dit tema, dine sider og dine blogs, understøtter kun bestemte filformater. Få mere at vide om understøttede filformater i følgende ressourcer:

Upload en fil på siden Filer

Du kan uploade filer til Shopify på siden Filer.Du kan derefter bruge de uploadede filer på tværs af din Shopify-administrator, herunder som brandbilleder, produktmedier og metaobjekter.

Fremgangsmåde:

Søg og filtrer fillisten

Du kan filtrere fillisten. Du kan også søge efter en fil på siden Filer eller i Filvælgeren.

Du kan filtrere dine filer på følgende måder:

• Søg efter filattributter, herunder filnavne og -typer, ved hjælp af linjen søgelinjen
  • Filtrer efter størrelse ved hjælp af rullemenuen Filstørrelse
  • Filtrer efter type ved hjælp af rullemenuen Filtype
  • Filtrer efter filreference ved hjælp af rullemenuen Bruges i

Fremgangsmåde:

Gem filtervisning

Hvis du regelmæssigt udfører de samme søgninger eller filtrerer efter de samme termer, kan du gemme dine filtre som visninger, så du nemmere kan tilgå dem. Dine gemte visninger tilføjes som faner øverst på siden Filer. Du kan klikke på fanen for at filtrere filerne ved hjælp af parametrene for dine gemte filtre.

Fremgangsmåde:

Skift sorteringsrækkefølge for fillisten

Som standard vises filerne fra nyeste til ældste baseret på den dato, hvor de blev uploadet.

Hvis du vil ændre sorteringsrækkefølgen, kan du sortere dine filer efter dato for tilføjelse, efter størrelse eller i alfabetisk rækkefølge efter filnavn.

Fremgangsmåde:

Giv mulighed for at downloade filer

Hvis du vil give dine besøgende mulighed for at downloade en fil, kan du uploade den ved hjælp af siden Filer og derefter tilføje et link til den i indholdet på en side eller i navigationen på din webshop. Du kan kopiere et link til filen til din udklipsholder ved at klikke på knappen Link ud for filen.

Originale downloads af medier

Shopifys tjeneste Imagery administrerer dine billeder og videoer for at sikre, at de bedst mulige formater vises de rette steder i din webshop.

Du kan downloade den originale, ikke-optimerede fil til din enhed ved hjælp af knappen Download i vinduet Forhåndsvisning og redigering.

Fremgangsmåde:

Redigering af filer

Du kan se en forhåndsvisning af og redigere filer ved at klikke på filens miniaturebillede på siden Filer. Redigeringer, du foretager på siden Filer, gælder for alle steder, hvor filen bruges i din butik.

Gennemgå følgende tabel for at få mere at vide om, hvordan du redigerer dine filer:

Filhandlinger
Handling Beskrivelse
Omdøb en fil Opdater navnet på din fil ved at ændre webadressen for din fil. Når du ændrer din fils webadresse, fungerer den tidligere webadresse for denne fil ikke længere.
Erstat en fil Erstat en eksisterende fil med en ny fil, og behold samme filnavn og webadresse. Du kan kun erstatte en fil med det samme filformat, som f.eks. erstatte en JPG-fil med en anden JPG-fil.
Tilføj alternativ tekst Tilføj en kort beskrivelse af billedet eller videoen for svag synshæmmede eller forbindelser med lav båndbredde.
Tilføj et fokuspunkt på et billede Vælg den vigtigste del af billedet for at hjælpe temaer med at beskære billedet mere intelligent.
Opdater et videocoverbillede Opdater det videocoverbillede, der fungerer som et forhåndsvisningsbillede til din video.

Hvis du vil foretage andre typer redigeringer, kan du downloade filen, lave ændringerne i et redigeringsprogram efter eget valg og derefter uploade den igen til siden Filer.

Slet en fil

Du kan slette én eller flere filer på siden Filer. Få mere at vide om massehandlinger.