Upload af filer til dit website

Du kan uploade, administrere og slette filer fra siden Filer i Shopify.

Der er fem grunde til, at du eventuelt uploader filer til Shopify:

• Du vil føje et billede til indholdet af en webside, et blogopslag, en produktside eller en kollektionsside.

• Du vil tilføje et billede eller logo for at tilpasse dit tema.

• Du vil stille en fil til rådighed, som kunderne kan downloade.

Det er i de fleste tilfælde nemmest at uploade filer direkte, når du føjer indhold til en webside, et blogopslag, en produktside eller en kollektionsside. Du kan også uploade billeder direkte, når du tilpasser dit tema.

Når du har uploadet et billede, kan du kopiere dets webadresse fra siden Filer. Hvis du vil stille filen til rådighed til download, skal du uploade den på siden Filer i Shopify og derefter føje et link til den i en sides indhold eller i navigationen til din webshop.

Filkrav og -typer

Shopify accepterer filtyperne .jpg, .png og .gif for billeder og alle større videofiltyper som f.eks. .mp4 og .mov. Hvis du uploader .svg-billedfiler, konverteres disse til .png. Den bedste filtype til produktbilleder, sider og blogopslag er .jpg. Den bedste filtype til logoer, kanter og trimninger er .png.

Du kan ikke uploade videofiler, når du har et prøvemedlemskab.

Hver enkelt fil skal være mindre end 20 MB for at kunne uploades til Shopify.

Upload en fil på siden Filer

Du kan uploade filer til Shopify på siden Filer.

Hvis du vil stille en fil til rådighed, så kunder kan downloade den, skal du først uploade filen til siden Filer i Shopify og derefter føje et link til den i sidens indhold eller i navigationen til webshoppen.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Upload filer.

2. Vælg en eller flere filer, der skal uploades. Klik på Åbn.

Bemærk: Du behøver ikke at uploade en fil til rodmappen på dit website. Hvis du vil bekræfte dit website over for en tredjepartstjeneste som f.eks. Google Søgekonsol, kan du bruge metakodemetoden i stedet.

Upload en billedfil til indholdet i din webshop

Når du uploader et billede ved hjælp af RTF-editoren, vises det i sideindholdet til en produkt- eller kollektionsbeskrivelse, webside eller blogopslag. Du kan f.eks. uploade et logo for en bestemt leverandør til en produktbeskrivelse. Når du uploader et billede ved hjælp af RTF-editoren, kan du administrere det på siden Filer i Shopify.

Du kan også tilføje et produktbillede eller en billedfil, du allerede har uploadet, til sideindholdet.

Fremgangsmåde:

1. Klik i din Shopify-administrator på produktet, kollektionen, websiden eller blogopslaget, hvor du vil tilføje et billede.

2. I RTF-editoren skal du placere markøren på et sted i indholdet, hvor du vil have vist billedet.

3. Klik på Indsæt billede:

Shopify - billede af filupload

4. Klik på Upload fil.

5. Vælg dit billede, og vælg derefter billedstørrelse.

6. Valgfrit: Tilføj billede Alt-tekst som hjælp til SEO.

7. Klik på Indsæt billede for at føje dit billede til indholdet på markørens placering.

Når du har føjet et billede til en produkt- eller kollektionsbeskrivelse, webside eller blog, kan du flytte det til en anden placering i indholdet ved at bruge RTF-editoren. Du kan også ændre størrelse, tekstombrydning og justering af et billede, redigere billedets webadresse eller tilføje eller redigere billede Alt-teksten. Få mere at vide om RTF-editoren.

Søg efter en fil

Du kan søge efter en fil fra siden Filer. Ud over at søge efter et filnavn kan du også søge efter filer af en bestemt type, f.eks. .jpg eller .pdf.

Fremgangsmåde:

1. På søgelinjen skal du indtaste hele filnavnet eller en del af det eller indtaste filtypen, du søger efter (f.eks. .jpg eller .pdf). Filer, der matcher søgningen, vises i alfanumerisk rækkefølge.

2. Hvis du vil gemme søgeresultaterne, skal du klikke på Gem denne søgning.

Filtrér dine filer efter størrelse

Fremgangsmåde:

1. Klik på rullemenuen Filtrér filer.

2. Vælg MB i den første rullemenu.

3. I andet og tredje filtreringsfelt skal du vælge større end eller mindre end og derefter indtaste en værdi.

4. Klik på Tilføj filter for at få vist alle de filer, der matcher filteret.

Skift sorteringsrækkefølge for fillisten

De filer, der senest er oprettet, vises som standard først, og de ældste filer til sidst.

Hvis du vil ændre sorteringsrækkefølgen, kan du sortere dine filer i alfabetisk rækkefølge eller efter størrelse.

Fremgangsmåde:

1. Vælg en sorteringsindstilling:

- Klik på Fil for at sortere filerne i alfabetisk rækkefølge efter navn, fra A til Å. - Klik på Størrelse for at sortere filerne efter størrelse, fra største til mindste.

1. Hvis du vil tilbageføre sorteringsrækkefølgen, skal du klikke på Fil eller Størrelse igen.

Redigering af filer

Hvis du skal foretage ændringer af et billede eller et dokument, skal du bruge software til redigering af dokumenter og derefter uploade filen igen.

Slet en fil

Fremgangsmåde:

1. Klik på papirkurven ved siden af den fil, du vil slette.

2. Klik på Slet for at bekræfte.

Bemærk: Du kan slette mange filer på én gang ved at bruge en massehandling.