Sider

Hvis du har en Shopify-webshop, kan du oprette websider i din Shopify-administrator. Websider indeholder oplysninger, der sjældent ændres, eller som kunderne ofte vil referere til, f.eks. en "Om os"-side eller en "Kontakt os"-side.

Du kan også føje en blog til din webshop for indhold, du regelmæssigt opdaterer, eller hvis du vil opfordre kunderne til at give dig feedback.

Føj en ny webside til din webshop

Fremgangsmåde:

1. Indtast en Titel og Indhold i de viste tekstfelter i websideeditoren.

Vælg en titel til din webside, som er beskrivende og klar. Websidens titel vises på fanen eller på titellinjen i browsere. Den bruges også som titel i søgemaskineresultater. Få mere at vide om website-SEO.

2. I feltet Synlighed kan du vælge, om du ønsker din webside udgivet eller ej. Dit nye produkt vil som standard kunne ses, når du klikker på Gem. Vælg indstillingen Skjult, hvis du ønsker, at din nye webside skal være skjult i din webshop, eller klik på Angiv en specifik udgivelsesdato for at styre, hvornår din webside udgives:

Shopify – opret sider

3. Klik på Gem.

4. Valgfrit: Hvis du vil have vist en udgivet webside i navigationen til din webshop, skal du føje et link til det i en menu.

Føj indhold til en webside

RTF-editoren viser tekst i feltet Indhold med samme typografi, som teksten vil blive vist med online. Du kan formatere din tekst og ændre tekstfarven ved at vælge indstillinger i RTF-editoren. Du kan også indsætte følgende elementer på en webside:

• links
  • tabeller
  • billeder
  • videoer

Få mere at vide om RTF-editoren.

Hvis du vil redigere sidens HTML-kode, skal du klikke på knappen Vis HTML for at få vist HTML og foretage ændringer:

Shopify – sideredigering Vis html

Sørg for at få klikket på Gem, hver gang du foretager ændringer af websideindhold, som du vil beholde.

Oplysning: Du kan indlejre medier på en webside i din webshop, herunder videoer, GIF-filer og opslag fra din WordPress-, Tumblr- eller Blogger-blog.

Du kan føje et link til en webside for at dirigere kunder til en anden webside i din webshop eller til et andet sted på internettet.

Fremgangsmåde:

1. I feltet Indhold skal du indtaste tekst, der skal omdannes til et link:

Shopify – link til side

2. Fremhæv linkteksten, og klik på knappen Indsæt link:

Shopify – indsæt link til side

3. Skriv en webadresse i feltet Link til. Indtast en beskrivende titel på linket, der hjælper med at optimere søgemaskiner og tilgængelighed.

4. Klik på Gem.

Føj et Google-kort til en webside

Du kan føje et Google-kort for en adresse til en webside i din webshop. Det er for eksempel en god ide at føje et kort til siden Om os for at vise din detailplacering:

1. I Google Maps skal du indtaste den adresse, du vil tilknytte.

2. Klik på ikonet Del for at åbne indstillinger for deling.

3. Klik på Indlejr kort for at oprette din indlejringskode:

Shopify – indlejr Google Maps på side

4. Vælg den ønskede kortstørrelse, og kopiér derefter koden i tekstfeltet. Koden starter med <iframe src= og er kode skrevet i HTML, som indlejrer kortet.

1. Klik på titlen på den webside, hvor kortet skal vises.

2. Klik på knappen Vis HTML på værktøjslinjen Indhold for at få vist HTML-koden til din webside:

Shopify – vis html-værktøjslinje

3. Indsæt koden, du kopierede fra Google Maps, til feltet Indhold. Du kan indlejre kortet nederst på websiden ved at indsætte koden efter eventuelt eksisterende indhold eller et andet sted på websiden.

4. Klik på Vis editor for at gå tilbage til websideeditoren fra HTML-fremviseren og få en forhåndsvisning af dit kort.

5. Klik på Gem.

Rediger en webside

Du kan redigere en webside i Shopify, hvis du vil rette stavefejl, tilføje nye oplysninger eller ændre indhold.

Fremgangsmåde:

1. Klik på titlen på den webside, du vil redigere.

2. Foretag ændringerne af det eksisterende websideindhold eller indstillinger.

3. Klik på Gem. Besøg websiden i din webshop for at sikre dig, at ændringerne fremgår. Du skal muligvis indlæse browseren igen for at få vist gemte ændringer.

Rediger listen fra søgemaskinen for en webside

Du kan redigere den måde, din webside vises på i søgemaskineresultater, så kunder nemmere kan finde din webside og bliver tilskyndet til at klikke på linket.

Fremgangsmåde:

1. Klik på titlen på den webside, du vil redigere.

2. In the Search engine listing preview section, click Edit website SEO:

Edit website SEO button

1. In the Page title field, enter a descriptive title. This title will display as a link in search engine results. You can enter up to 55 characters in the title.

Edit page title SEO

1. Enter a description for the search engine listing. Make sure to include relevant keywords to help new customers find your link, and to include your business name. You can enter up to 320 characters in the description.

Edit meta description

1. In the URL and handle section, you can edit the web address. In most cases, you won't need to make changes to the web address. If you do make changes, then make sure that you set up URL redirects from the old web address. The URL can't contain any spaces. Handles are used in theme design.

Edit URL and handle

1. Click Save.

Click save button

Slet en webside

Fremgangsmåde:

1. Klik på knappen Slet side på den webside, du vil slette.

2. Der vises et bekræftelsesfelt. Klik på Slet.

3. Hvis der et sted i navigationen til din butik er et link til den webside, du har slettet, skal du fjerne linket.

Du kan også bruge Massehandling til at slette mere end én side ad gangen.

Udgiv eller annuller udgivelse af flere websider samtidigt

Du kan nemt styre de websider, der udgives til din webshop, ved hjælp af rullemenuen Handlinger i Shopify. På den måde kan du udgive eller annullere udgivelse af mange websider på én gang, hvilket er en fordel, hvis du kommer til Shopify fra en anden ehandelsplatform eller -website, eller hvis du uploader en serie allerede skrevne dokumenter.

Udgiv flere websider samtidigt

Fremgangsmåde:

1. Markér feltet ud for hver webside, der skal udgives.

2. Klik på rullemenuen Handlinger, og vælg derefter Udgiv valgte sider. Du bør nu få vist dine websider i webshoppen.

3. Føj et link til din nye webside i en menu, så kunderne kan finde dem.

Annuller udgivelse af flere websider samtidigt

Fremgangsmåde:

1. Markér feltet ud for hver webside, som du vil annullere udgivelse til webshoppen for.

2. Klik på rullemenuen Handlinger, og vælg derefter Annuller udgivelse af valgte sider.

3. Fjern links til dine websider fra menuer.