Engrossalg

Du kan bruge Shopify til at sælge dine produkter (eller produkter fra andre virksomheder) til andre virksomheder. Shopify tilbyder en række måder at sælge dine produkter via engrossalg på, lige fra at bruge rabatkoder til at oprette en separat, adgangskodebeskyttet butikskonfiguration. Vælg en indstilling, der passer til størrelsen og kompleksiteten af din engrosvirksomhed.

Brug rabatkoder

Den nemmeste måde at tilbyde engrospriser på, er at oprette rabatkoder til din webshop og derefter sende dem til dine engroskunder. Denne metode fungerer godt i følgende tilfælde:

• Når du har en simpel prisstrategi, såsom en, der er baseret på en procentrabat. For eksempel er dine engrospriser altid 40 % af dine detailpriser.
  • Når du kan håndtere disse ordrer manuelt, fordi antallet af engrosprodukter og kunder er relativt lille, og du ikke ændrer dine priser ofte. Du kan for eksempel oprette forskellige rabatkoder til hvert produkt, fordi du kun sælger 20 produkter.
  • Når du eksperimenterer med engrossalg, og vil have mulighed for at afprøve dine idéer hurtigt.

Du kan også bruge rabatkoder til at oprette ordrer på vegne af dine engroskunder. I dette scenarie sender en kunde en købsordre, som du skal gennemgå. Du opretter en ordrekladde baseret på kundens anmodning, og så sender du fakturaen til kunden. Da det er dig, der opretter ordren, kontrollerer du, hvad der vises på den, herunder leveringsgebyrerne. Du kan også bedre håndhæve de minimums- og maksimumgrænserne for ordremængder.

Inden du sender koder til dine kunder, bør du gennemgå dine leveringsregler for at sikre, at de inkluderer de gebyrer, du vil bruge til dine engrosordrer.

Send fakturaer med en engros-app

Der findes engros-apps i Shopify App Store, der kan hjælpe dig med følgende opgaver:

• at sende en faktura, som skal betales via den betalingstjenesteudbyder, som er konfigureret i din Shopify-administrator
  • at sende en tilpasset faktura-e-mail, hvorfra fakturaen kan betales med en anden betalingsmetode, såsom en bankoverførsel
  • at markere fakturaen som betalt eller delvist betalt, efterhånden som du modtager betalinger

Åbn en anden butik

Du kan også åbne en anden Shopify-butik og tilpasse den til din engrosvirksomhed.

Denne metode giver dig fuld kontrol over, hvordan din engrosforretning ser ud og føles.

Når du opretter en anden butik, så den kan bruges til engros, kan du spare tid og kræfter ved at overføre noget eller alt indholdet fra din eksisterende butik til din nye. Du skal dog sandsynligvis have en udvikler eller designer, der kan hjælpe dig med at tilpasse din nye butik til B2B-salg.

Du kan tilpasse din butik til engrossalg på følgende måder:

• Skjul dine engrosprodukter og deres priser fra dine detailkunder ved at beskytte din butik med adgangskode og tilpasse dit tema.
  • Synkroniser produkter og lager mellem dine to butikker. Da du bruger en separat butik, vil alle dine lager- og produktoplysninger være adskilt fra din oprindelige butik. Du kan synkronisere dine detail- og engrosprodukter samt lagerbeholdningen med en app, i stedet for at forsøge at administrere to butikker. Hvis du har større behov, kan du bruge en lagerstyringsløsning (IMS – Inventory Management System). En IMS-løsning kan samle alle dine lagerbeholdninger og gemme oplysninger på ét sted ved at integrere markedspladser, lagerbeholdning, POS, betalingsbehandlere og regnskabsløsninger i én centraliseret kilde.

Tilføj engrossalgskanalen

Du kan bruge Shopifys engrossalgskanal til at oprette en separat, adgangskodebeskyttet butik, der er en udvidelse af din webshop.

Lær mere