Kom godt i gang med en engrosforretning

Dette selvstudie guider dig gennem opsætningen af en engrosforretning og oprettelse af en konto, så du kan logge ind på kontoen. Det beskrives også, hvordan du kan oprette prislister og engroskonti, og hvordan man logger ind på butikken som kunde.

Lektion 1: Opret din egen engrosforretning, og log ind

1. Føj engrossalgskanalen til din Shopify-administrator. Din engrosforretning oprettes automatisk, når kanalen tilføjes. Den er adgangskodebeskyttet. I modsætning til webshoppen kan Shopify-butiksejeren ikke engang logge ind uden en engrosforretningskonto. En engrosforretningskonto er ikke det samme som en webshopkonto. En kunde kan ikke logge ind i din engrosforretning uden at bruge sit brugernavn og sin adgangskode til webshoppen.

2. Opret en kundekonto, og sørg for, at du udfører følgende trin:

3. Opret en prisliste.

4. Hvis du vil give dine engroskunder mulighed for at logge ind i din engrosforretning for at oprette deres egne ordrer, skal du invitere dem.

Lektion 2: Log ind i engrosforretningen som kunde, og send en testordre

1. Fra din mailkonto skal du åbne en mail fra engrosforretningen. Følg vejledningen for at oprette en konto og logge ind. Når du logger ind i engrosforretningen, har du adgang til alle dine produkter. Du bliver tilbudt hvert produkt i din engrosforretning til den procentrabat, som du har angivet.

2. Når du er logget ind i din engrosforretning, skal du oprette en testordre og indsende den. I forbindelse med dette selvstudie kan dine engroskunder kun sende ordrer.

Lektion 3: Gennemgå din engrosordrekladde i din Shopify-administrator

1. Åbn ordrekladden fra Kladder.
  2. Klik på Reservér varer for at sætte varerne i ordrekladden midlertidigt på hold. Normalt omfatter en ordrekladde kommunikation frem og tilbage mellem dig og din kunde. Reservér lageret for at sikre, at produkterne er tilgængelige, når din kunde er klar til at foretage det faktiske køb:
    Screenshot of the Create Price List page
  3. Klik på Tilføj levering, og indtast leveringsomkostningerne for engrossalg. Hvis du ikke angiver en værdi for leveringen, tilbydes dine engroskunder som standard leveringsmulighederne fra din webshop, når de gennemgår deres faktura.
  4. Klik på Gem.

Lektion 4: Send fakturaen til testkunden

Når du og din kunde er blevet enige om købet, skal du sende kunden en faktura.

Sådan sender du en faktura for engrossalg til en kunde:

1. Åbn testordren fra Kladder.
  2. Klik på Send faktura.
  3. Klik på Gennemgå faktura.
  4. Klik på Send faktura.

Dine testkunder vil som standard modtage en faktura, der instruerer dem i at betale via den betalingstjenesteudbyder, som er opsat i din Shopify-administrator. Da engroskunder kan foretrække andre betalingsmuligheder, kan du tilpasse mailskabelonen for at tilbyde dem alternative betalingsmuligheder.

Lektion 5: Lad som om, du betaler for ordren

En ordrekladde konverteres til en ordre, når kunden betaler. I forbindelse med dette selvstudie kan du lade, som om din testkunde har betalt for ordren uden for Shopify. Kunden kan f.eks. have betalt det fulde beløb via en virksomhedskonto eller en bankoverførsel.

Sådan registreres betalingen:

1. Åbn ordren fra Kladder.
  2. Klik på Markér som betalt.

Ordrekladden konverteres til en ordre, som du kan klargøre.

Lektion 6: Lad som om, du klargør ordren

Nu, hvor du har en ordre, kan du klargøre den, som du ville gøre med en hvilken som helst anden ordre.

Sådan klargøres en ordre:

1. Åbn ordren fra Kladder.
  2. Klik på Fortsæt, og klargør ordren, som du normalt ville gøre.
  3. Klik på Klargjort, når du har klargjort ordren.

Lektion 7: Oprydning efter selvstudie

Da du har oprettet en testordre og ladet som om, du har modtaget betaling for den, vil denne ordre blive vist i dine rapporter (medmindre du sletter den).

Slet testordren for at fjerne den fra din butik.

I dette afsnit