Opret ordrer til engroskunder

Du kan oprette ordrer og sende fakturaer til dine engroskunder i din Shopify-administratoren. Det gør du ved at oprette en ordrekladde og derefter anvende engrospriser på de bestilte produkter.

Hver gang du bruger engrospriser på en ordrekladde, erstattes priserne på engrosprodukter i ordrekladden med priserne fra din kundes prisliste. Hvis du vil ændre et produkts pris eller tilbyde en rabat på varelinjeniveau, skal du foretage disse ændringer, når du har anvendt engrosprisen.

Inden du begynder

Du skal bruge en eksisterende kunde, som har en engroskonto. Du skal føje denne kunde til ordrekladden, så kundens engrospriser kan anvendes på ordren.

Du kan oprette en engrosordre i din Shopify-administrator for enhver kunde, der har en prisliste. Kunden behøver ikke at være i stand til at logge ind i din engrosforretning.

Opret en engrosordrekladde

Sådan opretter du en engrosordrekladde:

1. Opret en ordrekladde, som du normalt ville gøre:

1. I din Shopify-administrator skal du klikke på Ordrer og derefter klikke på Kladder.
    2. Klik på Opret ordre.
    3. Tilføj din engroskunde i feltet Find eller opret en kunde:
      Screenshot af feltet Find eller opret en kunde.
    4. Klik på Gennemse produkter, og tilføj de produkter og varianter, som din kunder ønsker. Du skal ikke bekymre dig, hvis priserne for dine produkter ikke er dine engrospriser. Du kommer til at anvende engrospriserne senere.
    5. Klik på Gem ordrekladde.
  2. Når du har føjet produkterne til ordren, skal du anvende engrospriser på varerne i ordren:

1. Klik på Flere handlinger, og vælg derefter Anvend engrospriser:
      Anvend engrospriser
      Hvis nogen af dine varelinjer ikke overholder en prisregel, som f.eks. ordreantalsminimum eller -maksimum eller intervalbeløb, vises der en advarsel øverst i ordrekladden. Hvis du vil rette antallet i varelinjen, skal du klikke på Annuller, ændre det bestilte antal, og derefter anvende engrosprisen igen. Du kan også vælge at ignorere disse advarsler og undlade at foretage ændringer.
    2. Klik på Bekræft priser for at gemme engrospriserne i ordrekladden.
  3. Klik på Tilføj levering, og angiv leveringsomkostningerne for engrossalg. Hvis du ikke angiver en værdi for levering, får dine engroskunder leveringsmulighederne vist leveringsmulighederne fra din webshop.

4. Tilføje moms og rabatter i ordrekladden, hvis der er relevant.

5. Klik på Send faktura for at sende en faktura til din kunde via e-mail, som indeholder en vejledning i, hvordan ordren skal betales. Dine engroskunder kan også finde en kopi af denne faktura på deres kontoside i din engrosforretning.

Næste trin

Når du har sendt en faktura til din kunde, kan du udføre ordrebehandlingen.

Få mere at vide