Forstå fakturering og pris

Debiteringer for Shopifys distributionsnetværk faktureres på to forskellige måder: pr. behandling og pr. måned. Priserne består af følgende komponenter:

Pr. behandling

• finde og pakke
  • emballage
  • levering

Pr. måned

• lager
  • særlige projekter

Du modtager en faktura hver 30. dag, som indeholder omkostninger til lagerplads og andre særlige projekter. Faktureringsperioden starter, når appen til Shopifys distributionsnetværk bliver installeret for første gang. Faktureringsperioden for Shopifys distributionsnetværk er ikke den samme som Shopifys faktureringsperiode.

Engrosordrer debiteres separat. Du kan få mere at vide under Debiteringer for særlige projekter.

Faktureringen for Shopifys distributionsnetværk er underlagt Shopifys faktureringsgrænse. Få mere at vide om Shopify-fakturering under Forstå din Shopify-faktura.

Gebyrer for at finde og pakke

Når en kunde afgiver en ordre, finder Shopifys distributionsnetværk de bestilte varer og pakker dem. Gebyrer for at finde og pakker omfatter fakturering for materialer, markedsføringsreklamer, klistermærker og æsker med branding. Dette er defineret på siden Priser i appen for Shopifys distributionsnetværk.

Hvis Shopifys distributionsnetværk løber tør for din tilpassede emballage, og der afsendes en ordre ved hjælp af vores egen emballage, kan du blive opkrævet for de brugte materialer. Emballagen bruges efter skøn fra distributionscenteret. Hvis en ordre kræver mere emballage end forventet, kan du derfor modtage højere gebyrer for at finde og pakke.

Leveringsgebyrer

Leveringsgebyrer er de leveringspriser, der opkræves pr. forsendelse. De inkluderer leveringsmetoden og fakturerbar vægt. De kan også inkludere zonepriser eller priskort, men dette afhænger af din aftale.

Omkostningerne til levering af hver enkelt ordre baseres på følgende:

• Transportfirmaet baseret på den leveringstjeneste, som kunden valgte ved betalingsprocessen.
  • Hver pakkes fakturerbare vægt.
  • Antallet af leveringszoner, som en forsendelse passerer igennem. Du kan få flere oplysninger under Zonebaserede priser.

Leveringstjenester

Det leveringsfirma, der udvælges til at afsende dine ordrer, vælges ud fra den tjeneste, du har knyttet dine leveringspriser til. Få mere at vide om Kortlægning af leveringspriser.

I Canada sendes omkostningerne for leveringsfirmaet direkte til dig. I USA afgøres den endelige pris af zonebaserede priser.

Fakturerbar vægt

Den fakturerbare vægt afgøres ved hjælp af to forskellige metoder: pakkens vægt og pakkens dimensionsbaserede vægt.

Du faktureres for den højeste vægt. Dette skyldes, at både vægt og størrelse er vigtige faktorer for leveringsfirmaerne. Vægten påvirker faktorer såsom omkostninger til brændstof og typen af køretøjer, som leveringsfirmaet kan bruge, mens størrelsen påvirker antallet af pakker, der kan være i køretøjet.

Lad os f.eks. sige, at du har solgt en pude. Her vil vægten være meget lav, men den vil optage meget plads i køretøjet. Dette betyder, at du vil blive faktureret for den dimensionsbaserede vægt i stedet for pakkens vægt.

Pakkens vægt

Pakkens vægt er summen af vægten for alle varianter i forsendelsen sammen med emballagens vægt.

Du kan beregne vægten af din pakke ved at veje forsendelsen.

Dimensionsbaseret vægt

Dimensionsbaseret vægt afgøres ved at beregne summen af volumen for forsendelsens varianter. Denne sum divideres derefter med en dimensionsbaseret divisor, som er angivet som branchestandard.

Dine standardpakkedimensioner sendes til dit transportfirma sammen med din ordres vægt for at beregne leveringsomkostninger for din kunde. Dimensionsbaseret vægt bestemmes af transportfirmaet baseret på højden, bredden og dybden af dine pakker.

Du kan beregne den dimensionsbaserede vægt ved at gange din forsendelses mål i tommer. Divider derefter med 166 (dette er den dimensionsbaserede divisor for forsendelser i USA).

Zonebaserede priser

I USA bruger Shopifys distributionsnetværk zonebaserede priser til at afgøre, hvad forsendelsen af dine ordrer koster. Det betyder, at netværket har inddelt USA i geografiske zoner, og en forsendelses leveringsomkostninger stiger for hver zone, som den passerer igennem.

Leveringszoner i USA

Jo flere lagersteder i Shopifys distributionsnetværk, som har dine produkter på lager, jo billigere vil dine samlede leveringsomkostninger være, fordi dine forsendelser passerer gennem færre zoner.

Priserne baseres på dit priskort. Priskort angiver de priser, der opkræves baseret på zonen og forsendelsens fakturerbare vægt.

Shopifys distributionsnetværk vælger det bedste transportfirma og den bedste posttjeneste, der passer på den valgte leveringspris og det tilknyttede tidsrum. Alle priser vises som en blandet prismodel for at opnå konkurrencedygtige priser for alle leveringszoner. Shopifys distributionsnetværk understøtter ikke leveringspriser, der er specifikke for transportfirmaer.

Lagergebyrer

Lageromkostninger beregnes dagligt. Beregningen inkluderer antallet af varianter, varianternes volumen i kubikfod og lagerprisen pr. enhed.

Der redegøres kun for den tilgængelige lagerbeholdning. Den tilgængelige lagerbeholdning er den lagerbeholdning, der opbevares på et distributionscenter. Dette omfatter allokeret lagerbeholdning, som er lagerbeholdning, der er reserveret til behandling af ordrer, men som ikke har forladt distributionscenteret endnu.

Indgående lagerbeholdning, lagerbeholdning i restordre og andre lagerantal tælles ikke.

Gebyrer for særlige projekter

Særlige projekter er yderligere tjenester, der udføres af et distributionscenter, som falder uden for levering af dine ordrer. Dette kan omfatte følgende:

• indgående modtagelser
  • engrosordrer
  • returneringer
  • særlige projekter, som anvender moms

Du debiteres for indgående modtagelser og engrosordrer hver måned. Alle opkrævninger for indgående modtagelser i september debiteres på én gang i oktober.

Returneringer og særlige projekter, som anvender moms, fremgår af din faktura fra Shopifys distributionsnetværk med det samme.

Særlige projekter debiteres på timebasis og har et mindste antal på én time. Du kan finde satserne for dine særlige projekter i appen Shopifys distributionscenter. Åbn afsnittet Fakturering ved at klikke på Se priser.

Indgående modtagelser

Når et distributionscenter modtager en indgående overførsel, debiteres du for den tid, det tager at organisere og modtage varianterne. Dette debiteres som et særligt projekt. Du debiteres for alle indgående overførsler. Hvis en indgående overførsel ikke opfylder Kravene til Shopifys distributionsnetværk, tager det længere tid at behandle ordren. Dette kan medføre højere gebyrer.

Du kan reducere omkostningerne ved indgående modtagelser ved at sørge for, at dine overførsler overholder kravene, og at du har det nøjagtige antal inden for de intervaller, du angiver. Få mere at vide om antalsgrænser under Føj intervaller til indgående antal.

Engrossalg

Engrosordrer debiteres uafhængigt af detailordrer. Klik på varelinjen under Særlige projekter, hvis du vil se detaljerne for debitering af engrossalg. Du kan downloade en CSV-fil med oplysningerne for hver enkelt forsendelse.

Forsendelser, der sendes retur til afsender

Hvis en forsendelse ikke kan ankomme til sin endelige destination, sendes den retur til den oprindelige afsender af leveringsfirmaet. Dette kaldes retur til afsender. Behandlingen af denne type forsendelse debiteres afhængigt af, hvornår returneringen behandles. Du kan downloade en CSV-fil med oplysningerne for hver enkelt forsendelse. Få mere at vide om, hvordan du finder CSV-filen under Se debiteringer for Shopifys distributionsnetværk.

Særlige projekter, som anvender moms

Du kan sende en anmodning om at særlige projekter, som anvender moms, skal behandles i distributionscenteret på dine vegne. Disse anmodninger kan omfatte tjenester såsom samling, produktsamling eller produkttilpasning. Særlige projekter medfører yderligere gebyrer.

Når du sender en anmodning om et særligt projekt, modtager du et overslag over tid og omkostninger, som du skal gennemgå og godkende. Når arbejdet er færdigt, vises omkostninger på din faktura for Shopifys distributionsnetværk.

Få mere at vide under Sådan sender du særlige projekter.

Se debiteringer for Shopifys distributionsnetværk

Du kan finde en oversigt over dine debiteringer på din månedlige Shopify-faktura.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Fakturering i din Shopify-administrator.
  2. Klik på fakturaen i afsnittet Seneste fakturaer.
  3. Klik på afsnittet Apps på selve fakturaen.

Klik på Fakturering > Eksportér til CSV i appen Shopifys distributionsnetværk, hvis du vil have en mere detaljeret gennemgang af dine tidligere debiteringer. Der downloades fire CSV-filer på din computer i én zip-fil.

• pick_and_pack_charges.csv
  • shipping_charges.csv
  • special_project_charges.csv
  • storage_charges.csv

Åbn filerne for at få en mere detaljeret oversigt over hver enkelt type omkostning.