Ordrebehandling

Sørg for, at du har forberedt dine produkter, så Shopifys distributionsnetværk kan behandle dine ordrer korrekt. Hvis du har brug for at ændre indstillingerne for produkter, f.eks. varenummeret, skal du kontakte din Fulfillment Merchant Manager, før du ændrer det.

Læs følgende beskrivelse for at få mere at vide om, hvordan Shopifys distributionsnetværk behandler ordrer, og hvad du kan gøre for at forhindre eventuelle fejl i behandlingen.

Betingelser for distribution

Shopifys distributionsnetværk behandler kun ordrer, hvis de opfylder følgende betingelser:

• Ordren er markeret som betalt.
  • Produktvarianterne har de rigtige indstillinger: - SKU'en skal findes i Shopify-administratoren

• SKU'en skal være unik
    • Variant-id'et skal være unikt
    • Stregkoden må ikke være tom
    • Stregkodefeltet skal matche stregkoden på det fysiske produkt
  • Leveringsadressen er gyldig.

• Hele beholdningen for ordren er tilgængelig.

Behandlingsproces

1. En kunde afgiver en ordre i din butik.

2. Når ordren er markeret som betalt, modtager Shopifys distributionsnetværk en notifikation om, at der er afgivet en ordre.

3. Shopifys distributionsnetværk bekræfter, at det kan behandle ordren baseret på betingelserne for behandling.

4. Shopifys distributionsnetværk bestemmer datoen for, hvornår skal leveres, hvilken posttjeneste der skal bruges, og hvilket distributionscenter der kan behandle ordren.

5. Der oprettes en åben behandling i Shopify-administrator.

6. Distributionscenteret plukker og pakker ordren, og klæber fragtlabelen og pakkesedlen på forsendelsen.

7. Distributionscentret aftaler en afhentning med fragtfirmaet.

8. Transportfirmaet ankommer til distributionscentret, afhenter forsendelsen og sender en notifikation til Shopifys distributionsnetværk.

9. Shopifys distributionsnetværk opdaterer behandlingen i din Shopify-administrator med det trackingnummer, som distributionscentret har opgivet. Hvis alle varelinjer er opfyldt, markeres ordren som behandlet.

10. Transportfirmaet transporterer pakken via sit netværk og leverer den til din kundes adresse.

Behandlinger sat på pause

Hvis der er et problem med leveringsadressen for en ordre, f.eks. hvis adressen ikke er gyldig, eller landet ikke understøttes, sættes behandlingen af ordren på pause, og der vises et meddelelsesbanner i appen Shopifys distributionsnetværk. Tagget Order hold (SFN) og et fejlspecifikt tag bliver også føjet til ordren i din Shopify-administrator.

I appen Shopifys distributionsnetværk kan du se de ordrer, der har behandling sat på pause, annullere de behandlinger, der er sat på pause, eller frigive behandlingen fra pausen.

Hvis du ikke kan se en notifikation om det antal behandlinger, der er på pause, i appen Shopifys distributionsnetværk, har du ingen behandlinger på pause.

Se behandlinger, der er på pause

1. Gå til Apps > Shopifys distributionsnetværk i din Shopify-administrator.
  2. Klik på den notifikation, der viser, hvor mange behandlinger, der er på pause.

Annuller behandlinger, der er på pause

1. Gå til Apps > Shopifys distributionsnetværk i din Shopify-administrator.
  2. Klik på den notifikation, der viser, hvor mange behandlinger, der er på pause.
  3. Vælg de behandlinger, som du vil annullere.
  4. Klik på Handlinger > Annuller behandling.

Når du annullerer en behandling, er ordren stadig aktiv i din Shopify-administrator. Du kan gennemføre behandlingen med en anden tjeneste eller annullere og refundere ordren.

Frigiv behandlinger, der er på pause

1. Gå til Apps > Shopifys distributionsnetværk i din Shopify-administrator.
  2. Klik på den notifikation, der viser, hvor mange behandlinger, der er på pause.
  3. For hver behandling, du vil frigive, skal du opdatere adressen på ordren:

1. Klik på ordrenummeret.
    2. I afsnittet Leveringsadresse skal du klikke på Rediger.
    3. Opdater adressen, og klik derefter på Gem.
  4. Vælg de behandlinger, som du vil frigive.

5. Klik på Handlinger > Anmod om behandling.

Bestilling af genlevering

Når du vil genlevere en ordre, skal du kopiere den oprindelige ordre, så kunden kan modtage e-mails om levering af forsendelsen for den nye levering. Du kan gøre ordren gratis ved at tilbyde en 100 % rabat og gratis levering. Du kan mærke ordren som en genlevering via et tag eller en bemærkning i ordren, så det er tydeligt, hvorfor ordren blev foretaget.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på den ordre, du vil levere igen.
  3. Klik på Flere handlinger > Dupliker.
  4. Føj yderligere oplysninger til ordren: - Klik på Tilføj levering, og vælg en leveringspris. Hvis du ikke vil opkræve nogen leveringsgebyrer, skal du vælge Gratis levering.

• Valgfrit: Klik på Tilføj rabat, og fratræk en rabat på 100 %.
    • Valgfrit: I Tags kan du tilføje et tag om, at ordren er en genlevering, f.eks. med Reshipment eller Reorder.
    • Valgfrit: I Bemærkninger kan du tilføje en bemærkning om, at ordren er en genlevering.
    • Valgfrit: Klik på Skatter for at justere eventuelle skatteindstillinger for ordren.
  5. Fuldfør ordren: - Hvis du ikke kræver nogen betaling for ordren, skal du klikke på Markér som betalt > Opret ordre.

• Hvis du fakturerer kunden for ordren og har brug for, at kunden gennemfører betalingen, skal du klikke på Faktura via e-mail og skrive e-mailen færdig.
    • Hvis du fakturerer kunden for ordren og har betalingsoplysningerne, skal du klikke på Betal med kreditkort og angive betalingsoplysningerne.
    • Hvis du venter på at modtage betaling uden for Shopify, skal du klikke på Markér som afventende, vælge typen af betaling og derefter klikke på Opret ordre.

Almindelige fejl i ordrebehandling

Læs de almindelige årsager til, at en ordre ikke bliver behandlet korrekt, og hvordan du retter dem.

Ingen lokation for distributionscenter

Hver variant skal have et netværk i Shopifys distributionsnetværk registreret som lokation med tilgængelig lagerbeholdning. Sørg for, at distributionscentrene er angivet som lokationer i din Shopify-administrator, og dine varianter har en distributionscenterlokation i variantindstillingerne.

Ugyldig leveringsadresse

Hvis en leveringsadresse ikke kan bekræftes, modtager du en e-mail, hvor du bliver bedt om den korrekte adresse. Ordren tilbageholdes af Shopifys distributionsnetværk, indtil adressen kan bekræftes. Når har Fulfillment Success-teamet har opdateret adressen, starter ordrebehandlingsprocessen igen.

Produktet administreres ikke af Shopify

Hvis Shopifys distributionsnetværk skal kunne behandle en ordre, skal hver varelinjes variant have indstillingen Lager styret af angivet til Shopify.