Sådan anmelder du et krav for levering

Bemærk: Fragtfirmaer accepterer ikke krav for forsinkede pakker på nuværende tidspunkt, da de har suspenderet deres garanterede leveringsdatoer på grund af coronavirus/COVID-19.

Hvis en af dine forsendelser modtages for sent, er beskadiget eller mangler varer, eller hvis de går tabt under forsendelse, kan du sende et krav som en e-mail til Shipping Specialist-teamet via fanen Oversigt i appen Shopify Behandlingsnetværk.

Shipping Specialist-teamet hjælper dig med dit krav så hurtigt som muligt, og de besvarer din e-mail, når de har flere oplysninger til dig eller flere trin til dig. Når de har indsendt dit krav til leveringsfirmaet, tager det normalt 10-15 dage for leveringsfirmaet at behandle dit krav.

Betingelser

Det er ikke alle forsendelser, der er kvalificerede til krav. Gennemgå følgende retningslinjer for at afgøre, om din pakke er kvalificeret:

• Labels med USPS First Class og First Class International omfatter ikke forsikring, så det er ikke muligt at anmelde krav for forsendelse med disse tjenester.
  • Alle USPS-krav skal anmeldes inden for 60 dage fra afsendelsesdatoen.
  • Krav om servicegaranti for UPS skal anmeldes inden for 15 dage fra den planlagte leveringsdato.
  • Krav om ødelagte forsendelser i Canada, til USA og internationalt med UPS skal anmeldes så hurtigt som muligt, efter skaden er opdaget og ikke senere end 60 dage efter leveringsdatoen.
  • Normalt skal krav om mistede forsendelser med UPS i Canada eller til USA anmeldes inden for 9 måneder.
  • Normalt skal krav om mistede forsendelser med UPS til internationale destinationer (uden for USA) anmeldes inden for 6 måneder.
  • Hvis dit krav omhandler en mistet forsendelse, skal du anmelde kravet i henhold til den tidsramme, der er angivet af det enkelte fragtfirma: - USPS Priority Express – 7 dage efter afsendelsesdatoen

• Alle andre USPS-tjenester – 15 dage efter afsendelsesdatoen
    • UPS – 24 timer efter den forventede leveringsdato
  • Hvis din forsendelse ikke blev scannet eller accepteret korrekt af fragtfirmaet, skal du kontakte sfn-help@shopify.com i stedet.

Få mere at vide om USPS-krav under USPS' side for anmeldelse af krav. Få mere at vide om UPS-krav under UPS' vilkår og betingelser for tjenester.

Oplysninger er påkrævet

Din e-mail til Shipping Specialist-teamet skal indeholde alle disse oplysninger:

• et link til ordren
  • forsendelsens trackingnummer
  • et resume af problemet
  • kundens for- og efternavn
  • kundens telefonnummer (UPS vil ikke åbne et krav, hvis dette mangler)
  • en liste over produkterne i forsendelsen og deres SKU'er
  • de samlede produktomkostninger for forsendelsen
  • omkostningen til fragtlabelen

Hvis kravet er for en ødelagt forsendelse, skal du også angive følgende:

• i e-mailen til Shipping Specialist-teamet skal du angive en beskrivelse af oprindelige emballage
  • i e-mailen til Shipping Specialist-teamet skal du inkludere fragtlabelen
  • Hvis fragtfirmaet anmoder om en inspektion, skal du sørge for, at emballagen er klar til afhentning

Krav – resultater

Vores Shipping Specialist Team sender resultatet af dit krav til dig via e-mail. Hvis dit krav blev godkendt, bliver kreditten anvendt på din Shopify-konto. Kontoejeren kan se kreditten i din Shopify-administrator ved at gå til Indstillinger > Fakturering og derefter klikke på den relevante faktura.