Aktivering af beregnet levering med Canada Post

Du kan knytte din Canada Post-konto til din Shopify-administrator. Når du har tilknyttet din konto, kan du vise leveringspriser i din betalingsproces, som beregnes af Canada Post, og købe Canada Post-fragtlabels direkte i din Shopify-administrator. Du kan bruge leveringspriser med rabat, som du forhandler direkte med Canada Post.

Krav til aktivering af beregnet levering med Canada Post

Hvis du vil aktivere beregnet levering med Canada Post, skal du opfylde følgende krav:

• Du skal have din egen Canada Post-konto.
  • Din butik skal have et Advanced Shopify- eller et Plus-abonnement. Hvis du har Shopify-abonnementet, kan du tilføje denne funktion for et månedligt gebyr eller skifte fra månedlig til årlig fakturering. Kontakt Shopify Support, hvis du vil vide mere.
  • Din butik skal have en klargøringslokation, der er baseret i Canada.

Trin 1: Tilknyt din Canada Post-konto

Hvis du vil aktivere beregnet levering med Canada Post, skal du knytte din Canada Post-konto til Shopify-administratoren.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på Canada Post-websitet med brugernavnet og adgangskoden til din Canada Post-konto. Hvis du ikke har en konto endnu, skal du klikke på Tilmeld dig nu i stedet.
  2. På siden Velkommen skal du kopiere brugernavnet og adgangskoden, der vises i afsnittet Produktion i tabellen API-nøgle. De er inkluderet i Nøglenummer. Nøglenummer indeholder to dele, som er adskilt af en :. Den første del er dit brugernavn, og den anden del er din adgangskode. Sørg for, at du ikke inkluderer tegnet :, når du kopierer dit brugernavn og din adgangskode.
  3. Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering i Shopify-administrator.
  4. Tilføj Canada Post som fragtfirma i afsnittet Konti hos fragtfirmaer:

• Hvis du ikke har tilføjet nogen konti hos fragtfirmaer, skal du klikke på Tilknyt konto hos fragtfirma og derefter klikke på Tilknyt konto ud for Canada Post.
    • Hvis du allerede har tilføjet en konto hos et fragtfirma, skal du klikke på Administrer fragtfirmaer og derefter klikke på Tilknyt konto ud for Canada Post.
  5. Angiv dine kontooplysninger (herunder brugernavnet og adgangskoden, som du kopierede fra din Canada Post-konto) i dialogboksen Tilknyt Canada Post:

6. Klik på Gem.

Hvis din butik behandler et højt antal ordrer, skal du muligvis anmode om en forhøjelse af API-anmodningsgrænsen fra Canada Post. Som standard giver Canada Post API'en kun op til 20 leveringspriser pr. minut. Hvis Canada Post godkender din anmodning om en forhøjelse af API-anmodningsgrænsen, kan din konto hente op til 400 leveringspriser pr. minut.

Trin 2: Test dine leveringspriser beregnet af fragtfirmaer

Når du har knyttet dit tredjepartsfragtfirma til Shopify-administrator, kan du teste integrationen af din konto og se forhåndsvisninger af beregnede leveringspriser for specifikke pakketyper, -størrelser og leveringsdestinationer i Shopify-administrator.

De leveringspriser, der vises under tests, er eksempler på priser og kan være forskellige fra de leveringspriser, der vises til dine kunder ved betaling.

Trin 3: Opsæt leveringspriser beregnet af fragtfirmaer

Opsæt dine leveringspriser, der er beregnet af Canada Post, for at vise dem til dine kunder ved betalingsprocessen.

Canada Post-leveringsmanifester

Hvis du har en kontraktkonto hos Canada Post, og når du tilknytter din konto og køber labels ved hjælp af din egen kontraktbaserede konto, skal du angive et manifest til Canada Post.

Oprettelsen af et manifest betyder, at Canada Post kan scanne en enkelt stregkode på dit manifest for at acceptere dine forsendelser, når du afleverer dine forsendelser. Dermed behøver du ikke at scanne hver enkelt forsendelse enkeltvis.

Alle fragtlabels i manifestet skal have den samme oprindelsesadresse og samme Afsendelsesdato.

Hvis du ikke kan tilføje en fragtlabel med en tidligere leveringsdato, skal du annullere fragtlabelen og købe en ny label med den korrekte leveringsdato.

Opret et manifest

Du kan oprette et manifest direkte fra siden Ordrer eller ved hjælp af appen Shipping Manifests.

Når du opretter et manifest, tilføjes de labels, der opfylder følgende betingelser:

• sporing er medtaget på labelen
  • din Afsendelsesdato er den samme dato, som du opretter manifestet
  • labelen er ikke blevet føjet til et andet manifest

For at undgå problemer med flere manifester er det bedst at oprette dit manifest ved dagens slutning, før du tager til Canada Post.

Fremgangsmåde:

1. Opret et nyt manifest ved hjælp af en af følgende valgmuligheder:
    • Fra appen Shipping Manifests:
      1. Gå til Apps > Shipping Manifests i din Shopify-administrator.
      2. Klik på Opret manifest.

- Fra siden Ordrer: 1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator. 2. Klik på Flere handlinger > Opret manifester.

1. Vælg klargøringslokationen. Alle tilgængelige fragtlabels fra denne klargøringslokation føjes til manifestet.
  2. Klik på Opret manifest.
  3. Klik på Udskriv manifest.

Udskriv et manifest igen

Du kan udskrive et manifest igen i op til seks måneder efter oprettelsen af manifestet.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Apps > Shipping Manifests i din Shopify-administrator.
  2. Klik på det manifest, du vil udskrive igen.
  3. Klik på Udskriv manifest.

Deaktivering af beregnet levering fra Canada Post

Hvis du ikke længere ønsker at bruge beregnet levering fra Canada Post, kan du afbryde tilknytningen til din konto hos fragtfirmaet via Shopify-administratoren.

Sådan får du support

Hvis du har problemer med opsætningen af din Canada Post-konto, kan du besøge Canada Post-supportsiden for at kontakte Canada Post.