Kom godt i gang

Hvis dine ordrer leveres fra flere lokationer, eller du planlægger at bruge Shopify Shipping til at købe leveringslabels, skal du konfigurere nogle ekstra indstillinger, før du lancerer din Shopify-butik.

Tilføjelse af dine leveringssteder

Den oprindelige adresse, der indtastes, når der oprettes en Shopify-konto, tilføjes som standard som en lokation. Denne lokation er også indstillet til at kunne behandle ordrer.

Sørg for, at alle andre lokationer, som du planlægger at afsende fra, og alle apps, der behandler produkter på dine vegne, tilføjes som lokationer. Få mere at vide om lokationer i Konfiguration af dine lokationer.

Pakketyper

Din butiks indstillinger for levering omfatter en standardpakketype, der hjælper dig med at opkræve mere præcise leveringspriser fra dine kunder. Du kan ændre målene på standardpakken i dine indstillinger for levering.

Hvis din butik ligger i Canada eller USA, kan du føje flere pakketyper til indstillingssiden Forsendelse og levering . Hvis du angiver mål og vægt for de forskellige pakketyper, som du sender, vil du normalt få mere nøjagtige beregnede leveringspriser. Du kan tilføje lige så mange ekstra pakketyper, som du ønsker.

Standardpakketypen bruges til at beregne leveringspriser ved betaling, men alle gemte pakketyper kan benyttes, når der købes labels via Shopify Shipping.

Hvis du har beregnede leveringspriser fra transportfirma, bruger transportfirma oplysningerne om standardpakken til at beregne den leveringspris, der skal opkræves fra kunderne ved betaling. Hvis du har vægtbaserede priser, lægges vægten af standardpakketypen til vægten på de produkter, der sendes, for at beregne, hvilken vægtbaseret pris der skal opkræves.

Bemærk: De mål på kassen, som dit leveringsfirma angiver, kan henvise til kassens indvendige mål. Det er vigtigt at måle og bruge de udvendige mål på kassen, når du opretter pakketyper, da det er de udvendige mål bruges til at beregne leveringsomkostningerne.

Forestil dig f.eks., at du har en standardpakkevægt på 0,1825 kg og følgende vægtbaserede leveringspriser:

• 0 til 4,99 kg = en leveringspris på 3 USD
  • 5 til 9,99 kg = en leveringspris på 5 USD
  • 10 til 19,99 kg = en leveringspris på 10 USD

Forestil dig, at en kunde køber produkter, der vejer 4,9 kg i alt. Når kunden går til betaling, lægges den standardpakkevægt på 0,1825 kg til vægten på produkterne. Da produkterne og standardpakken vejer 5,0825 kg i alt, vil kunden blive opkrævet en leveringspris på 5 USD i stedet for leveringsprisen på 3 USD.

Hvis du ikke ønsker, at standardpakkens mål eller vægt skal påvirke dine vægtbaserede priser eller dine beregnede leveringspriser fra et transportfirma, skal du redigere standardpakkens mål, så den har en vægt og mål på 0.

Rediger dine standardpakkeoplysninger

1. Klik på Rediger ud for pakken med labelen Standard i afsnittet Gemte pakker.
  2. Angiv en titel, mål og vægten på din standardemballage.
  3. Klik på Gem.

Tilføj en pakketype

Hvis din butik ligger i Australien, Canada eller USA, kan du tilføje flere pakketyper, som du kan bruge, når du køber en fragtlabel via Shopify Shipping.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Tilføj pakke i afsnittet Pakker.

2. Angiv de nødvendige oplysninger om pakketypen i dialogboksen.

For nogle typer post er der begrænsninger på størrelsen af de pakker, du kan bruge til levering af dine produkter. Når du opretter en ny pakketype, vises en note om gældende begrænsninger af størrelse i dialogboksen.

1. Klik på Tilføj pakke.

Tilføj USPS-emballage til fast pris

USPS-emballage til fast pris er kun tilgængelig for butikker, der er baseret i USA.

De faste priser bestemmes af den emballage, du vælger, så længe pakken vejer mindre end 35 kg (70 pund). Du opkræves den faste pris for æsken eller konvolutten, og ikke for pakkens vægt eller den afstand, den skal rejse.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Tilføj pakke i afsnittet Gemte pakker.
  2. Klik på Emballage fra transportfirmaet i dialogboksen.
  3. Vælg den korrekte pakketype til fast pris på listen:

- USPS flat rate-æske – lille (8,6 x 5,4 x 1,6 tommer) - USPS-æske med fast pris – medium (11 x 8,5 x 5,5 tommer) - USPS flat rate-æske – mellem lav (11,9 x 3,4 x 13,6 tommer) - USPS flat rate-æske – stor (12 x 12 x 5,5 tommer) - USPS flat rate-æske – stort brætspil (23,7 x 11,8 x 3 tommer) - USPS flat rate-konvolut (12,5 x 9,5 x 0,5 tommer) - USPS flat rate-konvolut – legal (15 x 9,5 x 0,5 tommer) - USPS-konvolut med fast pris – polstret (12,5 x 9,5 x 0,5 tommer) - USPS regional æske – a (10,1 x 7,1 x 5 tommer) - USPS regional æske – b (12,3 x 10,5 x 5,5 tommer)

1. Hvis du vil indstille denne pakketype som standardpakke, skal du markere afkrydsningsfeltet Vælg som standardpakke.

2. Klik på Tilføj pakke.

Redigering af en pakketype

1. Klik på Rediger ud for pakketypen i afsnittet Pakker.
  2. Angiv dine ændringer, og klik derefter på Gem.

Sletning af en pakketype

Hvis du ikke længere har brug for en pakketype, der er føjet til dine indstillinger for levering, kan du slette den.

Bemærk: Du kan ikke slette din standardpakke. Hvis du ikke ønsker, at standardpakkens mål eller vægt skal påvirke dine vægtbaserede priser eller dine beregnede leveringspriser fra et transportfirma, skal du redigere standardpakkens oplysninger, så den har en vægt og mål på 0.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Rediger ud for pakketypen i afsnittet Pakker.

2. Klik på Slet pakke, og klik derefter på Slet i bekræftelsesdialogboksen.