Kom godt i gang

Hvis dine ordrer leveres fra flere lokationer, eller du planlægger at bruge Shopify Shipping til at købe leveringslabels, skal du opsætte nogle ekstra indstillinger, før du lancerer din Shopify-butik.

Tilføjelse af dine leveringssteder

Den oprindelige adresse, der indtastes, når der oprettes en Shopify-konto, tilføjes som standard som en lokation. Denne lokation er også indstillet til at kunne klargøre ordrer.

Sørg for, at alle andre lokationer, som du planlægger at afsende fra, og alle apps, der klargør produkter på dine vegne, tilføjes som lokationer. Få mere at vide om lokationer i Opsætning af dine lokationer.

Gemte pakker

Din Shopify-butiks indstillinger for levering omfatter en standardpakke, der hjælper dig med at opkræve mere præcise leveringspriser fra dine kunder. Du kan ændre målene på standardpakken i dine indstillinger for levering. Hvis du bruger Shopify Shipping, kan du angive en anden standardpakke, når du køber fragtlabels.

Hvis du angiver mål og vægt for de forskellige pakketyper, som du sender, vil du normalt få mere nøjagtige beregnede leveringspriser. Du kan tilføje lige så mange ekstra pakker, som du ønsker.

Standardpakken bruges til at beregne leveringspriser ved betaling, men alle gemte pakker kan benyttes, når der købes labels via Shopify Shipping.

Hvis du har beregnede leveringspriser fra fragtfirma, bruger fragtfirmaet oplysningerne om standardpakken til at beregne den leveringspris, der skal opkræves fra kunderne ved betaling. Hvis du har vægtbaserede priser, lægges vægten af standardpakken til vægten på de produkter, der sendes, for at beregne, hvilken vægtbaseret pris der skal opkræves.

Forestil dig f.eks., at du har en standardpakkevægt på 0,1825 kg og følgende vægtbaserede leveringspriser:

• 0 til 4,99 kg = en leveringspris på 3 USD
  • 5 til 9,99 kg = en leveringspris på 5 USD
  • 10 til 19,99 kg = en leveringspris på 10 USD

Forestil dig, at en kunde køber produkter, der vejer 4,9 kg i alt. Når kunden går til betaling, lægges den standardpakkevægt på 0,1825 kg til vægten på produkterne. Da produkterne og standardpakken vejer 5,0825 kg i alt, vil kunden blive opkrævet en leveringspris på 5 USD i stedet for leveringsprisen på 3 USD.

Hvis du ikke ønsker, at standardpakkens mål eller vægt skal påvirke dine vægtbaserede priser eller dine beregnede leveringspriser fra et fragtfirma, skal du redigere standardpakkens oplysninger, så den har en vægt på 0.

Rediger din standardpakke for beregning ved betaling

Du kan angive en standardpakke, der skal bruges til beregning af leveringsomkostninger ved betaling.

Hvis din butik ikke har tilføjet en standardpakke endnu, skal du tilføje en ny pakke for at oprette en ny standardpakke.

Din nuværende standardpakke viser teksten Denne pakkes bruges til at beregne leveringspriser ved betaling.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Rediger ud for din standardpakke i afsnittet Gemte pakker.
  2. Juster indstillingerne for pakken.
  3. Klik på Gem.

Rediger din standardpakke for køb af Shopify Shipping-labels

Du kan angive din standardpakke for Shopify Shipping til en specifik pakke. Du kan også vælge, at det altid skal være den sidste pakke, der blev brugt til køb af en ny label.

Christian har f.eks. oprettet to pakker for sine produkter: en lille pakke og en konvolut. Han angiver sin standardpakke for Shopify Shipping til den sidste pakke, der blev brugt. Når Christian klargør sine ordrer, starter han med alle de ordrer, der kræver en konvolut. Til den første ordre vælger han en konvolut som emballage til fragtlabelen. Konvolutten er derefter standardpakken for alle labels, han køber derefter. Når Christian skifter til klargøring af ordrer, der kræver en lille pakke, vælger han den lille pakke som emballage til fragtlabelen. Den lille pakke vil derefter være standardpakke for alle labels, han køber derefter.

Hvis du vil redigere dine indstillinger for standardpakker, skal du have en ordre, der kræver en fragtlabel.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på en ikke-klargjort ordre, som kræver en Shopify Shipping-fragtlabel.
  3. Klik på Opret fragtlabel.
  4. Valgfrit: Hvis du vil tilføje en ny pakke, der bliver standardpakke, skal du klikke på Tilføj pakke, angive detaljerne for pakken og derefter klikke på Tilføj pakke.
  5. Klik på rullemenuen i afsnittet Pakke og vægt, og vælg derefter Angiv standardpakke.
  6. Vælg en metode til at afgøre standardpakken:

• Hvis du vil bruge den samme standardpakke, hver gang du køber en label, skal du vælge En specifik pakke og derefter vælge pakken i rullemenuen.
    • Hvis du vil ændre standardpakken baseret på den pakke, der blev brugt til køb af den forrige fragtlabel, skal du vælge Sidst anvendte pakke.
  7. Klik på Gem.

Tilføj en pakke

Du kan gemme pakker, som skal bruges ved klargøring af ordrer. Hvis du køber fragtlabels via Shopify Shipping, kan du vælge, hvilken pakke der skal bruges til hver label.

Den første pakke, der oprettes i din butik, bliver standardpakken.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Tilføj pakke i afsnittet Gemte pakker.

2. Angiv de nødvendige oplysninger om pakken i dialogboksen.

3. Valgfrit: Hvis du vil gøre denne pakke til din standardpakke, skal du vælge Brug denne pakke til at beregne priser ved betaling. Denne indstilling aktiveres automatisk for den første pakke, der føjes til din butik.

4. Klik på Tilføj pakke.

Tilføj USPS-emballage til fast pris

USPS-emballage til fast pris er kun tilgængelig for butikker, der er baseret i USA.

De faste priser bestemmes af den emballage, du vælger, så længe pakken vejer mindre end 35 kg (70 pund). Du opkræves den faste pris for æsken eller konvolutten, og ikke for pakkens vægt eller den afstand, den skal rejse.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Tilføj pakke i afsnittet Gemte pakker.
  2. Klik på Emballage fra fragtfirmaet i dialogboksen.
  3. Vælg den korrekte pakketype til fast pris på listen:

4. Hvis du vil angive denne pakke som standardpakken, skal du vælge Brug denne pakke til at beregne priser ved betaling.

5. Klik på Tilføj pakke.

Rediger en gemt pakke

1. Klik på Rediger ud for pakken i afsnittet Gemte pakker.
  2. Angiv dine ændringer, og klik derefter på Gem.

Slet en gemt pakke

Hvis du ikke længere har brug for en gemt pakke i dine indstillinger for levering, kan du slette den. Du kan dog ikke slette din standardpakke.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Rediger ud for pakken i afsnittet Pakker.

2. Klik på Slet pakke, og klik derefter på Slet.