Opsætning af lokal levering for onlineordrer

Du kan opsætte muligheden for, at de lokale kunder får leveret deres ordrer. Hvis en kvalificeret kundes adresse er inden for dit leveringsområde, har kunden mulighed for at vælge lokal levering ved betaling.

Hvis du vil opsætte lokal levering, skal du aktivere muligheden for lokal levering for hver lokation, du tilbyder levering fra. Du kan tilbyde levering inden for en bestemt afstand fra din lokation eller for visse postnumre.

Når du har opsat lokal levering i dine indstillinger for levering, kan du se, hvordan du klargør ordrer med lokal levering. Du kan vælge, at du eller dine medarbejdere leverer ordrer eller bruger en tredjepart som leveringstjeneste.

Berettigelse

Hvis du har Shopify Plus-abonnementet, og du vil bruge muligheden for lokal levering, skal din butik opfylde følgende krav:

• Du har højst 20 lokationer
  • have deaktiveret tilpasset betaling

Hvis du har spørgsmål vedrørende krav til kvalificering, skal du kontakte Shopify Support.

Betalingsoplevelse

Når du har aktiveret muligheden for lokal levering, får kvalificerede kunder vist lokal levering som leveringsmulighed ved betaling.

Kunderne får kun vist lokal levering som en valgmulighed, hvis de opfylder følgende krav:

• Alle fysiske produkter i indkøbskurven er kvalificerede til levering fra én lokation.
  • Hele ordren kan klargøres fra leveringslokationens lager.
  • Kunden er ikke B2B-kunde, da B2B-betalinger ikke understøtter lokal levering. B2B-ordrekladder understøtter dog lokal levering, hvis du har forvalgt lokal levering som leveringsmetode, når du opretter kladdeordren.
  • Google kan bekræfte kundens leveringsadresse. Kunderne kan vælge en bekræftet adresse på rullemenuen med foreslåede adresser under betalingsprocessen.
  • Kundens adresse skal være én af følgende:

• inden for den udpegede leveringsradius og inden for samme provins eller delstat
    • inden for de udpegede postnumre og i samme land
  • Kunden vælger ikke en anden metode til hurtigere betaling end Shop Pay i det første trin af betalingen. Hvis kunden betaler med Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay eller PayPal, er leveringsmuligheden “lokal levering” ikke tilgængelig.

En kunde kan ikke vælge at få tilsendt nogle varer og få leveret andre varer, hvis de er i samme ordre. Kunden skal afgive to separate ordrer i stedet.

Dine kunder kan inkludere leveringsvejledning ved betaling, og de skal efterlade et telefonnummer, så du kan kontakte dem.

Inden du opsætter lokal levering

Du skal færdiggøre følgende, før du kan tilbyde dine kunder lokal levering:

Opsæt muligheden for lokal levering

Du opsætter lokal levering for hver lokation, du vil tilbyde levering fra. Du kan tilbyde levering inden for en radius, eller du kan tilbyde levering for udvalgte postnumre.

Hvis du vil bruge en radius, skal din virksomheds lokation verificeres. Gennemgå og rediger adressen på din lokation for at sikre, at den er nøjagtig.

Hvis du vælger en leveringsradius, kan du vælge at inkludere nabostater, -provinser eller -områder ved at aktivere Inkluder nabostater eller -områder. Lad os f.eks. sige, at din virksomhed ligger i det sydøstlige Californien cirka 16 km (10 miles) vest for Arizona. Hvis du angiver din leveringsradius til 32 km (20 miles) og aktiverer Inkluder nabostater og -områder, vil din leveringsradius gå 16 km (10 miles) ind i Arizona. Hvis du ikke aktiverer denne indstilling, vil lokal levering ikke være tilgængeligt for kunder i Arizona.

Leveringsradiusen går ikke ind i andre lande, selv hvis du aktiverer Inkluder nabostater og -områder.

Når du har opsat lokal levering, kan du begynde at klargøre ordrer med lokal levering.

Trin

Tilføj betingede priser

Du kan tilføje prisbaserede regler for at afgøre, hvor meget du skal opkræve for lokal levering. Du kan angive op til tre yderligere regler for at give dine muligheder for lokal levering større fleksibilitet.

Lad os f.eks. sige, at du har en minimumsværdi for ordrer på 5 USD. Du kan angive følgende regler:

• ordrer fra 5 USD = et leveringsgebyr på 5 USD
  • ordrer fra 10 USD = et leveringsgebyr på 3 USD
  • ordrer fra 20 USD = gratis levering

Den endelige regel i dine angivne betingelser har ikke nogen grænse for maksimalværdi for ordrer.

Fremgangsmåde:

Tilføj leveringszoner

Når du opsætter muligheden for lokal levering, kan du oprette et leveringsområde eller en leveringszone. Du kan tilføje op til 9 yderligere leveringszoner, som baseres på radius eller postnumre. Du kan angive betingede priser for hver enkelte leveringszone.

Hvis du bruger en radius, skal du angive din Leveringsradius som den maksimale distance for hver zone.

Du kan f.eks. opsætte følgende zoner:

Tilføjelse af rækker
Zone Leveringsradius Minimumspris for ordren Leveringspris
Zone 1 5 km 20 USD 5,00 USD
Zone 2 10 km 20 USD 10,00 USD
Zone 3 20 km 20 USD 20 USD

Hvis du har en kunde, som befinder sig inden for en radius på 8 km, vil vedkommende blive opkrævet 10 USD. Selv om både zone 2 og 3 er gældende for en kunde, som befinder sig inden for 8 km. er leveringsprisen for Zone 2 lavere end for Zone 3. Dette betyder, at kunden opkræves leveringsprisen for Zone 2.

Hvis du har en kunde, som har afgivet en ordre på under 20 USD, er vedkommende ikke kvalificeret til lokal levering, da Zone 1, 2 og 3 alle har en mindste ordrepris på 20 USD.

Fremgangsmåde:

Tilpas mailbeskeder for lokal levering

Der er flere forskellige slags mailbeskeder for lokal levering, herunder:

• Lokal ordre – ude til levering
  • Lokal ordre – leveret
  • Lokal ordre – forsøgt levering

Du kan også tilpasse skabelonerne for de mailbeskeder og sms-notifikationer, dine kunder modtager, når de har afgivet en ordre med lokal levering.

Ordrebekræftelse

For mailskabelonen Ordrebekræftelse kan du tilføje indhold, der er relateret til lokal levering, ved at indlejre indholdet i følgende Liquid-variabel: {% if delivery_instructions != blank %}; Leveringsinstruktioner: {{delivery_instructions}} {% endif %} Denne variabel viser indholdet i feltet Leveringsoplysninger i dine indstillinger for lokal levering.

Du kan også inkludere leveringsoplysninger i notifikationen Ordrebekræftelse ved at udfylde det relevante afsnit i dine indstillinger for forsendelse og levering.

Klik på Tilbage til standard, hvis du har brug for at nulstille en skabelon til standardindstillingerne.