Ordrebehandling

Sørg for, at du opfylder kravene til klargøring, så Shopifys distributionsnetværk kan behandle dine Shopify-ordrer korrekt. Hvis du har brug for at ændre indstillingerne for produkter, f.eks. SKU'en, skal du kontakte dit Fulfillment Success-team, før du ændrer det.

Hvis du ønsker, at Shopifys distributionsnetværk skal levere din pakke hurtigere til kunderne, kan du opgradere fragtlabelen til din ordre.

Krav til klargøring

Shopifys distributionsnetværk klargør kun ordrer, hvis de opfylder følgende betingelser:

• produktvarianterne har følgende indstillinger:

• hele lagerbeholdningen for ordren er tilgængelig

• ordrens leveringsadresse er gyldig

• ordren er ikke-klargjort

• ordren er markeret som betalt eller, hvis ordren afgives via Google- eller Facebook-salgskanalen, bliver betalingen godkendt * du er opdateret omkring din fakturering og har adgang til din butik

Hvis du har en app, der markerer dine Shopify-ordrer som klargjorte, vil disse klargjorte ordrer blive ignoreret af Shopifys distributionsnetværk.

Opsæt ordrebehandling

Hvis Shopifys distributionsnetværk automatisk skal behandle og klargøre nye ordrer for dig, skal du have aktiveret ordrebehandling i fanen Indstillinger i appen for Shopifys distributionsnetværk. Din indstilling er som standard Ordrebehandling er aktiveret, når du opsætter Shopifys distributionsnetværk for din butik.

Hvis Ordrebehandling er deaktiveret, opretter Shopifys distributionsnetværk klargøringsanmodninger med statussen Afventer, men disse anmodninger behandles eller klargøres ikke automatisk. Deaktivering af ordrebehandling annullerer ikke de ordrer, der allerede er blevet behandlet.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Apps i din Shopify-administrator, og klik derefter på Shopifys distributionsnetværk.
  2. Klik på fanen Indstillinger.
  3. Gør et af følgende i afsnittet Ordrebehandling:
    • Hvis Ordrebehandling er deaktiveret vises, og du vil aktivere funktionen, skal du klikke på Aktivér og derefter klikke på Aktivér igen for at bekræfte.
    • Hvis Ordrebehandling er aktiveret vises, og du vil deaktivere funktionen, skal du klikke på Deaktiver og derefter klikke på Deaktiver igen for at bekræfte.

Klargøringsproces

1. En kunde afgiver en ordre i din webshop.
  2. Når ordren er blevet betalt eller betalingen er blevet godkendt, modtager Shopifys distributionsnetværk en anmodning om klargøring med statussen Afventer. Hvis du angiver en klargøringsforsinkelse i dine Indstillinger, vil anmodningen have statussen Afventer, indtil den angivne periode er slut.
  3. Shopifys distributionsnetværk forbereder følgende oplysninger for den klargøring, der skal behandles:

1. Kontrol af, om anmodningen opfylder betingelserne for klargøring
    2. Vurdering af, om pakken skal leveres
    3. Valg af posttjeneste
    4. Identifikation af, om distributionscenteret kan klargøre ordren
  4. Anmodningen tildeles et distributionscenter og får statussen I gang.

5. Når det er din klargøringsanmodnings tur til at blive behandlet, vil Shopifys distributionsnetværk udføre følgende handlinger:

1. Finde og pakke varerne
    2. Køb af fragtlabel med trackingnummer
    3. Vedhæftning af fragtlabel og pakkeseddel på pakken
    4. Aftale af afhentningstidspunkt med fragtfirmaet
  6. Anmodningen om klargøring flyttes til statussen Klargjort. Hvis dette er en opdelt klargøring, forbliver anmodningen i statussen Delvis klargjort, indtil alle pakker er blevet klargjort.

7. Shopifys distributionsnetværk opdaterer din Shopify-ordre med trackingnummeret.

8. Fragtfirmaet ankommer til distributionscenteret, afhenter forsendelsen og sender en besked til Shopifys distributionsnetværk om, at pakken er undervejs.

9. Fragtfirmaet leverer pakken til din kundes adresse.