International levering

Hvis din butik ligger i USA eller Canada, og du sender internationalt ved hjælp af Shopifys distributionsnetværk, er der nogle krav, som du skal sørge for at overholde for at medtage den rigtige told og skat.

Hvis din virksomhed ligger i USA eller Canada, og du sender en ordre til et andet land eller område, er kunden Registreret leverandør for ordren. Kunden skal muligvis betale told og importafgifter for ordren afhængigt af destinationslandet eller -området, forsendelsens værdi, handelsaftaler og traktater. Hvis du sender en pakke til en international destination fra Canada, opkræves told og afgifter ikke konsekvent af Canada Post.

Internationale forsendelser med en værdi på 2.500 USD eller mere kræver yderligere dokumentation, herunder en fuldmagt, et internationalt transaktionsnummer og specifik dokumentation for fragtfirmaet.

Shopifys distributionsnetværk tilbyder ikke yderligere forsikring på indenrigs- eller internationale forsendelser, men det gør nogle fragtfirmaer muligvis. Du kan kontakte supportteamet hos Shopifys distributionsnetværk via mail, hvis du vil vide mere om forsikring fra fragtfirmaer.

Told og skatter for import

Størrelsen af told og skatter for en pakke, der sendes internationalt afgøres af en række forskellige faktorer. Forsendelsens værdi kan afgøres ved hjælp af oplysninger som f.eks. prisen på de solgte varer, leveringsomkostninger og omkostningerne for leveringsforsikring. I nogle lande og områder er told afgiftspligtig.

En anden faktor ved beregningen af told og afgifter er grænsen for de minimis-værdien. Denne term henviser til forsendelsens minimumsværdi, før den pålægges told og afgifter. De minimis-værdien afgøres af destinationslandet eller -området for forsendelsen.

Andre oplysninger, der kan påvirke beløbet for told, omfatter følgende:

• Oprindelseslandet, som er det land eller område, hvor produktet blev fremstillet
  • varens kategori
  • produktmaterialer
  • køn (kun for beklædningsgenstande)
  • fragtfirmaet og -tjenesten

Delivered Duties Unpaid (DDU)

Shopifys distributionsnetværk understøtter Delivered Duties Unpaid (DDU), som nogle gange kaldes Delivered at Place (DAP). DDU betyder, at kunden er ansvarlig for betalingen af alle told og skatter for import, når ordren leveren. Fragtfirmaet opkræver disse gebyrer fra kunden og overfører betalingen til de lokale myndigheder. Gebyrerne kan opkræves på forskellige tidspunkter, som afhænger af fragtfirmaet: De kan opkræves ved levering eller via kontakt mellem fragtfirmaet og kunden forud for leveringen. Forsendelsen udleveres ikke til kunden, før disse gebyrer er blevet betalt. De fleste fragtfirmaer opkræver et yderligere gebyr (et mindre beløb) for at dække de administrative omkostninger i forbindelse med opkrævning og overførsel af gebyrerne.

Sådan bruger du Import One-Stop Shop-tiltaget (IOSS), når du sender til lande i EU

One-Stop Shop-tiltagene træder i kraft den 1. juli 2021. Her får shopejere mulighed for at forenkle opkrævningen og udligningen af moms for salg til EU-lande. Shopejere uden for EU-medlemslande kan registrere sig til Import One-Stop Shop-tiltaget (IOSS), også kaldet Non-Union OSS. Når du bruger IOSS, kan du vælge at opkræve moms på ordre med en værdi på eller under 150 EUR ved betalingsprocessen, så dine EU-kunder ikke skal betale afgifter ved levering.

Hvis du sender pakker til EU-lande fra Canada og vil bruge IOSS, kan du kontakte Shopifys distributionsnetværkets supportteam via mail for at høre mere om dine muligheder.

Når du har fået dit IOSS-nummer, skal du tilføje det under din momsregistrering i Shopify-administratoren.

Tilføj dit IOSS-nummer i Shopify-administratoren

Sørg for, at du har opsat en leveringsprofil for EU, før du føjer dit IOSS-nummer til din momsregistrering.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Administrer ud for Den Europæiske Union i afsnittet Skatteområder.
  3. Klik på Opkræv moms ud for Moms på salg i EU i afsnittet Levering til EU.
  4. Vælg det land, hvor du har registreret dig til IOSS under Registreringsland.
  5. Skriv dit IOSS-nummer i IOSS-momsnummer.
  6. Klik på Opkræv moms.

Fragtlabels

Shopifys distributionsnetværk mærker ikke pakker som Gaver i henhold til bestemmelserne og kan derfor ikke garantere, at en forsendelse fritages for told og skatter for import.

Hvis du sender en vare, såsom produkter i prøvestørrelser eller markedsføringsreklamer, skal du mærke pakken som Kampagneprodukter på alle import- og eksportdokumenter for at overholde indenrigs- og internationale leveringsbestemmelser. Selv hvis disse varer ikke har nogen pengeværdi, skal du tildele dem en værdi over 0 USD, da forsendelsen ellers kan overtræde internationale toldregler.

De bedste fremgangsmåder for international levering

Du kan sikre dig, at dine produkter ikke støder på problemer ved international levering, hvis du følger disse retningslinjer.

• Sørg for, at du benytter komplette og præcise beskrivelser om dine produkter. Beskrivelsen skal beskrive produktet, dets tilsigtede formål og dets materialer.
  • Føj HS-koder til produkter i din Shopify-administrator. Hvis du tilføjer HS-koder, hjælper det med at sikre, at der opkræves den rigtige told og de rigtige skatter for dine forsendelser. Du bør også sørge for, at HS-koderne er nøjagtige i forbindelse med de kampagnematerialer, færdigsamlede sæt eller pakker, du sælger i din butik.
  • Tildel en værdi på mere end 0 USD til alle varer i en forsendelse – selv hvis varen er en “gave med køb”. Hvis du sender en “gave med køb” til internationale destinationer, vil kunden sandsynligvis blive opkrævet told og importafgifter for “gaven med køb”.
  • Sørg for, at kunden tilføjer sin mailadresse og sit telefonnummer under betalingsprocessen, så de lokale fragtfirmaer kan kontakte kunden om gebyrer og levering.
  • Skriv klart og tydeligt i din webshop, at internationale kunder skal betale told og importafgifter. Hvis du angiver disse oplysninger, kan det hjælpe dig med at give dine kunder et godt og tillidsfuldt forhold til dine tjenester.