International klargøring

Hvis din butik ligger i USA, og du sender internationalt ved hjælp af Shopify Fulfillment Network, er der nogle krav, som du skal sørge for at overholde for at medtage den rigtige told og skat.

Hvis din virksomhed ligger i USA, og du sender en ordre til et andet land eller område, er kunden Registreret leverandør for ordren. Kunden skal muligvis betale told og importafgifter for ordren afhængigt af destinationslandet eller -området, forsendelsens værdi, handelsaftaler og traktater.

Internationale forsendelser med en værdi på 2.500 USD eller mere kræver yderligere dokumentation, herunder en fuldmagt, et internationalt transaktionsnummer og specifik dokumentation for fragtfirmaet. Du kan ikke få disse dokumenter af Shopify. Få mere at vide om Internationale handelsdefinitioner hos United States Census Bureau.

Shopifys distributionsnetværk tilbyder ikke yderligere forsikring på indenrigs- eller internationale forsendelser, men det gør nogle fragtfirmaer muligvis. Du kan kontakte supportteamet hos Shopifys distributionsnetværk via mail, hvis du vil vide mere om forsikring fra fragtfirmaer.

Import af told og skatter

Størrelsen af told og skatter for en pakke, der sendes internationalt afgøres af en række forskellige faktorer. Forsendelsens værdi kan afgøres ved hjælp af oplysninger som f.eks. prisen på de solgte varer, leveringsomkostninger og omkostningerne for leveringsforsikring. I nogle lande og områder er told afgiftspligtig.

En anden faktor ved beregningen af told og skat er grænsen for de minimis-værdien. Denne term henviser til forsendelsens minimumsværdi, før den pålægges told og skat. Grænsen for de minimis-værdien afgøres af destinationslandet eller -området for forsendelsen.

Andre oplysninger, der kan påvirke beløbet for told, omfatter følgende:

• Oprindelseslandet, som er det land eller område, hvor produktet blev fremstillet
  • varens kategori
  • produktmaterialer
  • køn (kun for beklædningsgenstande)
  • fragtfirmaet og -tjenesten

Leveret ufortoldet

Shopifys distributionsnetværk understøtter Leveret ufortoldet, som nogle gange kaldes Delivered at Place (DAP). Leveret ufortoldet betyder, at kunden er ansvarlig for betalingen af alle told og skatter for import, når ordren leveren. Fragtfirmaet opkræver disse gebyrer fra kunden og overfører betalingen til de lokale myndigheder. Gebyrerne kan opkræves på forskellige tidspunkter, som afhænger af fragtfirmaet: De kan opkræves ved levering eller via kontakt mellem fragtfirmaet og kunden forud for leveringen. Forsendelsen udleveres ikke til kunden, før disse gebyrer er blevet betalt. De fleste fragtfirmaer opkræver et yderligere gebyr (et mindre beløb) for at dække de administrative omkostninger i forbindelse med opkrævning og overførsel af gebyrerne.

Sådan bruger du Import One-Stop Shop-tiltaget (IOSS), når du sender til lande i den Europæiske Union

Du kan bruge One-Stop Shop-tiltagene til at forenkle opkrævning og udligning af moms for salg til den Europæiske Union. Hvis du befinder dig uden for den Europæiske Union, kan du tilmelde dig Import One-Stop Shop-tiltaget (IOSS), også kaldet Non-Union OSS. Når du bruger IOSS, kan du vælge at opkræve moms på ordrer med en værdi på 150 EUR eller derunder ved betalingsprocessen, så dine kunder i den Europæiske Union ikke skal betale det ved levering.

Når du har fået dit IOSS-nummer, skal du tilføje det under din momsregistrering i Shopify-administratoren.

Tilføj dit IOSS-nummer i Shopify-administratoren

Sørg for, at du har opsat en leveringsprofil for EU, før du føjer dit IOSS-nummer til din momsregistrering.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter og told i Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer ud for Den Europæiske Union i afsnittet Skatteområder.
  3. Klik på Opkræv moms ud for Moms på salg i EU i afsnittet Levering til EU.
  4. Vælg det land, hvor du har registreret dig til IOSS under Registreringsland.
  5. Skriv dit IOSS-nummer i IOSS-momsnummer.
  6. Klik på Opkræv moms.

Fragtlabels

Hvis du sender en vare, såsom produkter i prøvestørrelser, skal du mærke pakken som Kampagneprodukter på alle import- og eksportdokumenter for at overholde indenrigs- og internationale leveringsbestemmelser. Selv hvis disse varer ikke har nogen pengeværdi, skal du tildele dem en værdi over 0 USD, da forsendelsen ellers kan overtræde internationale toldregler.

Shopifys distributionsnetværk mærker ikke pakker som Gaver i henhold til bestemmelserne og kan derfor ikke garantere, at en forsendelse fritages for told og skatter for import. Hvis du vil sende en vare med en værdi på 0 USD til en international destination, f.eks. en kampagne- eller gavevare, kan du give varen en værdi på mere end 0 USD og derefter give kunden dette beløb i rabat.

Leveringspriser

Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering i Shopify-administratoren for at se dine leveringspriser. Du kan opsætte gratis levering eller en tilpasset pris for internationale ordrer. Ordrer, der sendes internationalt, bør blive leveret inden for 15 dage fra det tidspunkt, hvor anmodningen om klargøring sendes til Shopifys distributionsnetværk.

Få mere at vide opsætning af leveringspriser og internationale klargøringsgebyrer.

Begrænsninger

Hvis du vil hjælpe med at sikre, at produkter i dine internationale forsendelser bliver leveret, skal du følge disse retningslinjer:

• Føj HS-koder til produkter i din Shopify-administrator. Hvis du tilføjer HS-koder, hjælper det med at sikre, at der opkræves den rigtige told og de rigtige skatter for dine forsendelser. Du bør også sørge for, at HS-koderne er nøjagtige i forbindelse med de kampagnematerialer eller pakker, du sælger i din butik.

• Medarbejdere, der klargør internationale ordrer, skal have tilladelsen Se produkter for at kunne se og bruge produktets HS-kode under klargøring af ordren.
  • Tildel en værdi på mere end 0 USD til alle varer i en forsendelse – selv hvis varen er en “gave med køb”. Hvis du sender en “gave med køb” til internationale destinationer, vil kunden sandsynligvis blive opkrævet told og importafgifter for “gaven med køb”.

• Sørg for, at dit produkt ikke indeholder farlige materialer. Hvis produktet indeholder farlige materialer, kan det ikke afsendes til internationale destinationer.

De bedste fremgangsmåder for international levering

Du kan sikre dig, at dine produkter ikke støder på problemer ved international levering, hvis du følger disse retningslinjer.

• Sørg for at benytte komplette og præcise beskrivelser til dine produkter. Beskrivelsen skal beskrive produktet, dets tilsigtede formål og dets materialer.
  • Sørg for, at kunden tilføjer sin mailadresse og sit telefonnummer under betalingsprocessen, så de lokale fragtfirmaer kan kontakte kunden om gebyrer og levering.
  • Skriv klart og tydeligt i din webshop, at internationale kunder skal betale told og importafgifter. Hvis du angiver disse oplysninger, kan det hjælpe dig med at give dine kunder et godt og tillidsfuldt forhold til dine tjenester.