Ordrebehandling

Sørg for, at du har forberedt dine produkter, så Shopifys distributionsnetværk kan behandle dine ordrer korrekt. Hvis du har brug for at ændre indstillingerne for produkter, f.eks. SKU'en, skal du kontakte dit Fulfillment Success-team, før du ændrer det.

Hvis du ønsker, at Shopifys distributionsnetværk skal levere din pakke hurtigere til kunderne, kan du opgradere fragtlabelen til din ordre.

Læs følgende beskrivelse for at få mere at vide om, hvordan Shopifys distributionsnetværk behandler ordrer, og hvad du kan gøre for at forhindre eventuelle fejl i behandlingen.

Krav til klargøring

Shopifys distributionsnetværk klargør kun ordrer, hvis de opfylder følgende betingelser:

• produktvarianterne har følgende indstillinger: - SKU'en findes i din Shopify-administrator

• SKU'en er unik
    • variant-id'et er unikt
    • Stregkoden må ikke være tom
    • stregkodefeltet matcher stregkoden på det fysiske produkt
    • variantens lagerbeholdning er angivet til at blive administreret af Shopifys distributionsnetværk
  • hele lagerbeholdningen for ordren er tilgængelig

• leveringsadressen er gyldig

• ordren er markeret som betalt

Klargøringsproces

1. En kunde afgiver en ordre i din butik.

2. Når ordren er markeret som betalt, modtager Shopifys distributionsnetværk en notifikation om, at der er afgivet en ordre.

3. Shopifys distributionsnetværk bekræfter, at det kan behandle ordren baseret på betingelserne for klargøring.

4. Shopifys distributionsnetværk bestemmer datoen for, hvornår skal leveres, hvilken posttjeneste der skal bruges, og hvilket distributionscenter der kan klargøre ordren.

5. Der oprettes en åben klargøring i Shopify-administratoren.

6. Distributionscenteret plukker og pakker ordren, og klæber fragtlabelen og pakkesedlen på forsendelsen.

7. Distributionscentret aftaler en afhentning med fragtfirmaet.

8. Fragtfirmaet ankommer til distributionscentret, afhenter forsendelsen og sender en notifikation til Shopifys distributionsnetværk.

9. Shopifys distributionsnetværk opdaterer klargøringen i din Shopify-administrator med det trackingnummer, som distributionscentret har opgivet. Hvis alle varelinjer er opfyldt, markeres ordren som klargjort.

10. Fragtfirmaet transporterer pakken via sit netværk og leverer den til din kundes adresse.

Se dine aktive klargøringer

Du kan se dine aktive ordrer i fanen Oversigt i Shopifys distributionsnetværk-appen.

Aktive ordrer kan have følgende statusser:

• Accepteret – Ordrer, der er blevet accepteret af Shopifys distributionsnetværk, men som ikke er blevet tildelt et distributionscenter endnu.
  • I gang – Ordrer, der er blevet tildelt et distributionscenter.
  • Sat på pause – Ordrer, der mangler flere oplysninger, eller som ikke kan klargøres. Få mere at vide under Klargøringer sat på pause.
  • Returneret – Ordrer, der sendes tilbage til et af Shopifys distributionscentre, fordi pakken blev markeret som retur til afsender.

Klik på Se ordrer for at se alle dine aktive ordrer. Klik på Se i kolonnen med labelen, hvis du vil se ordrer, der kun har én af disse labels.

Klargøringer sat på pause

Hvis der er et problem med leveringsadressen for en ordre, f.eks. hvis adressen ikke er gyldig, eller landet ikke understøttes, sættes klargøringen af ordren på pause, og der vises et meddelelsesbanner i appen Shopifys distributionsnetværk. Tagget Order hold (SFN) og et fejlspecifikt tag bliver også føjet til ordren i din Shopify-administrator.

I appen Shopifys distributionsnetværk kan du se de ordrer, der har klargøringer sat på pause, annullere de klargøringer, der er sat på pause, eller frigive klargøringen fra pausen.

Hvis du ikke kan se en notifikation om det antal klargøringer, der er sat på pause, i appen Shopifys distributionsnetværk, har du ingen klargøringer på pause.

Se de klargøringer, der er sat på pause

1. Gå til Apps > Shopifys distributionsnetværk i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Se i kolonnen SAT PÅ PAUSE i fanen Oversigt.
    1. Valgfrit: Klik på ordren for at se, hvorfor den er blevet sat på pause.

Frigiv klargøringer, der er sat på pause

Sørg for, at du retter årsagen til, at ordren er blevet sat på pause, før du anmoder om en ny klargøring.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Apps > Shopifys distributionsnetværk i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Se i kolonnen Sat på pause i fanen Oversigt.
  3. For hver klargøring, du vil frigive, skal du opdatere adressen på ordren:

1. Klik på ordrenummeret.
    2. I afsnittet Leveringsadresse skal du klikke på Rediger.
    3. Opdater adressen, og klik derefter på Gem.
  4. Vælg de klargøringer, som du vil frigive.

5. Klik på Handlinger, og klik derefter på Anmod om klargøring.

Anmod om klargøring

Du kan til enhver tid anmode om, at en ordre klargøres, herunder før forsinkelsen af betalte ordrer er fuldført. Du kan angive din forsinkelse af betalte ordrer på siden Indstillinger i appen for Shopifys distributionsnetværk.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Apps > Shopifys distributionsnetværk i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Se i kolonnen SAT PÅ PAUSE i fanen Oversigt.
    1. Vælg den eller de ordrer, du vil klargøre. 4. Klik på Flere handlinger, og klik derefter på Anmod om klargøring.

Bestilling af genlevering

Når du vil genlevere en ordre, skal du kopiere den oprindelige ordre, så kunden kan modtage mails om levering af forsendelsen for den nye levering. Du kan gøre ordren gratis ved at tilbyde en 100 % rabat og gratis levering. Du kan mærke ordren som en genlevering via et tag eller en bemærkning i ordren, så det er tydeligt, hvorfor ordren blev foretaget.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på den ordre, du vil levere igen.
  3. Klik på Flere handlinger, og klik derefter på Dupliker.
  4. Føj yderligere oplysninger til ordren: - Klik på Tilføj levering, og vælg en leveringspris. Hvis du ikke vil opkræve nogen leveringsgebyrer, skal du vælge Gratis levering.

• Valgfrit: Klik på Tilføj rabat, og fratræk en rabat på 100 %.
    • Valgfrit: I Tags kan du tilføje et tag om, at ordren er en genlevering, f.eks. med Reshipment eller Reorder.
    • Valgfrit: I Bemærkninger kan du tilføje en bemærkning om, at ordren er en genlevering.
    • Valgfrit: Klik på Skatter for at justere eventuelle skatteindstillinger for ordren.
  5. Fuldfør ordren: - Hvis du ikke kræver nogen betaling for ordren, skal du klikke på Markér som betalt og derefter klikke på Opret ordre.

• Hvis du fakturerer kunden for ordren og har brug for, at kunden gennemfører betalingen, skal du klikke på Send faktura og skrive mailen færdig.
    • Hvis du fakturerer kunden for ordren og har betalingsoplysningerne, skal du klikke på Betal med kreditkort og angive betalingsoplysningerne.
    • Hvis du venter på at modtage betaling uden for Shopify, skal du klikke på Markér som afventende, vælge typen af betaling og derefter klikke på Opret ordre.

Almindelige fejl i ordrebehandling

Læs de almindelige årsager til, at en ordre ikke bliver behandlet korrekt, og hvordan du retter dem.

Ingen lokation for distributionscenter

Alle varianter skal have angivet Shopifys distributionsnetværk som en lokation med tilgængelig lagerbeholdning. Sørg for, at der kun er én lokation for Shopifys distributionscenternetværk angivet som en lokation i din Shopify-administrator, og at alle varianter har angivet denne lokation for distributionsnetværket i deres variantindstillinger.

Ugyldig leveringsadresse

Hvis en leveringsadresse ikke kan bekræftes, vises der en meddelelse i din Shopifys distributionsnetværk-app, som beder dig om at opdatere adressen. Ordren holdes af Shopifys distributionsnetværk, indtil du opdaterer adressen og denne kan bekræftes. Når adressen er blevet bekræftet, kan du anmode om, at ordren klargøres og sendes til den nye adresse.

Produktet administreres ikke af Shopify

Hvis Shopifys distributionsnetværk skal kunne behandle en ordre, skal hver varelinjes variant have indstillingen Lager styret af angivet til Shopify.