Sådan anmelder du et krav for levering

Bemærk: Fragtfirmaer accepterer ikke krav for forsinkede pakker på nuværende tidspunkt, da de har suspenderet deres garanterede leveringsdatoer på grund af coronavirus/COVID-19.

Hvis en af dine forsendelser modtages for sent, er beskadiget eller mangler varer, eller hvis de går tabt under forsendelse, kan du sende et krav som en mail til Shipping Specialist-teamet via fanen Oversigt i appen Shopify Behandlingsnetværk.

Shipping Specialist-teamet hjælper dig med dit krav så hurtigt som muligt, og de besvarer din mail, når de har flere oplysninger til dig eller flere trin til dig. Når de har indsendt dit krav til leveringsfirmaet, tager det normalt 10-15 dage for leveringsfirmaet at behandle dit krav.

Betingelser

Det er ikke alle forsendelser, der er kvalificerede til krav. Gennemgå følgende retningslinjer for at afgøre, om din pakke er kvalificeret:

• Labels med USPS First Class og First Class International omfatter ikke forsikring, så det er ikke muligt at anmelde krav for forsendelse med disse tjenester.
  • Alle USPS-krav skal anmeldes inden for 60 dage fra afsendelsesdatoen.
  • Krav om servicegaranti for UPS skal anmeldes inden for 15 dage fra den planlagte leveringsdato.
  • Krav om ødelagte forsendelser i Canada, til USA og internationalt med UPS skal anmeldes så hurtigt som muligt, efter skaden er opdaget og ikke senere end 60 dage efter leveringsdatoen.
  • Normalt skal krav om mistede forsendelser med UPS i Canada eller til USA anmeldes inden for 9 måneder.
  • Normalt skal krav om mistede forsendelser med UPS til internationale destinationer (uden for USA) anmeldes inden for 6 måneder.
  • Hvis dit krav omhandler en mistet forsendelse, skal du anmelde kravet i henhold til den tidsramme, der er angivet af det enkelte fragtfirma: - USPS Priority Express – 7 dage efter afsendelsesdatoen

• Alle andre USPS-tjenester – 15 dage efter afsendelsesdatoen
    • UPS – 24 timer efter den forventede leveringsdato
  • Hvis din forsendelse ikke blev scannet eller accepteret korrekt af fragtfirmaet, skal du kontakte sfn-help@shopify.com i stedet.

Få mere at vide om USPS-krav under USPS' side for anmeldelse af krav. Få mere at vide om UPS-krav under UPS' vilkår og betingelser for tjenester.

Oplysninger er påkrævet

Din mail til Shipping Specialist-teamet skal indeholde alle disse oplysninger:

• et link til ordren
  • forsendelsens trackingnummer
  • et resume af problemet
  • kundens for- og efternavn
  • kundens telefonnummer (UPS vil ikke åbne et krav, hvis dette mangler)
  • en liste over produkterne i forsendelsen og deres SKU'er
  • de samlede produktomkostninger for forsendelsen
  • omkostningen til fragtlabelen

Hvis kravet er for en ødelagt forsendelse, skal du også angive følgende:

• i mailen til Shipping Specialist-teamet skal du angive en beskrivelse af oprindelige emballage
  • i mailen til Shipping Specialist-teamet skal du inkludere fragtlabelen
  • Hvis fragtfirmaet anmoder om en inspektion, skal du sørge for, at emballagen er klar til afhentning

Krav – resultater

Vores Shipping Specialist Team sender resultatet af dit krav til dig via mail. Hvis dit krav blev godkendt, bliver kreditten anvendt på din Shopify-konto. Kontoejeren kan se kreditten i din Shopify-administrator ved at gå til Indstillinger > Fakturering og derefter klikke på den relevante faktura.