Overvågning af apphændelser

Du kan spore de ændringer, som apps foretager af butikkerne i din organisation ved hjælp af Overvågning af apphændelser. Denne overvågning giver Shopify mulighed for at sende realtidshændelser til dine dataforbrugere om alle de ændringer i dine butikker, der foretages af offentlige, private eller tilpassede apps.

Inden du begynder at overvåge appaktivitet

Gennemgå følgende overvejelser, inden du begynder at overvåge din appaktivitet:

• Appovervågning udføres via Google Cloud Platform Pub/Sub. Sørg for, at du har en Google Cloud Platform-konto, før du opsætter appovervågning i din organisation, og bekræft, at du er tryg ved at arbejde på Google Cloud Platform.
  • Opsætning af en kilde med Google Pub/Sub i Shopify kræver administratoradgangen Appovervågning.
  • Der sendes mails om en gennemført oprettelse eller sletning af en kilde til den bruger, der opsætter hændelsesovervågningen og til organisationsejeren. Der sendes kun mails om problemer med hændelsesovervågningen til den bruger, der opsætter den.
  • Du kan kun angive én kilde pr. organisation.
  • Appovervågning sporer kun de ændringer, som offentlige, private og tilpassede apps foretager af dine kunder og ordrer.

Opsætning af Google Cloud Platform Pub/Sub

Hvis du vil opsætte appovervågning for din organisation, skal du opsætte en kilde i Shopify for at sende hændelser til Google Cloud Platform Pub/Sub.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Appovervågning i din Shopify-organisationsadministrator.
  2. Klik på Opret kilde.
  3. Kopiér værdien i Mail for tjenestekonto.
  4. Angiv værdien for Mail for tjenestekonto som et medlem med rollen Pub/Sub-udgive i dit Google Cloud Platform Pub/Sub-emne.
  5. Kopiér følgende oplysninger fra dit Pub/Sub, og angiv dem på siden Opret kilde: - Projekt-id. Projekt-id'er skal være en streng på mellem 6-30 tegn, som starter med et bogstav og består af små bogstaver, tal og bindestreger.

• Emne-id. Emne-id'er skal være en streng på under 255 tegn, som starter med et bogstaver.
  6. Klik på Opret kilde.

Der sendes en mail til den bruger, der oprettede kilden, og til organisationsejeren om, at apphændelser udgives på Google Pub/Sub.

Hvis der opstår problemer med hændelsesovervågning, sendes der kun en mail til den bruger,d er oprettede kilden. Der sendes mails i følgende tilfælde:

• Ødelæggende ændringer af API'en
  • Fejl, der opstår under oprettelsen eller sletningen af en kilde
  • Fejl i appovervågningen, der opstår ved tilføjelse eller sletning af en butik i din organisation

Når din kilde er aktiv, kan du hente appens aktivitetsdata fra Google Pub/Sub og sende dem til dine dataforbrugere. Der er flere måder, hvorpå du kan integrere de oplysninger, du får fra Google Pub/Sub, med downstream-tjenester: Enten ved at bruge Googles pipeline for dataflow eller ved at skrive dine egne scripts, såsom en Cloudfunktion, der skal køres af Google Cloud Pub/Sub-udløsere.

Deaktivering af Google Cloud Platform Pub/Sub

Du kan slette din kilde, hvis du vil deaktivere appovervågning for din organisation, eller hvis du vil aktivere en ny kilde for hændelsesovervågning.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Appovervågning i din Shopify-organisationsadministrator.
  2. Klik på papirkurvsikonet.
  3. Klik på Slet kilde.

Der sendes en mail til den bruger, der oprettede kilden, og til organisationsejeren om, at kilden er blevet slettet. Du kan oprette en ny kilde, når den eksisterende er blevet slettet.