Afsendelse af beskeder med workflows

Opret workflows, som sender beskeder til dig eller dine medarbejdere. Du kan f.eks. oprette et workflow, som sender dig en mail, når du modtager en ordre med høj risiko.

Når du sender en besked, er det en hjælp at inkludere oplysninger om den kunde, den ordre eller det produkt, det omhandler. Hvis du vil inkludere disse oplysninger, skal du tilføje variabler i dine beskeder.

Hvis du vil sende en besked i et workflow, skal du vælge en handling, som sender en besked.

Send en mail

Handlingen Send mail sender automatisk en mail fra flow@shopify.com. Hvis du har problemer med at modtage mails fra Flow, skal du sørge for, at din mail ikke filtrerer mails fra denne adresse ud. Hvis du vil sende mails til flere personer, skal du adskille mailadresserne med et komma. Du kan ikke bruge variabler til at tilpasse adressen.

Send en HTTP-anmodning

Handlingen Send HTTP-anmodning knytter dit workflow til en webserver eller en webadresse og sender HTTP-anmodninger. Din HTTP-anmodning kan understøtte følgende HTTP-metoder:

• Get – Sender en anmodning om oplysninger fra serveren.
  • Delete – Fjerner en ressource fra serveren.
  • Head – Henter HTTP-svarheader på serveren.
  • Options – Henter indstillingerne og funktionerne, der understøttes af serveren.
  • Patch – Delvis opdatering af en ressource på serveren.
  • Put ~ Opdaterer en ressource på serveren.
  • Post – Opretter eller erstatter en ressource på serveren.

Sådan sender du en HTTP-anmodning

1. Klik på Tilføj handling i dit workflow.
  2. Vælg Send HTTP-anmodning.
  3. Udfyld felterne i afsnittet HTTP-metode på følgende måde:

1. Vælg én af HTTP-metoderne.
    2. Angiv serverens webadresse i feltet Webadresse.
    3. Valgfrit: Hvis den API, som du sender oplysninger til, kræver, at der føjes oplysninger til webadressen, skal du gøre et af følgende: - Hvis API'en kræver oplysninger i sidehovedet, skal du angive parametrene i tabellen Sidehoveder for at sende dem til webadressen. Hvis API'en tillader, at der føjes oplysninger til sidehovedet eller webadresse-stien, skal du bruge sidehovedet. Denne løsning er mere sikker end at føje oplysninger til webadresse-stien.
    4. Hvis API'en kræver oplysninger i webadresse-stien, skal du føje variabler til stidelen af webadressen. Stidelen af webadressen findes efter den tredje stråstreg (/). I denne webadresse "https://shopify.com/{{order.id}}" er stidelen f.eks. {{order.id}}.
  4. Du kan tilføje eventuelle par med nøgleværdier i feltet Sidehoveder. Du kan også føje variablers til nøglen eller værdien.

5. Tilføj det indhold, som du vil sende til serveren, i feltet Brødtekst. Det kan være en hjælp at inkludere oplysninger om kunden, ordren eller det involverede produkt, når du sender beskeder. Du skal gøre dette ved hjælp af variabler.

6. Klik på Gem.

Svarkoder

Når Flow har sendt din HTTP-anmodning, venter det maksimalt i 30 sekunder på, at din app svarer med en HTTP-statuskode. Hvis Flow ikke har modtaget et svar fra din app inden for 30 sekunder, lukker det forbindelsen til din app og sender anmodningen igen.

Nedenstående tabel beskriver, hvordan Flow behandler statuskoden, når den modtager et svar.

Sådan behandler Flow statuskoder.
Statuskoder Sådan behandler Flow statuskoden
200 Success Flow antager, at din app har behandlet anmodningen POST.
202 Success Flow antager, at din app har behandlet anmodningen POST.
4XX Client errors

Flow sender HTTP-anmodningen (POST) igen med stigende intervaller i op til 24 timer, hvis din app sender statuskoden 429 (for mange anmodninger) uden en Retry-After-header.

Flow sender HTTP-anmodningen (POST), når ventetiden er gået, hvis din app sender statuskoden 429 (for mange anmodninger) med en Retry-After-header (der angiver en ventetid).

Flow antager, at der er opstået en fejl, hvis din app sender en anden 4XX-kode, og sender ikke anmodningen POST igen.

5XX Server errors Flow sender HTTP-anmodningen (POST) igen med stigende intervaller i op til 24 timer.
Anden statuskode Hvis din app returnerer en kode, som ikke er beskrevet i denne tabel, anses anmodningen om besked for at være mislykket, og anmodningen POST sendes ikke igen.