SCIM-brugeradministration for din organisation

Når du har konfigureret SAML-godkendelse for din organisation, kan du genere et SCIM API-token.

Funktioner

Hvis du angiver dit SCIM API-token til din identitetstjenesteudbyder, kan du foretage følgende handlinger via din identitetsudbyder:

• Oprette brugere
  • Deaktiver brugere

Betingelser

Før du konfigurerer din SCIM-brugeradministration, skal du bekræfte dit domæne og oprette en SAML-konfiguration. Du kan kun administrere brugere, der er knyttet til et domæne, som du har bekræftet.

Konfigurer SCIM-brugeradministration

1. I din Shopify-organisationsadministrator skal du gå til Brugere > Sikkerhed.
  2. Klik på Generer API-token i afsnittet SCIM-integration.
  3. Klik på Kopiér for at kopiere det genererede token til din udklipsholder.
  4. Angiv tokenet til din identitetstjenesteudbyder. Processen for at tilføje tokenet afhænger af den identitetstjenesteudbyder, du bruger.

Bemærk: Hvis du bruger en anden identitetstjenesteudbyder end Okta, OneLogin eller Azure, skal du muligvis angive en basiswebadresse samt et API-token. Hvis din identitetstjenesteudbyder kræver en basiswebadresse, skal du bruge https://shopifyscim.com/scim/v2/.

Når dit API-token er blevet føjet til din identitetstjenesteudbyder, kan du tilføje eller fjerne brugere via denne tjeneste. Dette kan ændre, hvordan denne bruger logger ind på Shopify og afhænger af status for denne bruger i Shopify.

Effekt af at oprette en bruger i en identitetsudbyder
Brugerstatus Effekt i Shopify
Brugeren findes allerede i din organisation Hvis du tilføjer en bruger i din identitetstjenesteudbyder, skal denne bruger logge ind ved hjælp af SAML-godkendelse, hvis følgende alle er sande:

• brugeren findes allerede i Shopify
  • brugeren findes allerede i din organisation
  • du bruger håndhævelse af Specifikke brugere
Effekten ved at fjerne en brugers adgang via din identitetsudbyder afhænger af dennes brugerstatus. Hvis du fjerner en aktiv brugers adgang til Shopify ved hjælp af din identitetsudbyder, suspenderes vedkommende i din organisation. Hvis du sletter en bruger permanent ved hjælp af din identitetstjenesteudbyder, slettes vedkommende muligvis fra din organisation afhængigt af opsætningen af din identitetsudbyder.
Brugeren findes i Shopify, men ikke din organisation Hvis du tilføjer en bruger i din identitetstjenesteudbyder, bliver brugeren føjet til din organisation. Brugeren skal logge ind ved hjælp af SAML-godkendelse, hvis følgende alle er sande:

• brugeren findes allerede i Shopify
  • brugeren findes ikke i din specifikke organisation
  • du bruger håndhævelse af Påkrævet eller Specifikke brugere
Brugeren findes ikke i Shopify Hvis du tilføjer en bruger i din identitetstjenesteudbyder, bliver brugeren føjet til din organisation. Brugeren skal logge ind ved hjælp af SAML-godkendelse, hvis følgende alle er sande:

• brugeren findes ikke i Shopify
  • du bruger håndhævelse af Påkrævet eller Specifikke brugere
Når brugeren logger ind på Shopify-organisationsadministratoren for første gang, skal brugeren gøre dette via identitetsudbyderen – ikke via Shopifys loginside.

Når du tilføjer en bruger, som ikke tidligere har eksisteret i Shopify, efter at have tilføjet API-tokenet – enten via din identitetsudbyder eller organisationsadministratoren, får din nye bruger status som afventende. Hvis din bruger skal logge ind ved hjælp af SAML, forbliver vedkommendes status afventende, indtil han eller hun logger ind ved hjælp af din identitetsudbyder.

Sådan fjerner du SCIM-integrationen

Hvis du ikke længere har brug for en SCIM-integration, kan du fjerne den. Denne handling kan ikke fortrydes. Hvis du har brug for at genaktivere din integration, skal du genere et nyt API-token.

Fremgangsmåde:

1. I din Shopify-organisationsadministrator skal du gå til Brugere > Sikkerhed.
  2. Klik på ... ud for dit API-token i afsnittet SCIM-integration.
  3. Klik på Slet token.

Begrænsninger

Butiksejere og organisationsejere kan ikke fjernes via en identitetstjenesteudbyder. Begge typer ejerskab skal overføres, før brugeren kan fjernes. Hvis du har brug for at ændre butiksejeren, kan du gøre dette via din Shopify-administrator. Hvis du har brug for at ændre organisationsejeren, skal du kontakte Shopify Plus-support.