Butikker

Se og tilføj nye butikker i din organisation på siden Butikker.

For at få adgang til Butikker skal du have adgang til Administration af butik på organisationsniveau.

Butiksliste

Din butiksliste indeholder alle butikker i din organisation, herunder udviklingsbutikker, udvidelsesbutikker og butikker, der afventer tilføjelse til din kontrakt. Den viser butikkens navn, type, primære domæne, valuta og aktive salgskanaler.

Butikkens status

Mulige statusser for butikker.
Status Beskrivelse
Aktiv

Aktive butikker er fuldt oprettede butikker, som er klar til at sælge til dine kunder.

En aktiv butik er ikke nødvendigvis åben for offentligheden. Der kræves muligvis en smule konfiguration for en ny butik, som f.eks. tilføjelse af produkter, medarbejdere eller salgskanaler.

Afventer tillæg til kontrakt

Afventende butikker er nyligt oprettede butikker, der muligvis overstiger dine kontraktlige begrænsninger.

Afventende butikker bliver aktive, når du har godkendt eventuelle yderligere gebyrer og anmodningen er blevet behandlet af Shopify. Du kan få mere at vide i Tilføj en butik herunder.

Butikstype

Mulige butikstyper.
Butikstype Beskrivelse
Fakturering af butik Din faktureringsbutik er den første butik, der åbnes i din kontrakt, og den anses for at være din organisations primære butik. Det er muligt at få adgang til oplysninger om økonomiske anliggender, som f.eks. fakturering, i faktureringsbutikken. Hvis du har brug for at ændre faktureringsbutikken i din organisation, skal du kontakte Shopify Plus-support.
Udvidelse En udvidelsesbutik er en ekstra butik, der er åbnet for at supplere din hovedbutik. Det kan f.eks. være med henblik på at sælge på forskellige sprog eller i forskellige valutaer.
Detail En butik, der er kun er oprettet til personligt salg.
Kun medlemmer En butik, der er oprettet til kun at sælge til medarbejdere eller til et udvalgt antal medlemmer.
Engrossalg En butik, der er oprettet til at sælge til andre virksomheder.
Udvikling En udviklingsbutik, der er oprettet for at give shopejere mulighed for at eksperimentere med temaer, branding eller tilpasset kodning. Udviklingsbutikker er ikke beregnet til salg af produkter.
Andre En butik, der er oprettet af en årsag, der ikke er inkluderet i andre butikstyper.

Butiksoplysninger

Hvis du vil have vist flere oplysninger om en bestemt butik, skal du klikke på den pågældende butiks navn på siden Butikker. Afsnittet Butiksoplysninger indeholder uddybende oplysninger om butikken, herunder følgende oplysninger:

Oplysninger, der er tilgængelige på siden over butiksoplysninger.
Butiksoplysninger Beskrivelse
Butikstype Beskriver butikkensgenerelle formål. Se butikstype for at få mere at vide.
Butiksdomæne Viser butikkens aktuelle primære domæne, og om der er andre domæner, der er tilknyttet butikken. Hvis du vil ændre disse indstillinger, skal du klikke på administrer domæner.
Butiksvaluta Viser den primære valuta, som bruges i din butiks produktpriser og rapportværdier. Hvis du vil ændre valutaen, skal du klikke på administrer valuta.
Aktiverede valutaer Viser de valutaer, som kunderne kan foretage køb i. Valutaer vises kun, hvis du sælger i flere valutaer. Hvis du vil ændre dine aktiverede valutaer, skal du klikke på administrer aktive valutaer.
Butiksadgang Viser antallet af brugere i organisationen, der har adgang til butikken. Hvis du vil se denne liste, skal du klikke på administrer brugere. Dette bringer dig til din butiks brugerside, som er filtreret efter brugere, der har adgang til denne butik.
Butiksejer Viser, hvilken bruger der har butiksejertilladelser. Butiksejeren har fuld tilladelse i butikken og kan få adgang til dens finansielle oplysninger.
Salgskanaler Viser, hvilke kanaler der er aktive i butikken på nuværende tidspunkt, f.eks. webshop, Facebook eller Instagram. Hvis du vil redigere denne liste, skal du klikke på administrer salgskanaler.
Aktuelt tema Viser, hvilket tema der i øjeblikket er udgivet i butikken, og giver en forhåndsvisning af butikkens udseende for desktop og mobil. Hvis du vil foretage ændringer i temaet, skal du klikke på administrer tema.
Apps Viser antallet af apps, som er installeret i butikken, både offentlige og privatoprettede apps. Hvis du vil foretage ændringer af installerede apps, skal du klikke på administrer apps.

Opret en butik

Når du opretter en butik, tilføjes den normalt med det samme. Hvis den butik, du anmoder om at oprette, betyder, at dine kontraktlige begrænsninger overskrides, oprettes der i stedet en prøvebutik. Der sendes en anmodning til Shopify Plus om at tilføje den ekstra butik, og du vil blive bedt om at godkende et ekstra gebyr. Din anmodning vil blive behandlet inden for nogle få dage, og din prøvebutik vil blive opgraderet. Du får tilsendt en e-mail, der bekræfter ændringen.

Når du opretter en butik i en organisation, bliver du ejer af den nye butik.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Butikker fra Shopify-organisationsadministratoren.
  2. Klik på Opret butik.
  3. Angiv et formål, et navn og en URL for butikken. Det formål, du angiver, kan påvirke fakturering eller konfiguration for din butik, men det begrænser ikke funktionerne eller egenskaberne. Hvis du er i tvivl om, hvilken mulighed du skal vælge, kan du kontakte Shopify Plus-support.
  4. Valgfrit: Vælg apps, som du vil forudinstallere i din nye butik. Se forudinstaller apps for at få flere oplysninger.
  5. Valgfrit: Importér data fra en anden butik. Se importér butiksdata for at få flere oplysninger.
  6. Klik på Opret butik.

Nu kan du logge ind i din butik og begynde at tilføje oplysninger.

Forudinstaller apps

Du kan føje apps til din butik under oprettelsesprocessen. Under oprettelse af butikken kan du installere følgende Apps:

Dette installerer apps i din nye butik, men det kan være nødvendigt at konfigurere yderligere. Du kan få flere oplysninger ved at læse dokumentationen for de individuelle apps.

Importér butiksdata

Bemærk: Hvis du importerer indstillinger fra en anden butik, kan dette kun gøres under oprettelse af butikken. Når du har indtastet butikkens oplysninger og klikket på opret butik, skal disse indstillinger administreres manuelt.

Du kan importere brugere fra eksisterende butikker til din nye butik.

Importerede brugere arver de samme tilladelser, som de har i den butik, du importerer dem fra. Hvis du har brug for at ændre disse tilladelser, kan du gøre dette, når butikken er blevet oprettet.

Fremgangsmåde:

1. Klik på vælg butik.
  2. Vælg en butik, som du vil importere indstillinger fra, og klik på udført.
  3. Klik på importér brugere.
  4. Vælg de brugere, du vil importere.
  5. Klik på Udført.

Skift butikkens ejer

Når du tilføjer en butik i Shopify-organisationsadministratoren, bliver du butiksejeren. Hvis du vil ændre en butiks ejer, skal du bruge den pågældende butiks Shopify-administrator.

Konfigurer indstillinger for butik

Hvis du vil konfigurere specifikke indstillinger en butik, som f.eks. dens betalingsudbydere eller indstillinger for levering, skal du bruge denne butiks Shopify-administrator.

Hvis du vil foretage en af følgende ændringer, skal du kontakte Shopify Plus-support:

• ændre en butik fra udvikling til produktion
  • ændre faktureringsbutikken på din Shopify Plus-kontrakt
  • deaktivere eller lukke en butik
  • nedgradere dit Shopify-abonnement