Tilknyt din Avalara-konto til appen AvaTax

Hvis du vil bruge Avalara AvaTax, skal du installere appen Avalara AvaTax i din Shopify-administrator og derefter enten knytte AvaTax-appen til en eksisterende AvaTax-produktions- eller sandkassekonto eller oprette en ny Avalara-produktionskonto.

Overvejelser i forbindelse med brug af Avalara AvaTax

Gennemgå følgende overvejelser, før du installerer og knytter Avalara AvaTax til Shopify.

• Avalara AvaTax-appen understøtter opkrævning af moms, men den understøtter ikke momsfritagelser. Avalara kan ikke indsamle moms-id'er, som er påkrævet i forbindelse med indberetning af fritagelser og returneringer.
  • Hvis du udsteder en refusion i Shopify uden samtidig at vælge et vare- eller genopfyldningsantal, kan Avalara AvaTax ikke oprette returdokumenter.
  • Delvise refusioner rapporteres ikke i Avalara AvaTax. Hvis du udsteder en delvis refusion, skal du justere rapporteringen manuelt.
  • Nogle tredjepartstjenester rapporterer til Avalara, som f.eks. eBay, mens andre ikke gør det, f.eks. Amazon eller Facebook. Rapportering fra en tredjepartstjeneste kan medføre duplikerede ordreoplysninger i Avalara AvaTax. Hvis du har en tjeneste, som rapporterer ordrer til Avalara AvaTax, kan du ændre dine indstillinger, så de forhindrer, at Shopify også rapporterer disse ordrer. Gå til Indstillinger > Skatter og told i din Shopify-administrator, åbn dine indstillinger for Avalara AvaTax, og fjern markeringen af Send dokumenter til AvaTax.
  • Avalara virker kun i Shopify-betalingsprocessen og virker ikke med apps, der erstatter betalingsprocessen. Dette omfatter appen Facebook og Instagram fra Meta.

• Ordrer, der afgives, mens din betalingsgateway er i testtilstand, beregnes af Avalara AvaTax. De indsendes dog ikke til Avalara og vises heller ikke i appen.

Installer og tilknyt Avalara AvaTax

Hvis du har en Avalara-sandkassekonto, også kaldet en udviklingskonto eller en testkonto, kan du bruge den til at knytte den til AvaTax-appen.

Knyt Avalara AvaTax-appen til din Shopify-administrator på en af følgende måder:

• Brug en eksisterende Avalara-konto.
  • Opret en ny Avalara-konto, og knyt derefter AvaTax-appen til din Shopify-administrator.

Gør følgende, når du har tilknyttet din konto:

• Opsæt dine skattekoder. Skattekoder identificerer den kategori, et produkt tilhører, for at fastslå de skatteregler, der gælder for et produkt baseret på den lokation, hvorfra det sælges.
  • Opsæt dine Shopify-skatteindstillinger, selvom du bruger Avalara AvaTax. Hvis Avalara AvaTax er midlertidigt utilgængelig, bruges dine Shopify-skatteprocenter til at beregne skatterne for dine ordrer.

Deaktiver Avalara AvaTax

Hvis du ikke vil bruge Avalara AvaTax i din Shopify-butik, skal du deaktivere tjenesten.

Din Shopify-butik stopper med at bruge Avalara AvaTax til beregning af dine skatter, når du deaktiverer Avalara AvaTax. Den vil i stedet benytte Shopifys integrerede skatteprogram.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter og told i din Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Skattetjenester skal du klikke på Deaktiver.

Når du har deaktiveret Avalara AvaTax-appen, beregnes dine skatter ved hjælp af Shopifys integrerede skatteprogram.

Genaktiver Avalara AvaTax

Avalara skal være en del af dit Shopify Plus-abonnement, hvis du vil aktivere appen igen. Hvis Skattetjenester ikke vises på siden Skatter og told, skal du kontakte Shopify Plus-support.

1. Gå til Indstillinger > Skatter og told i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Genaktiver, og gennemgå dine indstillinger.