Uploade billeder

Du kan bruge mange forskellige slags billeder i din onlinebutik, inklusive billeder af virksomhedslogo, produktbilleder, slideshows, bannere og blogindlæg. Afhængigt af, hvordan og hvor du vil bruge et billede, kan det være bedst at uploade det i en vis størrelse eller et vist format.

Upload billeder

Der er to forskellige steder, hvor du kan uploade billeder til din onlinebutik:

Upload billeder på siden Filer

Du kan uploade billeder på siden Filer i din Shopify-administrator. Dette er nyttigt, da du kan få adgang til disse billeder, mens du redigerer et hvilket som helst af dine temaer. Se Uploader filer til dit website.

Upload billeder i temaeditoren

Du kan tilføje tilleder til dit tema i temaeditoren.

Trin:

1. Find det tema, du vil redigere, og klik på Tilpas.

2. Fra værktøjslinjen for temaeditoren skal du klikke på det afsnit, du vil tilføje et billede til. Vælg et afsnit, der inkluderer en billedvælger:

Et afsnit i værktøjslinjen for temaeditoren viser billedvælgeren. Der er en knap med teksten Vælg billede, og et link med teksten Udforsk gratis billeder.

3. Tilføj et billede ved at klikke på Vælg billede. Hvis du vil uploade et billede fra din computer, skal du klikke på Upload. Hvis du vil bruge et stockbillede fra Burst, skal du klikke på Gratis billeder.

4. Klik på Gem.

Billedformater

Shopify understøtter følgende billedformater:

• JPEG eller JPG
  • Progressiv JPEG
  • PNG
  • GIF

Hvis du uploader et billede, der ikke er i et understøttet format, konverterer Shopify det til enten JPEG eller PNG. De fleste billedformater konverteres til JPEG.

Bemærk: Med undtagelse af at konvertere ikke-understøttede formater, redigerer Shopify ikke dine billeder, når de uploades.

Hvornår skal du bruge JPEG-billeder

JPEG-billeder er ideelle til fotografier og andre stillbilleder med komplekse farver. JPEG-formatet har en palet med millioner af farver. Derudover har JPEG forbindelsesløs komprimering, hvilket kan hjælpe med at opretholde hurtigere indlæsning af side uden et nævneværdigt tab i billedkvalitet.

Brug JPEG-formatet til følgende slags billeder:

• produkter
  • bannere eller slideshows
  • sider og blogindlæg.

Hvornår skal du bruge PNG-billeder

PNG-billeder er ideelle til grafik og ikoner med faste farver og uden gradueringer. PNG-formatet understøtter også gennemsigtighed.

Brug PNG-formatet til følende slags billeder:

• logoer
  • ikoner
  • kanter og beskæringer.

Komprimeringshastigheder

For at opretholde hurtige indlæsningstider, komprimerer Shopify billeder, når de vises i din onlinebutik. At komprimere et billede betyder at reducere dets filstørrelse for at give mulighed for hurtigere indlæsning af sider. Med komprimering kan der lagres flere billeder i et givent disk- eller hukommelsesområde. Derudover reduceres tiden, det tager at få adgang til billeder, markant. Komprimering kan medføre en ændring i billedkvalitet, afhængigt af billedets format, størrelse og oprindelige kvalitet.

Shopifys niveauer for billedkvalitet efter komprimering er som følger:

• JPEG: Mellem 65-90
  • PNG: 90
  • GIF: ingen ændring i kvalitet

For JPEG-billeder afhænger kvaliteten af et komprimeret billede af det oprindelige JPEG-billede samt output-størrelse:

Oprindelig kvalitet Output-størrelse Output-kvalitet
86 eller mere Højde eller bredde på 1024 px eller mere 85
65-85 Højde eller bredde på 1024 px eller mere Oprindelig kvalitet
64 eller derunder Højde eller bredde på 1024 px eller mere 65
76 eller derover Højde og bredde er begge mindre end 1024 px 75
65-75 Højde og bredde er begge mindre end 1024 px Oprindelig kvalitet
64 eller derunder Højde og bredde er begge mindre end 1024 px 65

Grænser for upload

Uploads af billeder til Shopify har begrænsninger med hensyn til både megapixels og filstørrelse (målt i megabytes). Megapixels bruges til at indikere, hvor mange millioner af pixels, der udgør et billede. Megabytes bruges til at indikere, hvor mange millioner af bytes hukommelse eller diskplads, et billede optager.

Billeder, der er uploadet til Shopify, må ikke overstige følgende begrænsninger:

• 20 megapixels
  • 20 megabytes

Farveprofiler

Når du ser et billede i din onlinebutik, kan billedets farver se anderledes ud end på det oprindelige billede, du har uploadet til Shopify. Dette kan forekomme, når et billede har en farveprofil, som er et sæt af data lagret i en fil med filnavnet .ICC eller .ICM. Farveprofiler er ofte indlejret i billeder for at hjælpe med at standardisere den måde, hvorpå farverne vises på forskellige enheder. Når billeder vises i din onlinebutik, fjernes deres farveprofiler.

Farveprofiler fjernes af nogle få årsager:

• Ikke alle enheder er i stand til at læse .ICC- eller .ICM-farveprofiler, så at bevare dem intakt kan medføre uoverensstemmelser i billedets farver på tværs af enheder.
  • Når et uploadet billede ikke indeholder en farveprofil, forudsætter webbrowseren sRGB (den mest almindelige farveprofil, der anvendes til at vise billeder på internettet). Dette sikrer, at dit billede ser ens ud på tværs af alle større webbrowsere og enheder.
  • Farveprofiler kan optage store mængder af diskplads, hvilket kan medføre, at indlæsning tager lang tid.

Fjern farveprofilen fra et billede

Du kan fjerne farveprofilen fra dit billede ved at gemme billedet uden farveprofilen, før du uploader det til Shopify. Denne proces varierer, afhængigt af dit billedredigeringsprogram.

Fjern en farveprofil ved hjælp af Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop

Hvis du vil fjerne en farveprofil ved hjælp af Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop:

1. Klik på Rediger > Tildel profil.

2. Vælg Administrer ikke farver for dette dokument.

3. Klik på OK.

Fjern en farveprofil ved hjælp af Adobe InDesign

Hvis du vil fjerne en farveprofil ved hjælp af Adobe InDesign:

1. Klik på Rediger > Tildel profil.

2. For RGB-profil og CMYK-profil skal du vælge Kassér (brug aktuelle arbejdsområde).

3. Klik på OK.

Du finder flere detaljerede oplysninger i Adobe-dokumentation vedrørende farveprofiler.

Bedste fremgangsmåder for slideshows og billeder i fuld bredde

Mange Shopify-temaer omfatter store billeder eller slideshows, der skalerer til højden på din browser (Boundless og Brooklyn) eller tilpasser sig skærmstørrelsen (Venture).

Hvis du bruger ét af disse temaer, eller hvis du har et stort slideshow eller baggrundsbillede, er det vigtigt at forstå, hvilke typer billeder, der ser bedst ud.

Da store billeder ikke kan tilpasses til alle enheder, viser Shopify nogle gange kun dele af billedet, afhængigt af den enhed, du bruger. Hvis dit slideshow indeholder mange store billeder, oplever du muligvis, at dele af billederne ikke er synlige.

Anbefalinger

Her er nogle ting, du skal være opmærksom på for at sikre, at dine billeder fungerer godt sammen med dit tema:

• Nogle billeder har en indstilling for billedposition, som du kan bruge til at angive, hvilken del af et billede, der er fokuspunktet. Hvis dit tema ikke har en sådan indstilling, skal du sørge for, at fokuspunktet for hvert billede er i midten. Når dine billeder beskæres, er fokuspunktet på nogle skærme synligt, mens områder omkring det er skjult.

• Billeder, du bruger til slideshows eller som baggrund, bør ikke indeholde tekst. Hvis teksten er en del af selve billedet, bliver teksten muligvis flyttet rundt, beskåret eller justeret baseret på dit tema. Brug temaeditoren til at tilføje tekst og links til dine slideshows.

• For billeder, som du bruger i slideshows eller som baggrund, skal du vælge simple billeder, så eventuel overliggende tekst er nem at læse.

Brede billeder på høje skærme

Brede billeder beskæres muligvis i venstre og højre side, når den enhed, der bruges til at vise dem, har en høj skærm (såsom en mobiltelefon eller tablet):

Brede billeder på høje skærme

Høje billeder på brede skærme

Høje billeder beskæres muligvis øverst og nederst, når den enhed, der bruges til at vise dem, har en bred skærm (såsom en bærbar computer eller stationær computer):

Høje billeder på brede skærme