Uploade billeder

Du kan bruge forskellige typer af billeder, som f.eks. billeder af firmalogo, produktbilleder, diasshows, bannere og blogopslag. Du kan transformere dine billeder med handlinger til beskæring og tilpasning af størrelse. Du kan tilpasse dine medieindstillinger i dit tema for at ændre kanten eller skyggen på alle medier, der vises i din butik.

Hvis du vil vise billeder i din webshop præcis, som du ønsker, de skal fremstå, skal du bruge det rigtige højde-bredde-format.

Upload et billede i temaeditoren

Du kan tilføje tilleder til dit tema i temaeditoren. Du kan også uploade billeder på siden Filer i din Shopify-administrator. Få mere at vide under Uploader filer til dit website.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Webshop > Temaer i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Tilpas ud for det tema, du vil tilpasse.
  3. Brug rullemenuen til at vælge den skabelon, du vil redigere.
  4. Klik på det afsnit eller den blok, du vil føje et billede til, i sidebjælken i temaeditoren.
  5. Klik på Vælg billede, og gør derefter et af følgende:

• Hvis du vil uploade et billede fra din computer, skal du klikke på Upload.
    • Hvis du vil bruge et lagerbillede fra Burst, skal du klikke på Udforsk gratis billeder.
  6. Klik på et billede for at se en forhåndsvisning af billedet i dit tema. Når du har fundet et billede, du vil bruge, skal du klikke på Vælg.

7. Klik på Gem.

Tilføj et billede ved hjælp af metafelter

Hvis du har opsat metafelter for dine billeder, kan du tilføje et billede ved hjælp af vælgeren til dynamiske kilder. Få mere at vide om metafelter og understøttede billedformater under Metafelter – indholdstyper og værdier.

Billedbannere

Du kan oprette billedbannere med følgende elementer:

• ét eller to billeder
  • tekst
  • én handlingsknap

På stationære computere vises bannerbilleder ved siden af hinanden. Da dette format ikke er velegnet til mobilenheder, kan du stable dine bannerbilleder ved at vælge valgmuligheden Stabl billeder på mobilenheder under Billedbanner i dine temaindstillinger. Få mere at vidde om billedbannere og diasshows under Bedste fremgangsmåder for diasshows og billedbannere.

Angiv et fokuspunkt på et temabillede

Du kan bruge fokuspunkter til at definere den vigtigste del af et billede på din webshops tema. Når du angiver et fokuspunkt på et billede, gør du det til fokusområdet. Fokuspunkter vises altid i rammen – også selvom du har et tema, der beskærer dit billede, så det passer til layoutet. Fokuspunkter giver dig mere kontrol over den måde, dit billede vises på, når temaer bruger forskellige højde-bredde-forhold, og på forskellige skærmstørrelser.

Du kan have ét fokuspunkt pr. billede, men du kan til enhver tid ændre eller fjerne det.

Du kan angive et fokuspunkt for følgende versioner af gratis Shopify-temaer:

• Craft version 5.0.0 eller nyere
  • Crave version 5.0.0 eller nyere
  • Colorblock version 3.0.0 eller nyere
  • Dawn version 7.0.0 eller nyere
  • Refresh version 2.0.0 eller nyere
  • Ride version 3.0.0 eller nyere
  • Sense version 5.0.0 eller nyere
  • Studio version 4.0.0 eller nyere
  • Taste version 4.0.0 eller nyere

Hvis du bruger et tredjepartstema, kan du læse dokumentationen til dit tema for at se, om temaet understøtter brug af fokuspunkter.

Tilføj et fokuspunkt på et billede

Du kan tilføje et fokuspunkt på et billede fra afsnittet Filer og fra temaeditoren. Hvis du tilføjer et fokuspunkt på et billede og derefter bruger billedet flere steder, vil fokuspunktet blive brugt på alle stederne.

Du kan kun tilføje fokuspunkter på temabilleder. Du kan ikke tilføje et fokuspunkt på produkt-, blog- eller kollektionsbilleder.

Fjern et fokuspunkt

Billedformater

Shopify understøtter følgende billedformater:

• JPEG
  • Progressiv JPEG
  • PNG
  • GIF
  • HEIC
  • WebP

Hvornår skal du bruge JPEG-billeder

JPEG-billeder er ideelle til fotografier og andre stillbilleder med komplekse farver. JPEG-formatet har en palet med millioner af farver. Derudover har JPEG forbindelsesløs komprimering, hvilket kan hjælpe med at opretholde hurtigere indlæsning af side uden et nævneværdigt tab i billedkvalitet.

Brug JPEG-formatet til følgende slags billeder:

• produkter
  • bannere eller diasshows
  • sider og blogopslag

Hvornår skal du bruge PNG-billeder

PNG-billeder er ideelle til grafik og ikoner med faste farver og uden gradueringer. PNG-formatet understøtter også gennemsigtighed.

Brug PNG-formatet til følende slags billeder:

• logoer
  • ikoner
  • kanter og beskæringer

Automatisk billedkomprimering og valg af format

For at opretholde hurtige indlæsningstider, komprimerer Shopify automatisk billeder, når de vises i din webshop. At komprimere et billede betyder at reducere filstørrelsen for at give mulighed for hurtigere indlæsning af sider.

Shopify bestemmer desuden automatisk det bedst mulige filformat, når vi leverer dine billeder. Hvis vi f.eks. registrerer, at en kundes webbrowser understøtter moderne billedformater såsom WebP og billedfilformatet AV1 (AVIF), vil Shopify levere dit billede i disse formater.

GIF'er konverteres automatisk til det animerede webP-format for at forbedre effektiviteten ved at reducere filstørrelsen.

Grænser for upload

Uploads af billeder til Shopify har begrænsninger med hensyn til både megapixels og filstørrelse (målt i megabytes). Megapixels bruges til at indikere, hvor mange millioner af pixels, der udgør et billede. Megabytes bruges til at indikere, hvor mange millioner af bytes hukommelse eller diskplads, et billede optager.

Billeder, der er uploadet til Shopify, må ikke overstige følgende begrænsninger:

• 25 megapixels
  • 20 megabytes

Du kan finde dit billedes megapixel ved hjælp af følgende ligning: (pixel width x pixel height)/1,000,000. Hvis et billede f.eks. har en opløsning på 4900 x 6930, vil det fylde 33,9 megapixel, baseret på ligningen: (4900x6930)/1,000,000 = 33.9 MP.

Farveprofiler

Når du ser et billede i din webshop, kan billedets farver se anderledes ud end på det oprindelige billede, du har uploadet til Shopify. Dette kan forekomme, når et billede har en farveprofil, som er et sæt af data lagret i en fil med filnavnet .ICC eller .ICM. Farveprofiler er ofte integreret i billeder for at hjælpe med at standardisere den måde, hvorpå farverne vises på forskellige enheder. Når billeder vises i din webshop, fjernes deres farveprofiler.

Farveprofiler fjernes af nogle få årsager:

• Ikke alle enheder er i stand til at læse .ICC- eller .ICM-farveprofiler, så at bevare dem intakt kan medføre uoverensstemmelser i billedets farver på tværs af enheder.
  • Når et uploadet billede ikke indeholder en farveprofil, forudsætter webbrowseren sRGB (den mest almindelige farveprofil, der anvendes til at vise billeder på internettet). Dette sikrer, at dit billede ser ens ud på tværs af alle større webbrowsere og enheder.
  • Farveprofiler kan optage store mængder af diskplads, hvilket kan medføre, at indlæsning tager lang tid.

Fjern farveprofilen fra et billede

Du kan fjerne farveprofilen fra dit billede ved at gemme billedet uden farveprofilen, før du uploader det til Shopify. Denne proces varierer, afhængigt af dit billedredigeringsprogram.

Fjern en farveprofil ved hjælp af Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop

Hvis du vil fjerne en farveprofil ved hjælp af Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop:

1. Klik på Rediger > Tildel profil.

2. Vælg Administrer ikke farver for dette dokument.

3. Klik på OK.

Fjern en farveprofil ved hjælp af Adobe InDesign

Hvis du vil fjerne en farveprofil ved hjælp af Adobe InDesign:

1. Klik på Rediger > Tildel profil.

2. For RGB-profil og CMYK-profil skal du vælge Fortryd (brug aktuelle arbejdsområde).

3. Klik på OK.

Du finder flere detaljerede oplysninger i Adobe-dokumentation vedrørende farveprofiler.

Bedste fremgangsmåder for diasshows, billedbannere og billeder i fuld bredde

Mange Shopify-temaer indeholder store billeder eller diasshows, der skaleres efter højden på din browser eller tilpasses størrelsen på din skærm.

Hvis du bruger ét af disse temaer, eller hvis du har et stort diasshow eller baggrundsbillede, er det vigtigt at forstå, hvilke typer billeder, der ser bedst ud.

Da store billeder ikke kan tilpasses til alle enheder, viser Shopify nogle gange kun dele af billedet, afhængigt af den enhed, du bruger. Hvis dit diasshow indeholder mange store billeder, oplever du muligvis, at dele af billederne ikke er synlige.

Anbefalinger

Her er nogle ting, du skal være opmærksom på for at sikre, at dine billeder fungerer godt sammen med dit tema:

• Billeder, du bruger til diasshows eller som baggrund, bør ikke indeholde tekst. Hvis teksten er en del af selve billedet, bliver teksten muligvis flyttet rundt, beskåret eller justeret baseret på dit tema. Brug temaeditoren til at tilføje tekst og links til dine diasshows.

• For billeder, som du bruger i diasshows eller som baggrund, skal du vælge simple billeder, så eventuel overliggende tekst er nem at læse.

Brede billeder på høje skærme

Brede billeder beskæres muligvis i venstre og højre side, når den enhed, der bruges til at vise dem, har en høj skærm (såsom en mobiltelefon eller tablet). Hvis personer er den vigtigste del af billedet i eksemplet nedenfor, kan du anbringe et fokuspunkt i højre side af billedet:

Brede billeder på høje skærme

Høje billeder på brede skærme

Høje billeder beskæres muligvis øverst og nederst, når den enhed, der bruges til at vise dem, har en bred skærm (såsom en bærbar computer eller stationær computer).Hvis skoene er den vigtigste del af billedet i eksemplet nedenfor, kan du anbringe fokuspunktet nederst på billedet for at forhindre, at de beskæres væk:

Høje billeder på brede skærme