Rediger temakode

Du kan redigere din temakode for at foretage detaljerede ændringer til din onlinebutik. De fleste af de filer, der udgør et tema, indeholder Liquid, Shopifys skabelonsprog. Temafiler indeholder også HTML, CSS og JavaScript. Rediger kun koden for et tema, hvis du kender til HTML og CSS og har en grundlæggende forståelse af Liquid.

Inden du tilpasser dit tema

Inden du tilpasser dit tema, er det en god ide at udføre følgende opgaver:

• Dupliker dit tema for at oprette en sikkerhedskopi. Dette gør det nemt at afvise dine ændringer og starte igen, hvis du har brug for det.
  • Du skal være indforstået med, hvilket niveau af support der er til rådighed.
  • Lær om kravene og bedste fremgangsmåder til upload af billeder.

Rediger din temakode

Du kan redigere koden for dit tema.

Trin:

1. Klik på Handlinger > Rediger kode.

Kodeeditoren viser en mappe med temafiler til venstre og til højre vises et område, hvor du kan få vist og redigere filerne:

Siden kodeeditor

Du kan udvide kodeeditoren, så den fylder hele skærmen, ved at klikke på ikonet Udvid:

Ikonet Udvid

Du kan gendanne siden til normal ved at klikke på ikonet Skjul:

Ikonet Skjul

Når du klikker på en fil i mappen til venstre, åbner den i kodeeditoren. Du kan ¨åbne og redigere flere filer ad gangen. For alle filer, du redigerer, vises en lilla prik ud for filnavnet:

Mappen temafiler med en lilla prik ud for de filer, der er blevet redigeret

Dette kan hjælpe dig til at holde styr på, hvor du har foretaget ændringer.

Hvis du vil kassere ændringer til en fil, efter du har klikket på Gem, kan du åbne filen og klikke på Ældre versioner. En rullemenu viser dato og tidspunkt for hver gang, du har gemt filen. Vælg den version, du vil gendanne til, og klik på Gem.

Rullemenuen Ældre versioner

Når kodeeditoren er udvidet til fuld skærm, kan du skifte editorens farveskema mellem Lys og Mørk ved at klikke på knapperne nederst på siden:

Kodeeditoren vist med farveskemaet Mørk

Se The Power of the Dark Side: Dark User Interfaces på Shopify Partners-bloggen for at få mere at vide om fordele ved at bruge den mærke editor.

Vejledning vedrørende tilpasning af temakode

For vejledning i, hvordan du foretager ændringer til din onlinebutik kan du følge vejledninger i tilpasning af temakode. Vejledningerne er organiseret baseret på den type af side eller funktion, de modificerer.

Få hjælp til tilpasninger

Hvis du har brug for hjælp til at ændre dit tema, kan du kontakte dit temas udvikler for at få support.

Se de andre ressourcer, der kan hjælpe dig med tilpasning af temaer, i Yderligere ressourcer til temasupport.